Wat is een krultang en stijltang in 1?

Door: Marle
Laatste update: 16 december 2012

Wat veel mensen niet weten is dat een stijltang óók je haar kan krullen. Als je je haar mooi wilt krullen, dan stijlen de meeste mensen het haar eerst. Dit kost natuurlijk extra veel tijd en daar is nu een mooie techniek voor bedacht. Als je hiernaar benieuwd bent, lees dan gerust verder!

Wat is een stijltang?

Een stijltang is een apparaat dat je haar stijlt. Het maakt je haar glad. Het heeft twee hete platen die worden verwarmd en die maken je haar plat. Er zijn verschillende stijltangen gebaseerd op haartype. Heb jij dun en fijn haar? Dan gebruik je dunne en smalle platen voor het stijlen van je haar. Heb jij nou dik haar? Dan gebruik je waarschijnlijk brede en langere platen zodat grotere stukken haar in één keer kan stijlen. Hierdoor ben je sneller klaar.

Wat is een krultang?

Een krultang is een apparaat dat je haar krult. Het bereikt dit door het haar rond een vat te wikkelen. Afhankelijk van het gewenste resultaat, gebruik je verschillende grootte krultangen. Hoe groter de krul, hoe groter de diameter van de krultang, en vice versa.

Een krultang en stijltang in 1?

Hoe kun je jezelf zoveel mogelijk tijd besparen? Je gebruikt je stijltang óók als krultang! Het zit ‘m allemaal in de techniek. Als je je stijltang gebruikt, moet je in plaats van de stijltang recht naar beneden glijden, aan het einde van je haar de stijltang draaien. Hierdoor krijg je hele mooie losse krullen zonder pluizigheid!

Wat is nou een goede stijltang?

Hoe beter de kwaliteit, des te mooier het resultaat. Dus zorg ervoor dat je ook een goede stijltang aanschaft. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten als je een stijltang koopt:

  • Het materiaal: Stijl je vaak? Ga dan voor titanium, anders is een keramisch laagje genoeg.
  •  De warmte: Dik haar? Kies voor een stijltang die tot de 230 graden kan! Anders is tot 140 graden genoeg.
  • De breedte: Dik haar? Brede en langere platen, anders zijn smallere platen voldoende.

Over de auteur

Marle

Marle is drie jaar geleden begonnen als copywriter en schrijft nog steeds met veel plezier. Hoewel ze zich aan het begin voornamelijk richtte op het schrijven van product descriptions, schrijft ze ond... Lees meer