Waarom een soundbar bij je televisie gebruiken?

Genieten van een film in de bioscoop gaat niet alleen gepaard met een groot scherm en de beste beelden, ook het geluid in de bioscoop lijkt van alle kanten te komen en je helemaal te omringen. Met een soundbar kun je dat geluid ook thuis laten horen. Maar hoe werkt een soundbar en hoe sluit je deze aan op je televisie?Een soundbar aansluiten op of onder je televisie

Een soundbar ziet er het mooiste uit als deze ongeveer of precies dezelfde lengte heeft als je televisie. Sommige soundbars, ook wel soundplates genoemd, plaats je onder je televisie die op pootjes staat. Het aansluiten van de soundbar is niet heel moeilijk. Je kunt hiervoor de volgende stappen aanhouden:

● Plaats de soundbar waar je hem wilt hebben, voor de tv of misschien eronder in je tv-meubel

● Controleer of je tv een aansluiting heeft voor een optische kabel of een HDMI-kabel om de soundbar aan te sluiten

● Plaats optioneel een losse subwoofer tussen aan de soundbar eventueel met een extra kabel. Veel soundbars hebben echter een ingebouwde subwoofer

● Sluit extra speakers aan, eventueel in andere kamers

● Volg altijd de stappen die je ziet in de app of op het installatieprogramma

    Het voordeel van ingebouwde subwoofers

    Goede soundbars hebben tegenwoordig vaak een subwoofer ingebouwd. Dat betekent dat je diepere tonen, zoals bassen beter hoort, voelt en ervaart, zoals je dat ook in de bioscoop doet. Door deze subwoofers in te bouwen, hoef je geen aparte subwoofer meer aan te sluiten. Dat scheelt ruimte, ziet er mooier uit en maakt het afsluitingsproces ook een stuk gemakkelijker.

    Wifi en bluetooth in de soundbar

    Je kunt je soundbar overigens niet alleen aan de televisie aansluiten. Wanneer de soundbar beschikt over ingebouwde wifi of bluetooth, is het ook mogelijk om Spotify of andere muziek af te spelen vanaf een telefoon of laptop die zich in hetzelfde wifi- of bluetooth-netwerk bevindt.