Tarwegras

Door: Eva
Laatste update: 18 december 2019

Als je je verdiept in het thema slowjuicer, dan zul je al vrij snel het woordje tarwegras tegenkomen. Maar waarom is het zo populair? Welke gezondheidsvoordelen heeft tarwegras? Want laten we eerlijk zijn, het drinken van gras klinkt natuurlijk niet echt verleidelijk. De voordelen van tarwegras leggen we hieronder uit, dus lees vooral even verder.

Tarwegras

Tarwegras is een superfood met vele voordelen voor het lichaam. Tarwegras is rijk aan vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, E & K. Het groene sapje zit ook vol met mineralen (bijvoorbeeld calcium en ijzer), enzymen, chlorofyl en bevat vrijwel alle spoorelementen.
Tarwegras is in verband gebracht met allerlei gezondheidsvoordelen. Denk bijvoorbeeld aan gewichtsverlies, vermindering van ontstekingen, lager cholesterol en betere bloedsuikerbeheersing. Het drinken van tarwegrassap kan dus positieve effecten op je gezondheid hebben. Het is een toevoeging op je dagelijkse eetpatroon.

Tarwegras uit slowjuicer

Het is niet zo eenvoudig om sap uit tarwegras te krijgen. De slowjuicer is de beste keukenmachine om sap uit tarwegras te persen. Voor het beste resultaat kies je voor een horizontale slowjuicer, bijvoorbeeld de Omega Sana 707of de Angel 8500s uit onze top 10. Als je een blender of sapcentrifuge zou gebruiken, dan maal je het tarwegras. Hierdoor krijg je een veel onverteerbare deeltjes in je sap, hier kan je lichaam helaas niets mee.

Tarwegrassap maken

Tarwegras

Voor een shotje van 30 ml, heb je ongeveer 45 gram tarwegras nodig. Veel mensen beginnen de dag met een tarwegrasshotje. Een shotje staat gelijk aan de voedingswaarde van ongeveer 800 gram groente en fruit.

Tarwegras is ook erg lekker in sapjes, bijvoorbeeld samen met een appel, halve citroen en een stukje gember.

Waar tarwegras kopen?

Tarwegras kun je niet zomaar in elke supermarkt kopen. Online zijn er genoeg aanbieders te vinden die tarwegraszaad verkopen. Veel natuurwinkels verkopen het tegenwoordig ook. Het gezonds is als je tarwegras thuis kweekt en het vers in de slowjuicer kunt verwerken. 

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer