Hoe blokkeer je de stofzuigeruitgang tegen spinnen?

Door: Stijn
Laatste update: 29 augustus 2022

Veel mensen zijn bang voor spinnen. Met hun lange harige poten jagen ze ons de stuipen op het lijf. Een spin in huis weghalen met de stofzuiger lijkt een koud kunstje, maar de spin zou misschien uit de stofzuigerzak kunnen klimmen. Zou je misschien de uitgang van je stofuizger kunnen blokkeren om de spin er niet uit te laten lopen en hoe doe je dat? Wij zochten het uit.

Spinnen in je stofzuiger laten zitten

Heb je een spin opgezogen, zul je zien dat deze uiteindelijk toch uit de slang of de zak klimt! Het blokkeren van de uitgang van je stofzuiger is moeilijk je kunt hier echter een aantal dingen voor doen die mogelijk werken:

  • Zorg dat je de stofzuigerzak met regelmaat leegt, zodat je de stofzuigerzak niet met spin en al wegzet
  • Laat je slang en stang altijd horizontaal liggen of zelfs met de voet omhoog. Dit maakt het veel moeilijker voor een spin eruit te klimmen
  • Koop een stofzuiger die sluit wanneer deze uitstaat, zo is het haast onmogelijk voor de spin eruit te klimmen
  • Kies voor de hardste zuigkracht, de kans dat de spin het overleeft is dan klein

Kunnen spinnen een stofzuiger eigenlijk overleven?

Hoewel we tips hebben gegeven voor het blokkeren van de uitgang voor spinnen, is het nog maar de vraag of spinnen zo’n enorme zuigkracht kunnen overleven. Stofzuigers worden anno 2022 steeds krachtiger en in de stofzuigerzak zelf zit veel stof. Volgens deskundigen zou een kleinere spin of een hooiwagen zoiets nooit kunnen overleven. Ze zouden al gestikt zijn in al het stof, voordat ze een weg naar buiten kunnen vinden. Alleen bij grotere spinnen bestaat er een kans dat ze er wel uitkruipen, maar dan heb je alsnog je voorzorgsmaatregelen, zoals hierboven staan vermeld, bij de hand.

Over de auteur

Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Verder kun je bij Stijn niet a... Lees meer