IJs maken met een slowjuicer

Wist je dat je de slowjuicer ook kunt gebruiken om ijs te maken? Met mooi weer, maar ook na een lekkere maaltijd is het verleidelijk om een ijsje te eten. IJs uit de supermarkt zit vaak vol met e-nummers en suiker. Dus waarom niet je eigen ijs maken? Je weet precies wat erin zit en het is een verantwoordelijk tussendoortje voor jezelf maar ook voor kinderen. Bovendien is het heerlijk smeuïg, wat wil je nog meer?

Hoe maak je ijs met een slowjuicer?

Met een slowjuicer kun je allerlei lekkere ijssorbets maken. Je hoeft hier geen suiker aan toe te voegen. Als je het wat romiger wilt, kun je ervoor kiezen om wat melk of yoghurt toe toevoegen. Het principe is van ijs maken is met elk soort groente en fruit hetzelfde:

  • Je snijdt het fruit in stukjes die in de vulopening van de slowjuicer passen
  • Vervolgens doe je fruitblokjes in een diepvriesbak
  • Roer elk uur even door de blokjes, zodat deze niet aan elkaar vastvriezen
  • De volgende dag stop je de blokjes in de slowjuicer en vang je het ijs op in de pulpbak

Slowjuicer ijs – kleurenspektakel

Omdat kleuren in een slowjuicer goed bewaard blijven, kun je ijs in verschillende kleuren maken. Dit is zeker erg leuk als je een thema-feestje hebt. Zo maak je van kiwi’s groen ijs, dit past goed bij een Hulk thema. Van aardbeien krijg je rood ijs, de kleur de liefde. Van perziken krijg je roze ijs, wat natuurlijk fantastisch is op een prinsessenfeest. Een mix van bananen en ananas zorgt voor geel ijs. Deze kun je in cupcake vormpjes scheppen en er kleine Minions van maken.

IJszeef voor slowjuicer

De beste slowjuicers worden geleverd met een ijszeef of je kunt deze er los bij bestellen. Maar wat is hier het voordeel van? Een ijszeef is helemaal dicht, hierdoor gaat het ijs direct naar de pulpuitgang en krijg je een optimaal resultaat. Heb je al een slowjuicer, maar heb je geen ijszeef? Probeer dan eerst eens ijs te maken met de zeef die je al hebt. Als dit resultaat je prima bevalt, dan is het aanschaffen van een ijszeef misschien niet eens nodig.

Op YouTube vind je tal van voorbeelden, dit is een filmpje van iemand die een slowjuicer zonder ijszeef gebruikt voor het maken van ijs in een slowjuicer: