Wanneer vervang je een sodastream fles

Door: Eva
Laatste update: 29 april 2022

Je hebt een mooie sodastream fles aangeschaft en nu wil je natuurlijk weten hoelang er één meegaat. Dat zal ik je allemaal haarfijn uitleggen!

Wat is sodastream?

Sodastream is een bedrijf dat koolzuursystemen voor dranken produceert en distribueert. Het werd in 1903 opgericht door Sir John S. Pemberton, de uitvinder van Coca-Cola. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Nesher, Israël en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Met Sodastream-producten kunnen gebruikers thuis hun eigen frisdrank maken door kraanwater te carboniseren met behulp van een herbruikbare fles gevuld met siroop of smaakstoffen die kan worden gekocht bij Sodastream of bij lokale retailers.

Welke Sodastream-producten biedt het bedrijf aan?

Sodastream is een bedrijf dat een verscheidenheid aan producten aanbiedt om thuis zelfgemaakte frisdrank te maken. Ze bieden producten aan zoals de Sodastream-starterkit, die de machine en een paar smaken siroop bevat, of ze kunnen individuele flessen met smaken kopen.

Het bedrijf biedt ook andere producten aan, zoals hun Soda Maker, een hulpstuk voor je keukenkraan waarmee je op verzoek frisdrank kunt maken.

Is koolzuurhoudend water gezond?

Koolzuurhoudend water is een gezondere keuze dan frisdrank. Het bevat nul calorieën en het is ook nog eens beter voor je tanden. Koolzuurhoudend water bevat geen suiker, maar heeft door de koolzuur toch een zoete smaak.

  • Koolzuurhoudend water is gezond omdat het nul calorieën en geen suiker bevat
  • Koolzuurhoudend water zorgt voor hydratatie die je nodig hebt
  • Koolzuurhoudend water smaakt zoet door de koolzuur

Wanneer vervang je een sodastream-fles?

Het wordt aanbevolen om je sodastream fles na 6 maanden gebruik te vervangen.

Als je verkleuring, lekkage of een verandering in smaak opmerkt, is het tijd om de fles te vervangen. De Sodastream flessen zijn gemaakt van plastic en zullen na verloop van tijd verslijten. Als je een Sodastream fles voor langere tijd in de vriezer laat staan, kan deze barsten in de fles veroorzaken en uiteindelijk breken.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer