Wat is een keratine stijltang?

Door: Marle
Laatste update: 16 december 2002

Je hebt vast alleen van de normale stijltang gehoord – de stijltang met twee warme platen. Heel simpel en het werkt prima. Zodra je klaar bent met stijlen, doe je meestal een beetje haarolie in je haar, toch? Die dagen zijn voorbij! Er is iets nieuws op de markt, namelijk een keratine stijltang!

image

Wat houdt dit in?

Deze stijltang heeft een keratine coating op de platen. Hierdoor krijg je die geweldige glans in je haar die we allemaal zeker willen. Je hebt natuurlijk ook keratine behandelingen, maar die kosten een fortuin. Met deze stijltang heb je een kleine keratine behandeling met elke stijlbeurt.

Wat is keratine?

Keratine is een vezelig structureel eiwit dat kracht en stevigheid geeft aan huid, haar, en nagels. Het wordt daarom vaak gebruikt als schoonheidsingrediënt. Het wordt ook gevonden bij andere dieren en sommige planten. Keratine maakt ongeveer 20% uit van het totale eiwitgehalte in ons lichaam.

Voor wie is het geschikt?

Het kan natuurlijk door iedereen gebruikt worden, maar er zijn een aantal mensen die er meer baat bij hebben. Heb jij één van deze eigenschappen?

  • Droog haar
  • Gekleurd haar
  • Futloos haar
  • Snel brekend haar
  • Ruw haar

Stijl je je haar ook nog eens vaak? Dan kan het geen slecht idee zijn om te investeren in een keratine stijltang.

Hoe gebruik je de keratine stijltang?

Zorg er altijd voor dat je haar droog is; nat haar verbrand sneller. Zodra de stijltang warm is, kan je beginnen met stijlen. Stijl pluk voor pluk en zorg ervoor dat je haar geen klitten meer heeft. Als je wilt dat alles mooi en gelijk wordt, raad ik je aan om je haar te verdelen in meerdere secties. Alleen de bovenste laag stijlen zijn we allemaal wel schuldig van op een drukke ochtend.

Maar het mooie van de keratine stijltang is dat je je haar niet meer zo vaak hoeft te stijlen. Het resultaat blijft 2 tot 3 dagen afhankelijk van je haartype. Hoe dikker, hoe sneller het resultaat afneemt.

Ben je overtuigd? Dan hebben we hier een lijst met dé top 10 beste stijltangen van 2021. Bekijk zeker nummer 5 voor de keratine voordelen!

Over de auteur

Marle

Marle is drie jaar geleden begonnen als copywriter en schrijft nog steeds met veel plezier. Hoewel ze zich aan het begin voornamelijk richtte op het schrijven van product descriptions, schrijft ze ond... Lees meer