Waar plaats je een soundbar?

Soundbars zijn zeer handige verlengstukken voor je televisie of monitor om een beter geluid te produceren alsof je in een bioscoop zit. Maar op welke positie moet je een soundbar plaatsen voor het optimale geluid?Hoe plaats je een soundbar?

Een soundbar moet je voor de televisie plaatsen. In sommige gevallen kun je de soundbar ook onder het scherm plaatsen als deze op pootjes staat. Zo’n soundbar die onder de tv past noemen we ook wel een soundplate, omdat deze wat platter is dan een gewone soundbar. Het beste kun je kiezen voor een soundbar die dezelfde lengte heeft als je televisie. Dit geeft optisch een mooi effect. Je zou daarom kunnen kiezen voor een soundbar die hoort bij je tv of een soundbar die toevallig dezelfde lengte heeft. Je sluit de soundbar heel eenvoudig aan met een HDMI-kabel of een optische kabel. Let er dus op, voordat je de soundbar koopt, of je televisie deze aansluitingen heeft.

De voordelen van een soundbar gebruiken in huis

Een soundbar aansluiten op je televisie zal niet alleen het geluid van je series en films verbeteren, maar zal je ook verschillende andere functies bieden in huis in sommige gevallen:

● Soundbars met wifi of bluetooth kunnen ook muziek afspelen van een telefoon of laptop

● Met een slim systeem kun je de soundbar ook vanaf een smart home app of zelfs met je stem besturen

● Een ingebouwde subwoofer zorgt bij sommige soundbars voor een perfect basgeluid

● Met multiroom audio kun je in meerdere ruimtes speakers plaatsen die zijn aangesloten op de soundbar

    Het soort speaker van je soundbar

    Soundbars hebben verschillende soorten speakers. Grofweg zijn er eigenlijk twee soorten: stereospeakers en surround speakers. Bij stereospeakers zitten er twee ingebouwde speakers in de soundbar. Een surround geluid wordt echter vormgegeven door achterspeakers in de soundbar.