Wat is een actieradius van een stofzuiger?

Door: Jasper
Laatste update: 21 juli 2023

De stofzuiger gebruik je in het hele huis en moet daarom op veel plekken bereikbaar zijn zodat je geen enkel hoekje overslaat. De actieradius van een stofzuiger moet groot zijn omdat je anders niet goed kunt schoonmaken of continu je stofzuiger op een andere plaats in het stopcontact moet steken. Erg onhandig. Maar wat is de gemiddelde actieradius van een stofzuiger en welke opties heb je om dit te verbeteren?

De gemiddelde actieradius van een stofzuiger

Gemiddeld kan een gewone stofzuiger met slang en wieltjes zo’n 8 tot 11 meter bereiken. Voor de meeste rijtjeshuizen is dat meer dan genoeg. Voor grotere woningen is echter een bereik tot 15 meter aan te raden. Op die manier kun je jouw huis beter schoonmaken

Andere oplossingen om de actieradius van een stofzuiger te verbeteren

Wil een stofzuiger met een betere actieradius? Dan is er een aantal oplossingen te bedenken hiervoor. Wij zetten drie hiervan voor je op een rijtje:

  • Een steelstofzuiger met accu
  • Een robotstofzuiger
  • Een centraal stofzuigsysteem

De beste manier om je huis met een enorme actieradius schoon te maken is door te kiezen voor een stofzuiger op een accu met een steel. Dit is eigenlijk een soort kruimeldief maar dan groter. Er is net als bij de kruimeldief vaak geen stofzuigerzak. De zuigkracht is hierdoor groter, maar je kunt wel minder vuil opvangen. Dit belemmert je actieradius weer een beetje, omdat je steeds het stofvak moet legen.

Een andere oplossing is de robotstofzuiger, maar ook hiervoor geldt dat deze een zeer klein stofvakje heeft. Bovendien zul je hoekjes handmatig na moeten zuigen en zuigt de robotstofzuiger niet alles even goed op.

Een laatste oplossing is verschillende aansluitingen maken voor een centraal stofzuigsysteem, waarmee je op verschillende plaatsen in huis je stof naar een apart vak kunt geleiden. Dit kost echter veel geld en zal ook geïnstalleerd moeten worden in je huis.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer