Slowjuicer pulp – gooi het niet weg!

Als je klaar bent met het slowjuicen, kun je het beste je slowjuicer direct schoonmaken. Veel mensen zijn geneigd om de pulp in de groene container te legen, maar doe dit niet! Je kunt hier nog zoveel lekkere dingen mee maken. Hieronder volgt een lijstje ter inspiratie, maar eigenlijk zijn de opties eindeloos.

Muffins en mueslirepen
Als je een fruitsapje met de slowjuicer hebt gemaakt, kun je de pulp gebruiken om lekkere muffins of mueslirepen te maken. Als je een sap van groente en fruit wilt maken, kun je bijvoorbeeld eerst al het fruit juicen, de overgebleven pulp in een andere bakje legen en verder gaan met het slowjuicen van je sapje.

Soep
De meest voor de hand liggende is misschien wel de (groente)soep. Met weinig moeite krijgt je soep een gezonde boost door de overgebleven pulp van je sapje eraan toe te voegen. Wil je vandaag misschien geen soep eten? Vries de pulp dan gewoon in!

Vegaburger
De pulp van onder andere kool, selderij en wortel kun je gebruiken om een lekkere vegaburger te maken! Mix deze ingrediënten samen een beetje bloem en kruiden naar smaak en maak er een lekkere burger van. Als het nog te nat is, voeg je er wat extra bloem aan toe. Dit is trouwens een heerlijke manier om kinderen een beetje extra groente te laten eten.

Slowjuicer pulp – gooi het niet weg!

Pastasaus
Net als bij soep, is het toevoegen van de overgebleven pulp aan een pastasaus erg makkelijk en ideaal. 

Worteltaart
Heb je een wortelsap met een slowjuicer gemaakt? Fijn, want de pulp is de perfecte basis voor een lekkere worteltaart!

Omelet
Een gezonde lunch maak je eenvoudig met de overgebleven pulp en wat eieren. Kluts 2 of 3 eieren in een kom, voeg de pulp en wat zout en peper naar smaak toe. Roer het nog een aantal keer goed door. Verwarm de pan met een beetje olijfolie en voeg het ei-mengsel in de pan. 

Knaagdieren
Knaagdieren zijn gek op wortels, appels en (blad)groenten. Dus waarom geef je de pulp niet aan je knaagdier? Knaagdieren worden er blij van en jij hebt je groente en fruit optimaal kunnen gebruiken.