Beste snijplank 2023. 5x de beste snijplanken

Laatste ge-update in door Marle

Een snijplank is één van de weinige keukenaccessoires die je voor vrijwel ieder gerecht gebruikt. Er zijn dan ook vele snijplanken verkrijgbaar. Snijplanken in ontzettend veel verschillende soorten en maten en gemaakt van verschillende materialen.

Door het grote aanbod kan het lastig zijn om de beste snijplank voor jou te vinden. Om je wat op weg te helpen hebben wij meerdere snijplanken voor je getest en ze onder andere beoordeeld op gebruiksgemak en veiligheid. De beste snijplank van 2023 is in onze ogen de Joseph Joseph Index. Verder vind je in onze 2023 top-5 de snijplank die als beste uit de tests kwam, de beste houten snijplank, de beste kunststof snijplank en de beste snijplank voor vlees.

Joseph Joseph Index Bekijk prijzen
Anti-slip: Ja
Sapgoot: Ja
Materiaal: Kunststof
Afmetingen: 30.5 x 20 cm OF 30.5 x 23.3 cm OF 34.6 x 24 cm OF 34.6 x 27.3 cm OF 34.6 x 33.5 cm
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor de vaatwasser
Inclusief houder
Met kleuren en icoontjes
Goede prijs- / kwaliteitsverhouding
Let hierop:
Kunnen na verloop van tijd kleine sneetjes in ontstaan
Alle snijplanken hebben hetzelfde formaat

De Joseph Joseph Index heeft al vele tevreden gebruikers. Ook wij hebben weinig negatiefs kunnen ontdekken. Dankzij het handige Index-systeem heeft iedere productgroep een eigen snijplank. Je gaat dus gemakkelijk hygiënisch te werk. Daarnaast heeft de set een tijdloos design, een handige houder én een goede prijs- / kwaliteitsverhouding. Het is één van de beste snijplanken van 2022. In onze ogen verdient deze set dan ook absoluut het label ‘beste koop’.

De set bestaat uit een handige houder en vier rechthoekige snijplanken. Iedere snijplank heeft een eigen kleurtje en een icoon. Je ziet dus meteen waar de snijplank voor gebruikt dient te worden. En, dankzij het icoontje haal je de planken ook nog eens super gemakkelijk uit de houder. Je kunt er de volgende ingrediënten op snijden:

 • rood voor vlees
 • groen voor groente
 • blauw voor vis-, schaal- en schelpdieren
 • wit voor voorgekookte / gebakken voedsel

Beste koop

We hebben de verschillende planken natuurlijk getest. Tijdens het snijden blijven de planken stevig op hun plek liggen. Daarnaast zijn de planken voorzien van een gleuf waarin het vocht wordt opgevangen. Dat voorkomt een heleboel geknoei in de keuken. En ook ideaal: na gebruik kun je de planken gewoon in de vaatwasser zetten.

Het enige dat we soms misten was een snijplank in een kleiner formaat. Je hebt keuze uit vijf verschillende afmetingen, maar de planken in één set hebben allemaal hetzelfde formaat. Soms is het fijn als je net een groter of kleiner snijoppervlak hebt, zoals bij de set van Ubian. Daarnaast melden sommige gebruikers dat er na verloop van tijd krassen kunnen ontstaan op de kunststof snijplanken.

Kook gemakkelijk en hygiënisch met behulp van deze vierdelige, gekleurde snijplankenset.

Verkrijgbaar bij:
Ubian Bekijk prijzen
Anti-slip: Ja
Sapgoot: Ja
Materiaal: Kunststof
Afmetingen: 25 x 15 cm + 31.5 x 20 cm + 40 x 24 cm
Hierom zijn we fan:
In set van drie stuks
Vaatwasserbestendig
Handige groef
Anti-slip voetjes
Let hierop:
'Saai' design
Exclusief houder

De snijplankenset die als best uit onze tests kwam, is de Ubian. Dit hebben de snijplanken vooral te denken aan de antislip handvaten, de volledigheid van een set bestaande uit drie verschillende formaten en het gebruik van duurzame materialen. En, ook erg handig: je kunt de snijplanken aan beide kanten gebruiken.

Best getest

Zoals we al zeiden hebben de snijplanken anti-slip handvaten. Hierdoor blijven de planken tijdens het gebruik stevig op het aanrecht liggen. Zelf bij het zwaardere snij- en hakwerk verschoof de plank niet! Ideaal.

Wat we ook erg handig vonden zijn de groeven aan de zijkanten van de planken. Deze houden vocht tegen, zodat dat niet het aanrecht oploopt. Zowel de boven- als onderkant zijn voorzien van deze groeven waardoor je de planken aan twee kanten kunt gebruiken.

Driedelige set

Met drie snijplanken in één handige set, heb je altijd de juiste snijplank bij de hand. En ook wel een fijn idee, de planken zijn gemaakt van duurzame materialen, namelijk biologisch afbreekbare tarwestro vezels. Er zit geen BPA in de snijplanken en je kunt ze na gebruik schoonmaken in de vaatwasser. De set bestaat uit drie kunststof snijplanken in de volgende afmetingen:

 • 25 x 15 cm
 • 31.5 x 20 cm
 • 40 x 24 cm

De planken zijn stevig en geschikt voor het snijden van verschillende ingrediënten. We hebben ze zowel gebruikt voor het snijden van grote stukken vlees als verse groenten en ze stelden ons niet teleur. Het enige dat we eigenlijk nog misten was een houder, zoals de Joseph Joseph Index dat heeft. Hierdoor kun je de planken enkel liggend in de keukenkastjes bewaren. Daarnaast is deze set, in vergelijking met de andere gekleurde planken, visueel iets minder aantrekkelijk.

De snijplank die als best uit onze test kwam - in een handige set van drie stuks; Altijd het juiste formaat snijplank bij de hand!

Verkrijgbaar bij:
Budu Snijplank Bekijk prijzen
Anti-slip: Ja
Sapgoot: Ja
Materiaal: Bamboe
Afmetingen: 30 x 40 x 4 cm
Hierom zijn we fan:
Prachtige uitstraling
Extra dik
Brede handvaten
Multifunctioneel
Let hierop:
Vergt meer onderhoud
Niet geschikt voor de vaatwasser

Houten snijplanken zijn niet alleen erg handig, ze zien er ook prachtig uit. Ben je specifiek op zoek naar een snijplank van hout, dan kunnen we je de Budu Snijplank zeker aanraden. De snijplank is gemaakt van 100% duurzaam bamboe en daardoor slijtvast en zeer sterk. Dankzij de luxe uitstraling was het absoluut geen doorn in het oog in onze keuken.

Multifunctioneel

Wat ons positief verbaasde was de multifunctionaliteit van de plank. Naast dat de plank erg geschikt is voor het snijden van ingrediënten, komt hij ook bij het serveren erg goed van pas. Dankzij de grote handgrepen droeg ik de plank moeiteloos van de ene naar de andere ruimte. Je kunt de plank onder andere gebruiken als:

 • borrelplank
 • tapasplank
 • serveerplank
 • broodplank
 • snijplank

Bamboe snijplank

Het snijden van zowel groenten als rauw en gebraden vlees ging ontzettend gemakkelijk. Erg fijn vond ik de dikte van de plank; hij is maar liefst 4 centimeter hoog. Ook is hij wat zwaarder waardoor de plank goed blijft liggen tijdens het snijden. Sap dat uit de groenten liep, werd opgevangen in de sapgoot. Dit scheelt toch wel een hoop schoonmaakwerk achteraf.

Een nadeel van een bamboe snijplank zoals deze is het onderhoud. Wil je dat je stijlvolle snijplank er lang mooi uit blijft zien, dan is het van belang dat je hem regelmatig insmeert met wat minerale olie. Ook kun je hem beter niet in de vaatwasmachine wassen. Hij vraagt dus iets meer tijd en aandacht dan een snijplank van kunststof, zoals de BK snijplankenset.

De beste houten snijplank; een plank die niet alleen functioneel is, maar er ook nog eens prachtig uitziet.

Verkrijgbaar bij:
BK Bekijk prijzen
Anti-slip: Ja
Sapgoot: Ja
Materiaal: Kunststof
Afmetingen: 25.4 x 36.8 x 2.7 cm
Hierom zijn we fan:
Met handige kleuren
Stevig en degelijk
Vaatwasbestendig
Met verzonken rand
Let hierop:
Exclusief houder
Redelijk aan de prijs

Een kunststoffen snijplank is licht van gewicht en vaatwasserbestendig. Een van de betere keuzes die je kunt maken als je specifiek op zoek bent naar een snijplank van kunststof, is het aanschaffen van de BK snijplankenset. Wij hebben ze uiteraard alle drie weer uitgeprobeerd en waren erg tevreden.

Beste snijplank van kunststof

Het eerste dat ons opviel, is de stevigheid en de degelijkheid van de set. Tijdens het snijden behouden we voldoende grip. De anti-slip randen hielden de plank stevig op zijn plek. En, net als bij de andere planken uit onze 2022 top-5, zijn ook deze planken voorzien van een verzonken rand waar het vocht in wordt opgevangen.

De afmetingen van de planken zijn, net als bij de Fiszman, allemaal hetzelfde (25 x 36 cm). Met een dikte van 3 cm heb je niet het idee dat hij zomaar doorbuigt. De planken zien er redelijk simpel uit. De randen zijn voorzien van verschillende kleurtjes:

 • rood voor vlees
 • blauw voor vis
 • groen voor groente

De prijs voor de set is redelijk. Al heb je voor hetzelfde geld ook de Joseph Joseph Index. Deze heeft een snijplank meer én wordt geleverd met een houder. Een houder was ook bij deze set wel goed van pas gekomen.

De beste snijplank als je specifiek op zoek bent naar een kunststoffen model, in een handige set van 3 stuks.

Fiszman Bekijk prijzen
Anti-slip: Ja
Sapgoot: Ja
Materiaal: Kunststof
Afmetingen: 22.5 x 30 x 0.8 cm
Hierom zijn we fan:
Inclusief houder
Met kleurtjes en icoontjes
Bestand tegen slijtage
Vaatwasmachinebestendig
Let hierop:
Vrij dun
Alle planken hebben hetzelfde formaat

Bereid je graag vleesgerechten, dan zit je met de Fiszman eigenlijk altijd wel goed. De snijplanken komen in een handige set van vier stuks en een houder. Naast dat we tevreden zijn over het gebruiksgemak, vonden we deze set ook een van de stijlvolste.

Beste snijplank voor vlees

Iedere snijplank heeft een eigen kleurtje en een bijpassend icoon. Dat geeft mij toch wel een fijn gevoel. Op deze manier is kruisbesmetting haast niet meer mogelijk. Dankzij de omhoogstaande labels zagen we in één oogopslag welke plank voor welke voedselgroep was. En, ook het verwijderen uit de houder was dankzij het label een makkie.

De snijplanken voelen met een dikte van 8 mm wel wat dun aan. Vooral in vergelijking met de 3 cm dikke BK snijplankenset. Kwalitatief lijken ze wel prima te zijn. De planken zijn gemaakt van eco-vriendelijk plastic, hierdoor zijn ze:

 • goed bestand tegen slijtage
 • geurvrij
 • duurzaam
 • messen slijten niet
 • vaatwasmachinebestendig

Inclusief houder

Wat we ook erg handig vonden is de holle houder. Plaats je de planken nog nat in de houder, dan hoopt het water zich niet op. Zowel de houder als de snijplanken zijn voorzien van anti-slip voetjes voor extra stabiliteit. Zelfs bij het hakken van hardere ingrediënten verschoof de plank niet.

De beste snijplank van voor de echte vleesliefhebber.

Verkrijgbaar bij:
Product Anti-slip Sapgoot Materiaal
Joseph Joseph Index Joseph Joseph Index
Beste koop snijplank
Kunststof Bekijk prijzen
Ubian Ubian
Best geteste snijplank
Kunststof Bekijk prijzen
Budu Snijplank Budu Snijplank
Beste houten snijplank
Bamboe Bekijk prijzen
BK BK
Beste kunststof snijplank
Kunststof Bekijk prijzen
Fiszman Fiszman
Beste snijplank voor vlees
Kunststof Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Marle

Marle is drie jaar geleden begonnen als copywriter en schrijft nog steeds met veel plezier. Hoewel ze zich aan het begin voornamelijk richtte op het schrijven van product descriptions, schrijft ze ondertussen ook verschillende artikelen en reviews voor deBeste.com. Daar ze zelf graag in de keuken staat, vind ze het altijd erg interessant om meer te weten te komen over verschillende keukenaccessoires. En dat vanaf het prachtige, zonovergoten eiland Bali!