De beste zakloze stofzuiger

Een stofzuiger zonder zak heeft verschillende voordelen, zoals:

  • Minder contact met stof
  • Geen stofzuigerzakken meer nodig
  • Meer zuigkracht bij een lager vermogen
  • Stofreservoir is makkelijk te legen

Zeker als je thuis honden of katten hebt, dan bespaar je met een zakloze stofzuiger flink op de kosten voor stofzuigerzakken.

Kies uit verschillende zakloze stofzuigers

Er zijn verschillende modellen zakloze stofzuigers op de markt. Denk bijvoorbeeld aan een traditionele stofzuiger, maar dan zonder zak, zoals de Rowenta Silence Force Cyclonic RO7260 of de Philips PowerPro Active FC9555/09. Wil je liever geen zak èn geen snoer? Dan zij de steelstofzuigers wel iets voor jou.

Heb je huisdieren, dan kun je kiezen voor de AEG QX9-1-40GG - Steelstofzuiger. Bij deze stofzuiger verwijder je met 1 druk op de knop alle haren en stof uit de zuigmond. Zo blijven je handen lekker schoon. Een andere topper is de Philips 8000 Series XC8043/01 – Steelstofzuiger. Deze zuigt supersnel alles schoon en heeft een speciale borstel voor huisdierharen. Zo heb je iedere dag weer een schone vloer. Zou je het liefste helemaal niet meer stofzuigen? Dan kun je altijd nog kiezen voor een robotstofzuiger zonder zak, zoals deze van Blaupunkt.

De stilste stofzuigers zonder zak

Het is best fijn als je stofzuiger weinig lawaai maakt, zodat je kat of hond niet meteen van schrik onder de bank vliegt. Robotstofzuigers zoals deze iRobot Roomba zijn veruit het stilst. Al bestaat er natuurlijk wel een kans dat je kat de stofzuiger als een leuk speeltje beschouwt…. Wil je niet het risico lopen dat de stofzuiger op zijn kop ligt als je thuis komt, dan kun je ook kiezen voor een extra stille gewone stofzuiger zonder zak. Zo produceert deze Adler AD 7043 handstofzuiger slechts 55 decibel aan geluid, dus dat is niet meer dan een zacht gezoem. Fijn voor jouw oren en geen katten of honden meer die onder de bank vliegen als je aan het stofzuigen bent.

Wil je nog meer tips voor het kiezen van een zakloze stofzuiger? Bekijk dan gerust even onze Koopgids voor stofzuigers of onze top 10 stofzuigers. Hierin vind je veel informatie en tips voor de aankoop van een stofzuiger. Zo kun je jouw huis weer prima schoon krijgen, ook zonder stofzuigerzak.