Wat is een soundbar en wat kun je ermee?

Televisies hebben steeds betere speakers dan vroeger. Toch kan het ingebouwde systeem je alsnog een beetje tegenvallen. Je wilt films en series natuurlijk net zo goed beleven als in de bioscoop. Dus waarom zou je veel geld uitgeven aan het beste beeld en dan niet investeren in een goed geluid? Een soundbar kan je hierbij helpen.Wat is een soundbar precies?

Een soundbar is niets meer over minder dan een geluidssysteem of speaker in de vorm van een balk. Je sluit de soundbar aan op je televisie door middel van een kabel in de HDMI- of optische aansluiting. Let er dus goed op of je televisie deze aansluitingen heeft, voordat je besluit een soundbar te kopen. Het is meestal interessant een soundbar te vinden die hoort bij je televisie. Zo kun je de soundbar qua lengte afstemmen op je televisie voor een beter optisch gezicht. Je kunt de soundbar simpel aansluiten door de stappen in een app of installatieprogramma te volgen.

Wat kun je nog meer met een soundbar?

Een soundbar is in eerste instantie bedoeld om je tv-programma’s en films een bioscoopachtige allure te geven qua geluid, maar je kunt nog veel meer doen met een soundbar. We hebben hieronder een aantal functies en extra’s op een rijtje gezet:

Subwoofer: met een ingebouwde subwoofer kun je lage tonen en bassen nog beter naar voren laten komen.

Ingebouwde wifi: Wil je ook je Spotify-nummers op de soundbar afspelen? Kies dan voor een soundbar met ingebouwde wifi of bluetooth.

Geluidsweergave: De geluidsweergave kan verschillen. Sommige soundbars hebben een stereogeluid met 2 ingebouwde speakers, waar andere soundbars een surround sound hebben met achterspeakers.

Multiroom audio: Met multiroom audio kun je ook in andere kamers speakers neerzetten die je aansluit op je soundbar.

Slim huis: Sommige soundbars passen in een smart home. Stuur de soundbar aan met je stem of sluit ze aan op een app, samen met andere slimme apparaten in huis.