Wat is een slowjuicer?

Door: Eva
Laatste update: 18 december 2019

Een slowjuicer helpt je met het maken van verse, rauwe sapjes. Een slowjuicer kneust en maalt op een lage snelheid sap uit groente, fruit en specerijen. Je kunt dit vergelijken met kauwbewegingen. Een goede slowjuicer krijgt het zelfs voor elkaar om sap uit bladgroentes en tarwegras te krijgen. 

Dankzij het lage toerental wordt er geen warmte opgewekt en komt er vrijwel geen zuurstof in het sap terecht. Hierdoor blijven smaak, vitaminen, mineralen en enzymen bewaard en waarborgt de slowjuicer een sap van goede kwaliteit. 

Waarom een slowjuicer?

Een slowjuicer is al snel aan de prijzige kant, dus waarom een slowjuicer aanschaffen? Het merendeel krijgt dagelijks te weinig groente en fruit binnen. Een slowjuicer zorgt ervoor dat je op een eenvoudige en lekkere manier veel meer groente, fruit en zelfs specerijen binnen krijgt. Als je elke dag een sapje drinkt, krijg je al snel meer dan het dagelijkse aanbevolen aan groeten en fruit binnen. Een groentesapje uit de slowjuicer is dus een gezonde aanvulling op je voeding. 

Het maken van groentesapjes zorgt er in de regel ook voor dat je meerdere soorten groentes binnenkrijgt. In sapjes kun je ze eenvoudig mengen tot een lekker resultaat, terwijl je ze rauw of gekookt misschien helemaal niet lekker vindt. Bovendien worden de voedingswaarden uit een sapje makkelijker door je lichaam opgenomen dan wanneer je ze gewoon eet. Op lange termijn verandert een slowjuicer op een positieve manier je dagelijkse eet- en drinkgewoontes. Dagelijks een groentesapje drinken, zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en je minder behoefte zult hebben aan koffie en snacks.

Voordelen van een slowjuicer

  • Vitamine en mineralen blijven behouden
    Dankzij de slowjuice techniek blijven de enzymen, vitaminen en mineralen behouden. Dit resulteert in een “levend sapje”. 

  • Smaak
    Door te slowjuicen ontstaat er vrijwel geen verhitting en oxidatie, waardoor de smaak simpelweg erg goed is. 

  • Langer bewaren
    Het sap kun je tot 48 uur in de koelkast bewaren en tot 12 weken in de vriezer. Dit is veel langer dan wanneer je de sap met een andere sapmachine maakt.

  • Haal meer uit je groente en fruit
    Een slowjuicer is erg efficiënt; je krijgt tot 35% meer sap uit een slowjuicer dan wanneer je een andere sapmachine gebruikt.

  • Wordt direct opgenomen
    Verse sappen zijn al afgebroken en komen rechtstreeks in de bloedbaan terecht.

  • Je “eet” gevarieerder 
    Bij het maken van sap gebruik je al snel verschillende soorten groentes en fruit, waardoor je gevarieerdere voedingsstoffen binnenkrijgt.

  • Je voelt je fitter
    Als je regelmatig een sapje van de slowjuicer drinkt, zul je merken dat je veel meer energie krijgt en je dus een stuk fitter voelt.

    Nadelen van een slowjuicer

    • Langere bereidingstijd
      Met de slowjuicer heb je wat meer tijd nodig, dan met een blender of sapcentrifuge. Je bent wat langer bezig met het snijden van het groente en fruit en bovendien duurt het maken van het sapje iets langer vanwege de techniek die een slowjuicer toepast.

    • Duurder in aanschaf
      Een slowjuicer is al snel een stuk duurder dan een andere sapmachine.
      Wat is een slowjuicer?

      Hoe gezond is sap van een slowjuicer?

      Dagelijks drinken van een groentesapje uit de slowjuicer heeft een geweldige impact op je gezondheid. Al na een week voel jij je duidelijke fitter; je zult een betere stoelgang hebben en beter kunnen slapen. 

      Na ongeveer twintig dagen kun je al resultaat zien op de weegschaal. Na een maand dagelijks juicen merk je dat je veel meer energie hebt en gaat het dagelijkse leven je simpelweg makkelijker af. 

      Na een maand is het dagelijks drinken van een sapje een goede gewoonte geworden, wat helemaal in je ritme past. Wel kan het voorkomen dat je de eerste dagen wat meer hoofdpijn of vermoeidheid kunt ervaren. Je lichaam is dan hard aan het werk om de afvalstoffen weg te werken.

      Over de auteur

      Eva
      Hoofdredacteur

      Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer