Waarom een subwoofer bij een soundbar gebruiken?

Wil je die te gekke bromtonen en bassen haast voelen in je onderbuik terwijl je geniet van een bioscoopachtige ervaring met een film op tv? Dan is een subwoofer een onmisbare gadget op je soundbar. Maar wat doet de subwoofer precies en hoe sluit je hem eventueel aan op je tv en soundbar?Wat is een subwoofer?

Subwoofer is afkomstig van de Engelse woorden sub (onder) en woofer, wat zoiets betekent als luidspreker voor bastonen. Subwoofers zijn tegenwoordig vaak ingebouwd in een soundbar. Dat betekent dat je geen aparte subwoofer meer hoeft aan te sluiten op je soundbar. De subwoofer die je wel los aansluit verspreidt de lage bastonen over de grond door de kamer, waardoor je ze nog beter voelt en ervaart zoals het bedoeld is.

Hoe sluit je een losse subwoofer aan?

Je kunt de subwoofer aansluiten door de volgende stappen te volgen:

● Sluit eerst de soundbar aan op je televisie via een HDMI-kabel of optische kabel

● Plaats de subwoofer op de grond in de buurt van een muur. Dit hoeft niet in de buurt van de soundbar of je televisie te zijn

● Je kunt de subwoofer nu met een kabel aansluiten op de soundbar of draadloos verbinding laten maken

    De voordelen van een ingebouwde subwoofer

    Een subwoofer aansluiten op je soundbar is niet heel lastig, maar het zorgt wel voor een extra stap in het afsluitingsproces. Bovendien moet je de subwoofer ook weer een plaatsje geven in je kamer. Hoewel dat niet in het zicht hoeft te zijn, zorgt het toch weer voor opvulling van je interieur. Een mooie lange soundbar met ingebouwde subwoofer is dus een makkelijkere optie, want je hoeft niks extra te installeren en het ziet er nog beter uit ook omdat je geen losse subwoofers hoeft te plaatsen.