Beste stijltang 2021 - Dé top 10

Laatste ge-update in door Agnes

De beste stijltang is het perfecte middel om jou door je volgende “bad hair day” heen te helpen. Sterker nog: met de juiste stijltang zijn dit soort dagen voorgoed verleden tijd.  Vroeger moesten veel vrouwen een strijkijzer gebruiken om tijdelijk van hun krullen af te komen of dat laatste beetje slag uit hun haar te halen.  Tegenwoordig kun je zelf thuis in een handomdraai je haar mooi glad en steil maken, zonder dat jouw strijkijzer overuren hoeft te draaien. En het effect is hetzelfde als bij de kapper.

Hoe gebruik je een stijltang?

We beginnen maar meteen met het allerbelangrijkste: een stijltang gebruik je altijd op droog haar en een fohn voor nat haar.  Dus niet op nat haar, want dan gaat je haar helemaal kapot.  Zorg dus dat je haar goed droog is en doe eventueel een hittebeschermend product in je haar voordat je gaat beginnen. Zo’n product beschermt je haar tegen de hitte van de stijltang, zodat je haar mooier blijft. Een product wat wij aanraden is de Chi 44 Iron Guard haarbeschermingsspray tegen hitte. Gewoon even in je haar sprayen voordat je begint en je haar blijft gezond.

Naast hittebescherming is de juiste temperatuur ook belangrijk. Kies altijd ene temperatuur die past bij je haar. Met name bij dun, fijn haar is dit belangrijk, omdat dit haar snel beschadigt als je de stijltang te heet laat worden. Als vuistregel geldt voor fijn haar een temperatuur tot 180 graden. Voor dikker haar kun je de tang wat heter zetten.

Om je handen te beschermen, gebruik je een hittebestendige handschoen.  Zo voorkom je brandwonden die lelijke littekens kunnen achterlaten. Wees ook voorzichtig met de stijltang als je in de buurt van je oren komt. Ook deze kunnen flink verbranden, dus pas goed op en neem de tijd als je je haar gaat stylen.

Hoe kies je de beste stijltang?

Het aanbod stijltangen is enorm: keramische stijltangen, gewone stijltangen, multifunctionele stijltangen en ga zo maar door. Het valt nog niet mee om daar de juiste uit te kiezen, die past bij jouw haar en aansluit bij jouw wensen. Daarom hebben we in onze handige koopgids een stijltangen top 10 gezet, die jouw keuze heel wat makkelijker maakt. Zie je een leuke stijltang? Bestel deze dan meteen zodat jij binnenkort ook die felbegeerde, rechte lokken hebt.

stijltang
# Product Type haar Kun je er ook krullen mee maken? Stijltang eigenschap Prijs v.a.
1 Chi G2 Keramische & Titanum Auto Shut-Off- stijltang
De beste voor alle haartypen
Alle haartypen Niet zo goed Titanium stijplaten € 114,96
2 Remington S8500 Shine Therapy
De beste voor droog haar
Statisch haar Keramische platen met arganolie en vit. E € 33,95
3 BaByliss iPro 230 ST292E - Stoom Stijltang
De beste keuze voor kroeshaar
Kroeshaar Stoom € 62,28
4 Carmen CR5270 Sensor Ionic Straight
De beste keuze voor statisch haar
Statisch haar Sensor tegen oververhitting € 29,99
5 Philips Essential ThermoProtect-stijltang
De beste voor glanzend haar
Dof haar Stijlplaten met keratine € 29,99
6 Max Pro XS Mini - Stijltang
De beste voor kort haar
Kort haar Mini-stijltang € 24,99
7 Remington S6606 Curl & Straight Confidence 2-in-1 - Stijltang
De beste voor steil en krul
Alle haartypen 2-in-1 stijltang € 52,54
8 CHI Lava Volcanic Ceramic - Stijltang
De beste voor extra glad haar
Kwetsbaar haar Stijlplaten met lava € 128,94
9 L'Oréal Steampod professionnel 3.0 - Stoomstijltang
De beste voor onhandelbaar haar
Onhandelbaar haar Stoom € 219,00
10 Remington S7350 Wet2Straight Wide Plate Stijltang 1 st
De beste voor nat haar
Nat haar Brede stijplaten € 50,95
Laatste prijs-update: maandag 8 maart 2021
Agnes Voogt
Door: Agnes
Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:
LinkedIn - E-mail