Waarom gebruik je een sodastream?

Door: Eva
Laatste update: 29 april 2022

Je hebt hem vast wel eens voorbij zien komen – de sodastream. Dit apparaatje is zeer bekend geworden door de jaren heen. Maar waarvoor gebruik je hem nou eigenlijk? Lees snel verder!

Wat is een sodastream?

De sodastream is een apparaat waarmee je thuis je eigen koolzuurhoudende dranken kunt maken. Je kunt zelf kiezen welke drank je wilt en de gewenste hoeveelheid siroop en water toevoegen. Het apparaat haalt vervolgens het koolstofdioxide uit de siroop en injecteert het in het water, waardoor het in soda verandert.

3 geweldige sodastream-maken

Het is tijd om een pauze te nemen van dezelfde oude frisdranksmaken en iets nieuws te proberen. Deze 5 sodastream-smaken zullen je leven zeker veel beter maken!

1. Root Beer: dit is een klassieke smaak die perfect is voor degenen die van hun frisdrank houden met een beetje scherpte. De wortelbiersmaak heeft hints van vanille en kaneel die worden gecombineerd met de smaak van wintergroen.

2. Framboos: deze smaak is perfect voor liefhebbers van fruitige frisdranken en genieten van de scherpe, zoete smaak die het biedt. De frambozensmaak heeft hints van limonade en zorgt voor een citrusachtige, pittige smaak waar je naar meer verlangt!

3. Ginger Ale: als je op zoek bent naar iets lichts, maar toch smaakvol, dan is dit het perfecte drankje voor jou

Denk je dat een sodastream gezond is? Lees het hier!

Het schoonmaken van je sodastream

Het is belangrijk om je sodastream minimaal één keer per maand schoon te maken. Het voorkomt ophoping van bacteriën, schimmels en vuil. Als je deze niet regelmatig schoonmaakt, kan de afzetting corrosie op de verwarmingsspiraal veroorzaken.

Om je sodastream schoon te maken:

1) Verwijder de bovenklep en verwijder zichtbaar vuil door het af te vegen met een vochtige doek of keukenpapier.

2) Leeg het resterende water uit de tank en veeg het ook weg met een vochtige doek of keukenpapier.

3) Laat een kopje witte azijn door de machine lopen om eventuele harde waterafzettingen in de leidingen van de machine te verwijderen.

4) Vul de tank met vers water en laat deze doorlopen om eventuele azijnresten die in de tank of leidingen kunnen achterblijven weg te spoelen

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer