Slowjuice boeken

De slowjuicer staat op je aanrecht en je wilt aan de slag, eigenlijk kan alles erin, maar wat is nou een lekkere combinatie? Natuurlijk zijn er online genoeg recepten te vinden, maar zeker als je net begint met slowjuicen, is het soms erg fijn als iemand je stap voor stap meeneemt en je voorziet van allerlei handige informatie, tips & tricks.

De Slowjuice Bar 

Dit boek is in vier handige hoofdstukken opgedeeld, zodat je sapjes kunt maken die bij je behoeftes passen. Maak 90 lekkere sapjes die je Energie, Kracht, Detox of Bescherming geven. Voor de beginnende juicer wordt er het een en ander uitgelegd over de slowjuicer, maar ook over onderhoud en hoe je sap kunt bewaren. Elk hoofdstuk begint met een uitleg over de voordelen van de sapjes. Een aantal sapjes lijken op elkaar, maar soms maakt één ingrediënt een groot verschil op het resultaat van het sapje.

Slow! 

Het boek Slow! neemt de tijd om de zin van slowjuicen uitteleggen, waarom de schrijver is gaan juicen en vervolgens handige tips gebruik en onderhoud van haar beste slowjuicer. Naast sappen staan er in dit boek ook een aantal recepten om spreads, soepen, ijs, sauzen of pannenkoeken te maken. De recepten zijn verdeeld in de seizoenen lente, zomer, herfst en winter, zodat je met verse groente en fruit kunt werken. Afsluitend nog het hoofdstuk inspirerende andere mogelijkheden.

Groene sapjes 

Groene sapjes is een overzichtelijk boek met recepten voor sapjes en smoothies. De inleiding vertelt over de voordelen van groentesapjes. Het boek legt onder andere ook uit wat de kwaliteiten van een bepaald superfood is, zodat het begrijpelijk wordt waarom het verstandig is de superfoods in een sapje te verwerken. Wil je gaan detoxen, dan is de opvolger van dit boek, Nog meer groene sapjes, geschikter. 

Sapje 

Het boek Sapje heeft 100 recepten voor sapjes die bij elk seizoen passen. Het boek Sapje helpt je van begin tot en met het einde met een detoxkuur. De sapjes worden voornamelijk gemaakt met groente, een beetje fruit en specerijen.

Sapman 

Het boek Sapman is geschreven door de bekende acteur/model Andrew Cooper, misschien (her)ken je hem wel uit de Coca Cola light reclames. Naast lekkere recepten staat er ook informatie in over de positieve gezondheidseffecten van groente en fruit en hoe je dit op een makkelijke manier in je dagelijkse eetpatroon kunt verwerken. In dit boek wordt ook rekening gehouden met kinderen, want Andrew heeft zich laten inspireren en helpen door zijn eigen gezin.

The Juice Lady 

The Juice Lady is erg bekend in America. Zij is al decenia bezig met gezonde sapjes en lifestyle. Nadat zij is begonnen met detoxen en dagelijks sapjes drinken, was ze van al haar klachten af. Hierna heeft zij besloten in dit thema een master studie te volgen en heeft ze vervolgens meerdere boeken gepubliceerd. De boeken zijn engelstalig, maar als dit je niet stoort, dan haal je met deze boeken veel kennis en recepten in huis voor jouw slowjuicer.