Waar berg ik een stofzuiger op?

Door: Stijn
Laatste update: 29 augustus 2022

Een stofzuiger kopen kun je meestal niet over één nacht ijs laten gaan. Welk model heeft de meeste zuigkracht? Wat is de beste prijs-/kwaliteitsverhouding en welke stofzuiger heeft de beste accessoires? Waar je niet altijd op zult letten is hoe makkelijk de stofzuiger op te bergen is. Maar hoe berg je dit apparaat goed op en welke oplossingen hebben fabrikanten van stofzuigers daarvoor bedacht?

De stofzuiger opbergen in huis

Om de stofzuiger veilig op te bergen kun je kiezen om een speciale plaats hiervoor te maken in je ruimte. Veel mensen plaatsen de stofzuiger in de meterkast, onder een bed (zeker als deze lades heeft) en in de kelderkast. Je kunt ook een aparte kast ervoor maken die bijvoorbeeld uitschuift en je kunt de stofzuiger plaatsen in een speciale kast in de bijkeuken, waar ook je strijkijzer en wasmachine staan.

Je stofzuiger compacter maken

De meeste moderne stofzuigers hebben een systeem waarbij je de kabel met een druk op de knop naar binnen kunt trekken. Maar er zijn meer manieren om de stofzuiger compacter te maken

  • Kort je stofzuigerstang helemaal in bij een telescopisch model
  • Plaats de stofzuiger rechtop en draai de kabel om de stang
  • Haal alles juist uit elkaar en plaats de slang over een speciale houder aan de deur samen met de stang

Speciale stofzuigers om op te bergen

Een bijzondere stofzuiger die makkelijk op te bergen is, is de steelstofzuiger, die werkt op een accu en doorgaans met een speciale beugel aan de muur te bevestigen is. Zulke stofzuigers zijn vaak wat ranker en passen makkelijker in een meterkast. Miele heeft ook stofzuigers ontwikkeld waarbij je de accessoires, zoals borsteltjes en andere opzetstukken, gemakkelijk onder de klep kunt opbergen. Op die manier hoef je losse onderdelen niet overal rond te laten slingeren.

Over de auteur

Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Verder kun je bij Stijn niet a... Lees meer