Beste stijltang 2022 - Dé top 5

Laatste ge-update in door Marle

Een stijltang is voor velen een onmisbaar accessoire in de badkamer. Niet alleen voor speciale gelegenheden, maar ook om dat ene uitstekende plukje in model te brengen. Met vele stijltangen kun je je haar naast steilen ook krullen.

Tegenwoordig zijn er vele verschillende soorten stijltangen verkrijgbaar. Het kan dan ook lastig zijn om de juiste te kiezen. Om je op weg te helpen hebben we hieronder vijf van de beste stijltangen voor je op rijtje gezet. Ben je op zoek naar een goede budget stijltang, dan kunnen we je de Carmen CR1070 aanraden. Verder vind je in onze top-5 de beste stijltang met stoom, de beste stijltang voor dun haar, de beste stijltang voor krullen en de beste stijltang voor kroeshaar.

Carmen CR1070 Bekijk prijzen
Type haar: Alle haartypes
Geschikt voor het maken van krullen: Ja
Ionentechnologie: Ja
Soort platen: Keramische coating
Hierom zijn we fan:
Stijltang is ontzettend goed geprijsd.
Let hierop:
Stijltang beschikt niet over een coolshot-stand.

Geschikt voor: Eenieder met een klein budget.

Dat je niet veel geld hoeft uit te geven aan een goede stijltang bewijst Carmen met de Carmen CR1070. Je koopt deze stijltang al voor net iets meer dan twee tientjes. Goedkoop betekent in dit geval absoluut geen duurkoop. Het resultaat mocht er zeker wezen. Ook qua mogelijkheden laat deze stijltang weinig te wensen over. De stijltang heeft:

 • zes warmtestanden
 • fast heat-functie
 • draaibaar snoer
 • automatische uitschakeling
 • keramische coating

Beste budget stijltang 2022

Waar we het meest van onder de indruk waren, is het aantal mogelijkheden van deze goed geprijsde stijltang. Zo heeft de stijltang zes warmtestanden, uiteenlopend van 130 °C tot 230 °C. Dat zijn twee keer zoveel standen als de duurdere DYSON Corrale Roze heeft. Het ruime temperatuurbereik maakt de stijltang geschikt voor zowel dik als dun haar. En, dankzij de afgeronde platen is de stijltang ook geschikt voor het maken van slag in het haar. Het enige dat we misten, was een coolshot-functie.

De fast heat-functie verraste ons; in slechts één minuut is de stijltang opgewarmd! In de vroege ochtenduren komt dit toch wel ontzettend goed van pas. En ook fijn: dankzij het meedraaiende, 1.8 meter lange snoer genoten we van voldoende bewegingsruimte tijdens het steilen. De stijltang is voorzien van een keramische coating waardoor warmte egaal wordt verdeeld. Het resultaat was een prachtige bos vol steile lokken.

Houd er wel rekening mee dat deze stijltang iets groter is dan de standaard stijltang. De stijltang heeft 11 cm lange verwarmde platen. Hij is hierdoor wat lastiger mee te nemen op reis.

Ook met een klein budget kun je van prachtige, steile lokken genieten.

BaByliss I-Pro 230 Bekijk prijzen
Type haar: Alle haartypes
Geschikt voor het maken van krullen: Nee
Ionentechnologie: Ja
Soort platen: Titanium keramische coating
Hierom zijn we fan:
Verzorgd meer dan een 'normale' stijltang.
Let hierop:
Waterreservoir moet vaak bijgevuld worden.

Geschikt voor: Ieder haartype, waaronder dun, fijn of beschadigd haar.

In onze zoektocht naar de beste stijltang konden we uiteraard de stoomstijltang niet overslaan. We waren uiteindelijk het meest onder de indruk van de BaByliss I-Pro 230. Deze stoomstijltang steilt je haar sneller dan een ‘normale’ stijltang. Daarnaast worden je haren gehydrateerd en verzorgd. Hierdoor is deze stijltang erg geschikt voor eenieder met fijn en/of beschadigd haar.

Beste stijltang met stoom 2022

Het gebruik van een stijltang met stoom kent verschillende voordelen:

 • De warme stoom opent de haarschubben, waarna conditioners beter opgenomen kunnen worden.
 • Het water verzorgt en hydrateert je haar, waardoor het weer elastisch wordt.
 • Doordat de stoom diep in je haar dringt, steil je sneller en blijft het resultaat langer zichtbaar.

Uniek aan deze stijltang zijn de ingebouwde kammen, waarmee je je haar van tevoren kan ontwarren en kammen. Ze zijn intrekbaar, dus ze zitten nooit in de weg. Ik vond het zelf ideaal. Een ander groot voordeel vond ik de extra brede stijlplaten. Met deze stoomstijltang geniet je in een mum van tijd van steile lokken.

De stijltang beschikt over vijf temperatuurinstellingen, waardoor hij weer geschikt is voor ieder type haar. Op het verlichte scherm zie je welke stand je gekozen hebt. Dankzij de ionische 'anti-frizz'-functie voorkom je statisch (2021, artikel van rtlnieuws) of pluizend haar. En, met een 1.8 meter lang meedraaiend snoer geniet je altijd van voldoende bewegingsvrijheid.

Wat wel onhandig is, is dat het waterreservoir redelijk klein is. Hierdoor moet je hem wat vaker bijvullen. Een ander punt om op te letten: doordat deze stijltang geen afgeronde platen heeft, kun je hem niet gebruiken voor het maken van krullen of slag. Wil je zowel je haren kunnen steilen als krullen, dan heb je waarschijnlijk meer aan een stoomstijltang zoals de BABYLISS Steam Shine.

Steile én goed verzorgde lokken; het kan!

Babyliss Steam Shine Bekijk prijzen
Type haar: Alle haartypes
Geschikt voor het maken van krullen: Ja
Ionentechnologie: Ja
Soort platen: Keramische coating
Hierom zijn we fan:
Uitermate geschikt voor dun, fijn en/of beschadigd haar.
Let hierop:
Stijltang heeft geen display.

Geschikt voor: Uitermate geschikt voor dun, fijn of beschadigd haar.

Heb je dun haar, dan kunnen we je de BABYLISS Steam Shine aanraden. Ook deze stijltang werkt weer met stoom. Doordat de stijltang geleidelijk micro-stoom-deeltjes vrijlaat, worden de haren gehydrateerd en wordt pluis voorkomen. Ook geeft de stoom je haar meer glans. En, je hoeft je minder zorgen te maken over beschadigingen door hitte.

Beste stijltang voor dun haar

De stijltang beschikt over verschillende handige technologieën, waardoor hij uitermate geschikt is voor dun haar:

 • stoom
 • ionische technologie
 • keramische technologie

We waren onder de indruk van de snelle verwarming. In slechts een aantal minuten was de stijltang klaar voor gebruik. Net als de BaByliss I-Pro 230 is ook deze stijltang voorzien van stijlkammetjes die je haar beter verspreiden over de stijltang. Onze haren werden zo in één keer mooi steil. Mocht je dit niet fijn vinden, dan zijn de kammetjes gemakkelijk te verwijderen.

Ook fijn is de ionische ‘anti-frizz’-functie. Dun haar kan snel gaan pluizen, maar dankzij de ‘anti-frizz’-functie hadden we daar bij deze stijltang geen last van. We genoten niet alleen van steil, maar ook van glanzend, glad én pluizerij haar. Een ander voordeel is dat je met deze stijltang niet alleen kunt steilen, maar ook kunt krullen.

Het enige dat deze stijltang nog beter had gemaakt, is een display, zoals de Remington S8550 dat heeft. Hier zou je nog gemakkelijker de gekozen instellingen op af kunnen lezen. Een ander minpuntje is dat deze stijltang zichzelf niet automatisch uitschakelt.

Ook dun haar breng je met deze fijne stijltang van Babyliss gemakkelijk in model.

Remington S8550 Bekijk prijzen
Type haar: Alle haartypes
Geschikt voor het maken van krullen: Nee
Ionentechnologie: Nee
Soort platen: Keramische coating
Hierom zijn we fan:
Extra brede, flexibele platen.
Let hierop:
Zonder ionen technologie.

Geschikt voor: Uitermate geschikt voor krullend haar.

Ben je gezegend met een prachtige krullenbos, maar wil je soms toch een dagje met steile lokken door het leven? Dan kunnen we je de Remington S8550 aanraden. Deze Remington stijltang is uitermate geschikt voor gekruld haar, doordat:

 • de stijltang extra brede, flexibele platen heeft
 • er argon olie en vitamine E aan de platen toegevoegd is
 • je keuze hebt uit tien verschillende temperatuurstanden

Beste stijltang voor krullen

Het eerste dat ons opviel waren de extra brede platen. Hierdoor is deze stijltang uitermate geschikt voor dik, lang en/of gekruld haar. In één beweging neem je een dikke lok haar mee, waardoor je een volle krullenbol in no-time in model brengt. De platen zijn flexibel, waardoor de druk gelijkmatig wordt verdeeld.

Ook erg fijn: aan de stijltang zijn argon olie en vitamine E toegevoegd. Zo worden je haren niet alleen gestyled, maar ook direct verzorgd. Wanneer de stijltang opwarmt worden de twee geactiveerd en over je haar verdeeld. Het resultaat is gezond én glanzend haar. Het opwarmen gaat overigens erg snel; na slechts 15 seconden is de stijltang al klaar voor gebruik. Het enige dat deze stijltang nóg beter had gemaakt, is ionentechnologie, zoals de BaByliss I-Pro 230 dat heeft.

Met keuze uit tien verschillende temperatuurstanden zit er altijd een passende temperatuur voor je bij. Op het digitale scherm lees je gemakkelijk de gekozen stand af. Wil je snel gebruikmaken van de hoogte temperatuur, bijvoorbeeld om die ene losse lok in model te brengen, dan komt de temperatuurboost goed van pas.

Tem in een mum van tijd iedere krullenbos.

Dyson Corrale Roze Bekijk prijzen
Type haar: Alle haartypes
Geschikt voor het maken van krullen: Ja
Ionentechnologie: Ja
Soort platen: Koperen platen
Hierom zijn we fan:
Uitermate geschikt voor het stylen van kroeshaar.
Let hierop:
Stijltang is behoorlijk aan de prijs.

Geschikt voor: Alle haartypes, waaronder kroeshaar.

Ook kroeshaar breng je met de DYSON Corrale Roze gemakkelijk in model. De flexibele koperen platen passen zich aan het haar aan, waardoor je gemakkelijk dikkere plukken haar kunt verzamelen en in model brengen. De flexibele platen zorgen voor extra controle, waardoor je je haar op een lagere temperatuur kunt stylen. Het resultaat is gezond, glanzend en steil haar!

Beste draadloze stijltang voor kroeshaar

Uniek aan deze stijltang is dat je hem draadloos kunt gebruiken. Dat komt toch wel ontzettend goed van pas! Je kunt je haren stylen zonder rekening te hoeven houden met stopcontacten in de buurt. Is de batterij leeg, dan kun je de stijltang uiteraard ook bedraad gebruiken. Al gaat het opladen ook erg snel.

De stijltang heeft een geïntegreerd sensorsysteem die de temperatuur reguleert. Maar liefst 100 keer per seconde wordt de temperatuur gecontroleerd. Je bent er dus zeker van dat de ingestelde temperatuur nooit wordt overschreden. Dat gaf ons toch wel een veilig gevoel. Je kunt kiezen uit de volgende drie temperaturen:

 • 165°C
 • 185°C
 • 210°C

Het grootste nadeel is de prijs. Aan deze fijne stijltang hangt een behoorlijk prijskaartje. Ter vergelijking: één Dyson stijltang kost net zoveel als vijftien Carmen CR1070 stijltangen. Echter, je krijgt er wel een ontzettend goede stijltang voor terug.

De Mercedes onder de stijltangen; met deze professionele stijltang breng je met gemak kroeshaar in model.

Product Type haar Geschikt voor het maken van krullen Ionentechnologie Soort platen
Carmen CR1070 Carmen CR1070
Goede budget stijltang
Alle haartypes Keramische coating Bekijk prijzen
BaByliss I-Pro 230 BaByliss I-Pro 230
Beste stijltang met stoom
Alle haartypes Titanium keramische coating Bekijk prijzen
Babyliss Steam Shine Babyliss Steam Shine
Stijltang voor dun haar
Alle haartypes Keramische coating Bekijk prijzen
Remington S8550 Remington S8550
Stijltang voor krullen
Alle haartypes Keramische coating Bekijk prijzen
Dyson Corrale Roze Dyson Corrale Roze
Stijltang voor kroeshaar
Alle haartypes Koperen platen Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 1 april 2023
Door:
Marle

Marle is drie jaar geleden begonnen als copywriter en schrijft nog steeds met veel plezier. Hoewel ze zich aan het begin voornamelijk richtte op het schrijven van product descriptions, schrijft ze ondertussen ook verschillende artikelen en reviews voor deBeste.com. Daar ze zelf graag in de keuken staat, vind ze het altijd erg interessant om meer te weten te komen over verschillende keukenaccessoires. En dat vanaf het prachtige, zonovergoten eiland Bali!