Je hebt een slowjuicer in huis en gebruikt hem regelmatig voor lekkere sapjes. Met onderstaande tips haal je meer uit jouw favoriete slowjuicer. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.
- Drink je slowjuice sapje op een lege maag, of houd als richtlijn minimaal een half uur voor of nadat je iets hebt gegeten aan. Zo kunnen de goede voedingsstoffen uit het sapje het beste worden opgenomen.
- Drink het sapje langzaam op. Laat het even door je mond gaan, zodat het kan mengen met je speeksel. De spijsvertering begint namelijk al in je mond.
- Om suikerpieken uit fruit te voorkomen kun je als vuistregel gebruiken minimaal 70% groenten en maximaal 30% fruit.
- Groene bladgroenten hebben een bittere smaak, bouw deze langzaam op, zeker als je een zoetekauw bent. In het begin kun je het beste selderij, komkommer of bieten als basis gebruiken. In de groentesap stappenplan vind je hier meer uitleg over.
- Voor het beste sapresultaat is het aan te raden om zacht fruit met hardere groente en fruit af te wisselen. In zacht fruit zitten minder vezels, waardoor het voor de slowjuicer lastiger is deze door de zeef te drukken
- Gebruik altijd de meegeleverde aanduwer om het groente en fruit in de slowjuicer te duwen. Een lepel of je hand is er onveilig en kan de slowjuicer eenvoudig beschadigen.
- Probeer je sapje altijd te eindigen met citroen. Citroen zorgt ervoor dat de voedingsstoffen tot vijf keer beter opgenomen kunnen worden!
- Maak in een keer voldoende sap voor een aantal dagen. Voor het maken van sap moet je wat tijd vrij maken. Als je in een keer een paar flesjes vult, dan kun je de dagen erna genieten van verse sap. Sap bewaar je tot 48 uur in de koelkast. Je kunt het na het juicen ook direct invriezen.
- Maak je slowjuicer na het juicen direct schoon. Pulpresten hebben dan niet de kans om op te drogen en vast te blijven zitten.