Beste stappenteller 2023. 5x de beste stappentellers

Laatste ge-update in door Eva

Met de groeiende nadruk op de gezondheid van mensen, kan ook een stappenteller bijna niet meer ontbreken. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen mét een stappenteller meer bewegen dan mensen zónder de stappenteller. Het bevordert dus wel degelijk een gezonde levensstijl.

Daarbij hebben we gelet op de prijs, het schermdiagonaal, de waterdichtheid en de compatibiliteit met besturingssystemen. Wij hebben de Fitbit Charge 5 als beste koop bestempeld! Benieuwd naar de rest van de geteste stappentellers? Hier lees je de reviews van alle vijf de beste stappentellers van 2023!

Fitbit Charge 5 Bekijk prijzen
Waterdichtheid: Ja, IPX8 certificering
Compatibel met: Android, iOS
Schermdiagonaal: 43 mm
Hierom zijn we fan:
Herstelscore – EDA sensor – Fitbit Premium
Let hierop:
Smartphones - Prijs

We beginnen deze review met de Fitbit Charge 5, wat ook direct de duurste stappenteller uit deze review is. De hogere prijs komt natuurlijk door een groot aantal extra features, maar als je het horloge alleen als stappenteller gebruikt is dit wat aan de hoge kant.

Toch heeft de Fitbit Charge 5 voldoende voordelen, te beginnen met de herstelscore die je krijgt voorgeschoteld. Met deze herstelscore zie je precies wanneer je voldoende hersteld bent voor het volgende rondje hardlopen. De activiteiten op zowel een loopband als buiten worden geregistreerd.

Een andere unieke feature is de EDA Sensor. Door middel van deze sensor krijg je inzicht in je stressniveau, terwijl je met het horloge ook acties kunt ondernemen om het stressniveau te verlagen. Denk daarbij aan:

 • Dagelijkse ademhalingsoefeningen;
 • Rondjes wandelen;
 • Het lezen van een boek;
 • Of andere dingen waar je rustiger van wordt.

Het is mogelijk om Fitbit Premium te gebruiken. Deze additionele feature geeft je de mogelijkheid om nóg meer inzicht te krijgen in je gezondheidsstatistieken. Het kan je helpen om nog fitter te worden. Bij aankoop van het horloge krijg je 6 maanden Fitbit Premium gratis. Normaal kost het $9,99 per maand.

Connectiviteit met smartphones

Helaas werkt de Fitbit Charge 5 niet met alle smartphones. Na verschillende tests zijn we erachter gekomen dat deze minder goed werkt met een Huawei P8 Lite, P9Lite, P20 Lite en Xiaomi Mi6 telefoons. Sommige functies werken niet goed, terwijl het ook lastiger is om de apparaten te verbinden.

De beste koop stappenteller van 2022 is de Fitbit Charge 5, mede door de vele additionele features.

Fitbit Luxe Bekijk prijzen
Schermdiagonaal: 19 mm
Waterdichtheid: Ja, IPX8 certificering
Compatibel met: Android, iOS
Hierom zijn we fan:
Stijlvol – Meldingen van smartphone – Stressniveau
Let hierop:
Batterijduur t.o.v. concurrentie – Geen knoppen

Na een uitgebreide test was ons volledige testpanel het erover eens, de Fitbit Luxe is de best geteste stappenteller van dit moment. Deze stappenteller is prijzig, maar geeft je meer dan voldoende mogelijkheden om je gezondheid te verbeteren. Laten we daar eens naar gaan kijken.

De stappenteller meet bijvoorbeeld je stressniveau en geeft je handvaten om deze te verlagen. In de huidige maatschappij kan het thuis werken en de verhoogde stress haar tol eisen. Wat is er dan beter dan inzicht te krijgen in het stressniveau én deze te kunnen verlagen? Met deze Fitbit kan het.

Daarnaast ontvang je meldingen van je smartphone, zodat je ook tijdens je activiteiten op de crosstrainer of loopband op de hoogte bent van de meldingen die er binnenkomen. Het is ook mogelijk om de meldingen te dempen, wat natuurlijk wel zo lekker is als je gefocust bezig bent.

Ook bij deze Fitbit krijg je 6 maanden gratis Fitbit Premium, waarmee je meer inzicht krijgt in je gezondheidsstatistieken. Denk daarbij aan:

 • Slaapinzichten;
 • Challenges voor jou en je vrienden;
 • Workouts;
 • Begeleide meditatie;
 • En nog veel meer!

Wat we ook niet onbelangrijk vinden, is het stijlvolle uiterlijk van de Fitbit. Tegenwoordig zien we voldoende robuuste kasten, maar het smalle en stijlvolle design zorgt juist voor een mooi accessoire dat je bij elk kledingstuk kunt dragen.

De nadelen van de best geteste stappenteller

Tijdens het testen zijn we op een tweetal nadelen gestuit. Allereerst de batterijduur ten opzichte van vergelijkbare modellen. Door het kleurenscherm is deze teruggebracht tot 5 dagen. Hoewel dit nog steeds prima is, zijn er stappentellers die nóg langer meegaan.

Daarnaast heeft het schermpje geen knoppen en werkt het op basis van Touchscreen. Hierdoor kan het moeilijk zijn om je stappenteller te bedienen met koude handen. Hier moet je wel rekening mee houden bij het aanschaffen van een stappenteller.

Door ons uitgebreide testpanel verkozen tot best geteste stappenteller van 2022.

Fitbit Charge 4 Zwart Bekijk prijzen
Schermdiagonaal: 25,5 mm
Waterdichtheid: Ja, IPX8 certificering
Compatibel met: Android, iOS
Hierom zijn we fan:
E-mail met prestaties – Contactloos betalen – GPS
Let hierop:
Smartphones - Applicatie

Ben je op zoek naar net dat beetje extra motivatie? Dan is de Fitbit Charge 4 extreem geschikt voor je! Bij deze stappenteller krijg je namelijk wekelijks een update over je prestaties van de afgelopen week. Zo ben je direct gemotiveerd om het deze week nog net een stukje beter te gaan doen!

Daarnaast kun je je smartphone in veel gevallen voortaan thuislaten, tenzij je meldingen wilt ontvangen natuurlijk. Ben je bijvoorbeeld aan het hardlopen, dan zorgt de GPS-functionaliteit van de Fitbit ervoor dat je achteraf precies je route kunt volgen. Ideaal als je je workouts registreert in Strava bijvoorbeeld.

Ook kun je gebruik maken van Fitbit Pay. Je hebt je portemonnee dus niet meer nodig, want contactloos betalen met deze functie is een eitje. Let er wel op dat je aangesloten moet zijn bij een van de volgende Nederlandse banken om hier ook gebruik van te kunnen maken:

 • ABN Amro
 • Bunq
 • Rabobank
 • VISA/Mastercard

Compatibiliteit met smartphones

Wat we ook al bij de opvolger van de Fitbit Charge 4 hebben gezien, is dat de compatibiliteit met andere smartphones te wensen over laat. Je kunt deze namelijk niet connecten met een Huawei P8 Lite of met de P9 Lite. In dat geval betaal je een hoge prijs voor alleen een stappenteller.

Daarnaast hebben we ervaren dat je vrijwel alles in moet stellen via de applicatie. Dit wil zeggen dat je op de stappenteller zelf vrijwel niets kun personaliseren. Dit is een nadeel ten opzichte van de concurrentie, waar je deze mogelijkheden vaak wél hebt.

Met de Fitbit Charge 4 haal je de beste Fitbit stappenteller in huis voor een scherpe prijs!

Garmin Vivosmart 4 Bekijk prijzen
Schermdiagonaal: 18 mm
Waterdichtheid: Ja, tot 5 ATM
Compatibel met: Android, iOS
Hierom zijn we fan:
24/7 hartslagmeting – Waterdicht – Klein
Let hierop:
Bellen – Huawei smartphones

De Garmin Vivosmart is speciaal ontworpen voor mensen die graag hun activiteiten bijhouden, maar dit niet te opvallend willen doen. De stappenteller heeft een zeer klein formaat en valt daarom vrijwel niet op. Ideaal als je deze stappenteller op een zakelijke bijeenkomst of met een jurk wilt dragen.

Door de 24/7 hartslagmeting ben je continu op de hoogte van je hartslag. Dit is echter niet de enige sensor die is ingebouwd. Zo is er ook een stress- en energiemeter. Deze laat je precies zien wanneer je beter even rust kunt houden of juist weer lekker kunt gaan sporten.

Ondanks de continue meting van dergelijke sensoren, heeft de Vivosmart een batterijduur van ongeveer 7 dagen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het gebruik. Gebruik je deze dagelijks om je sportactiviteiten te meten, zoals buiten hardlopen of op de crosstrainer, dan kan het zijn dat de batterij wat sneller leeg is.

Doordat de stappenteller ook nog eens waterdicht is, kun je deze prima tijdens het zwemmen, onder de douche of in een hevige regenbui gebruiken. Je hoeft er niet bang voor te zijn dat je stappenteller kapot gaat.

Huawei smartphones

De smartphones van Huawei lijken in deze review de gebeten hond te zijn. Ook bij de Garmin Vivosmart 4 is het niet mogelijk om je telefoon te verbinden met Huawei smartphones. Heb je zo’n smartphone, dan moet je voor een andere stappenteller kiezen óf het horloge alleen gebruiken om stappen te tellen.

Toch is er ook een functionaliteit die bij geen enkele smartphone beschikbaar is. Je kunt namelijk niet bellen via de stappenteller, een functionaliteit die over het algemeen ook meer is weggelegd voor de smartwatches. Andere functionaliteiten die ontbreken zijn:

 • GPS-sensor
 • Hartslagmeting onder water
 • Kompas & Gyroscoop
 • Caloriemeting

Met de Garmin Vivosmart 4 haal je een elegante stappenteller in huis vol functionaliteiten!

Fitbit Inspire 3 Bekijk prijzen
Compatibel met: Android, IOS
Waterdichtheid: ja
Schermdiagonaal: 18,7mm
Hierom zijn we fan:
Subtiel.- Prijs
Let hierop:
Geen ingebouwde GPS -

De beste stappenteller voor vrouwen is toch wel echt de Fitbit Inspire 3. Ondanks dat alle stappentellers in deze review niet zijn gebonden aan geslacht, vinden we deze het beste passen bij vrouwen. Waarom? Dat leggen we je even uit!

De Fitbit Inspire 3 is een kleine en subtiele stappenteller. Hij neemt niet veel gezichts (of polsruimte) in beslag, waardoor je ‘m eigenlijk altijd kan dragen. Ook krijg je berichten binnen op deze teller en zie je in een duidelijk overzicht wat je hartslag is, hoeveel stappen je hebt gezet en natuurlijk: hoe laat het is. 

Beste stappenteller voor dames

Dit model is het goedkoopste uit deze review. Daardoor is de prijs/kwaliteit van dit apparaat super. Zo kun je een app downloaden, waarin jij je volledige gezondheid kunt tracken. Je krijgt bij aankoop 6 maanden Fitbit Premium, maar zonder de premiumvariant, kun je ook uitstekend genieten van deze teller. 

De batterij is maar liefst 240 uur. Dat houdt in dat je ‘m zonder op te laden wel 10 dagen om je pols kunt houden. Zo track je, zonder er bewust op te letten je stappen, calorieën, en hartslag. Ook kun je jouw menstruatie tracken en meet het jouw slaapduur. Hier hoef je allemaal geen premium voor te hebben. 

Als je behoefte hebt aan meer beweging, laat je Fitbit dit weten door kleine berichtjes te sturen. Deze stappenteller geeft dus op een hele subtiele manier een kijkje in jouw leven, conditie en stress.

Product Schermdiagonaal Waterdichtheid Compatibel met
Fitbit Charge 5 Fitbit Charge 5
Beste koop stappenteller
43 mm Ja, IPX8 certificering Android, iOS Bekijk prijzen
Fitbit Luxe Fitbit Luxe
Best geteste stappenteller
19 mm Ja, IPX8 certificering Android, iOS Bekijk prijzen
Fitbit Charge 4 Zwart Fitbit Charge 4 Zwart
Beste Fitbit stappenteller
25,5 mm Ja, IPX8 certificering Android, iOS Bekijk prijzen
Garmin Vivosmart 4 Garmin Vivosmart 4
Beste Garmin stappenteller
18 mm Ja, tot 5 ATM Android, iOS Bekijk prijzen
Fitbit Inspire 3 Fitbit Inspire 3
Beste stappenteller voor dames
18,7mm Android, IOS Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: vrijdag 24 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.