Is een SodaStream gezond?

Door: Eva
Laatste update: 29 april 2022

Een SodaStream hebben is de nieuwe rage van tegenwoordig. Houd je van bubbels? Dan kan je met de SodaStream ieder drankje naar jouw smaak transformeren! Lees snel verder en kom alles te weten over SodaStreams.

Wat is een SodaStream?

Een SodaStream is een apparaat dat koolzuurgas gebruikt om koolzuurhoudend water te maken. Het is een gezond alternatief voor in de winkel gekochte frisdrank, en het kan gebruikt worden voor het maken van ijsthee, koffie, vruchtensappen, cocktails en andere drankjes.

Geschiedenis en ontstaan van de SodaStream

SodaStream is een bedrijf dat thuis koolzuursystemen fabriceert en verkoopt. Het werd in 1903 opgericht door twee broers, Jacob en Isaac Birnbaum, die de kosten van soda wilden drukken.

Vroeger maakten ze soda door siroop met koolzuurhoudend water te mengen. Tegenwoordig gebruiken ze daarvoor een SodaStream. De SodaStream bestaat uit een CO2 cilinder en een fles siroop die gebruikt wordt om de drank op smaak te brengen.

In de CO2 cilinder zit samengeperst CO2, dat gebruikt wordt om de bruisende drank te maken als die met water in de fles gemengd wordt.

De CO2 cilinder slaat genoeg gas op voor tot 60 liter drankjes, of ongeveer 3 maanden aan drankjes bij gemiddeld gebruik.

Wat zijn de voordelen van het drinken van frisdrank uit een SodaStream?

SodaStream is een bedrijf dat thuis koolzuurapparaten vervaardigt. De apparaten worden gebruikt om gearomatiseerde drankjes te maken door natuurlijke ingrediƫnten of kunstmatige zoetstoffen toe te voegen. Wil je weten hoe de SodaStream werkt? Lees dan ons artikel Hoe werkt een SodaStream

De voordelen van het drinken van frisdrank uit een SodaStream maker zijn als volgt:

  • SodaStream is een milieuvriendelijke machine die de hoeveelheid plastic flessen op stortplaatsen vermindert.
  • Je kunt er gezonde drankjes mee maken zonder suiker, kunstmatige smaakstoffen of kleurstoffen.
  • Het kan gebruikt worden voor het maken van cocktails en mocktails.
  • Het kan ook gebruikt worden om bruisend water te maken, dat gezonder is dan gewoon water.`

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer