5 beste stoomgeneratoren voor alle kreukels

Laatste ge-update in door Jasper

Het fantastische aan een stoomgenerator is het feit dat met behulp van dit apparaat het strijken veel sneller klaar is, en de generator vaak ook een ingebouwd anti-kalksysteem heeft. Wat iets minder fijn is? Uit alle tientallen of zelfs honderden modellen een stoomgenerator kiezen die past bij jou en je strijkbehoeften. Zo kun je met bepaalde modellen verticaal stomen of zelfs hardnekkige kreukels verwijderen. Maar waar moet je op letten bij een aankoop van een stoomgenerator? En wat kost zo’n stoomgenerator eigenlijk?

Wij keken met onze experts naar vijf verschillende modellen, zodat een ieder die thuis de strijk doet een stoomgenerator heeft die past bij de was- of kluskamer. We vergeleken het anti-kalksysteem, de aanwezigheid van een stoomtip en de regelbare stoomhoeveelheid, om met zekerheid te zeggen: Philips HI5919/30 is de beste koop voor stoomgeneratoren.

Twijfel je over het kopen van een een stoomgenerator? Kijk anders ook naar onze stoomstrijkijzers.

Philips HI5919/30 Bekijk prijzen
Regelbare stoomhoeveelheid: Ja
Antikalksysteem: Kalkverzamelaar
Stoomtip: Nee
Verticaal stomen: Ja
Hierom zijn we fan:
Gebruikt kalkverzamelaar – Geschikt voor hardnekkige kreukels – Hervulbaar tijdens gebruik
Let hierop:
Stoom komt niet tot in de tip van de strijkzool – Handmatig temperatuur en stoomstand instellen

Of je nu dikke stof, of dunne stof hebt, horizontaal of verticaal glad wil strijken, de Philips HI5919/30 kan het allemaal, en dat voor een goedkoop prijsje! Die kwaliteit/prijs verhouding ga je nergens anders meer vinden.

Het duurt slechts 2 minuten voordat je aan de slag kunt gaan met dit apparaat, en als je eenmaal bezig bent kun je het reservoir ook gewoon bijvullen indien nodig. Je stelt handmatig de temperatuur- en stoomkeuze in. Vooral bij hardnekkige kreukels, als je de was bijvoorbeeld te lang in de droger hebt laten liggen, is dit een heel fijn apparaat.

Wat je moet weten over deze stoomgenerator:

 • Afneembaar waterreservoir;
 • Inhoud waterreservoir 1,1 liter;
 • Regelbare stoomhoeveelheid;
 • Waterreservoir hervulbaar tijdens gebruik.

Dagelijks stomen

Deze stoomgenerator is geschikt voor dagelijks en wekelijks gebruik, maar zorg er wel voor dat je dan flink wat was hebt. Je gaat er namelijk met dit apparaat zo door heen!

De levensduur van het apparaat is natuurlijk ook van groot belang. Bij een stoomgenerator wordt dit verlengd door middel van een antikalksysteem. In dit geval gaat het om een kalkverzamelaar waar het kalk zich aan vast hecht. Het vereist weinig onderhoud. Spoel het eens in de 3 maanden onder de kraan af en je bent klaar. Ideaal!

Klinkt zo’n stoomreiniger met weinig onderhoud jou als muziek in de oren? En heb jij vaak een grote was wat gestreken moet worden? Dan is de Philips HI5919/30 de ideale uitkomst voor jou! Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig is en haal het vandaag nog in huis.

Philips GC8950/30 Bekijk prijzen
Regelbare stoomhoeveelheid: Nee
Antikalksysteem: Kalkverzamelaar
Stoomtip: Ja
Verticaal stomen: Ja
Hierom zijn we fan:
Temperatuur- en stoominstellingen automatisch aangepast – Kalkverzamelaar – Geschikt voor hardnekkige kreukels – Stoomtip
Let hierop:
Wachten tot water is opgewarmd na hervullen – Geen regelbare stoomhoeveelheid

Philips is een ontzettend goed merk voor huishoudelijke producten, kijk maar naar de stofzuiger, vaatwasser, en ook deze stoomgenerator! De Philips PerfectCare Expert Plus GC8950/30 is de stoomgenerator die als best getest uit de test is gekomen.

Je werkt met een stoomdruk van 7,5 bar waardoor je zo door die grote berg was heen gaat die je iets te lang in de wasmachine hebt laten liggen. Hardnekkige kreukels zijn ook geen probleem met een hoge stoomstoot van 500 gram per minuut. De stoom komt tot in de punt van de strijkzool waardoor je ook makkelijk overhemden kunt strijken.

Deze stoomgenerator is vooral geschikt voor:

 • Dagelijkse was (groot);
 • Wekelijkse was (groot);
 • Hardnekkige kreukels;
 • Knopen en boorden;
 • Stugge stoffen.

Genoeg water

Binnen 2 minuten is het waterreservoir met een inhoud van 1,8 liter opgewarmd voor gebruik. Het apparaat blijft schoon dankzij het antikalksysteem, in dit geval een kalkverzamelaar. Hierdoor heb je weinig onderhoud. Het enige wat je nog moet doen is de kalkverzamelaar eens in de drie maanden af te spoelen.

Het is hartstikke fijn dat het waterreservoir hervulbaar is tijdens gebruik, maar we wisten toch nog een minpuntje te vinden. Wanneer je het reservoir opnieuw vult, moet je ook opnieuw die twee minuten wachten tot het water weer warm is. Nu is dat voor de grote inhoud die het reservoir heeft niet zo’n heel groot probleem, maar het moet wel vermeld worden.

Wil jij alleen het beste stoomstrijkijzer met waterreservoir gebruiken? En wil je daarbij ook een grote hoeveelheid was in één keer kunnen strijken? Dan zit je met de Philips PerfectCare Expert Plus GC8950/30 altijd goed!

Verkrijgbaar bij:
Tefal Express Anti-Calc SV8055 Bekijk prijzen
Regelbare stoomhoeveelheid: Ja
Antikalksysteem: Kalkverzamelaar
Stoomtip: Ja
Verticaal stomen: Ja
Hierom zijn we fan:
Inclusief accessoires – Gebruikt kalkverzamelaar – Stoomtip – Regelbare stoomhoeveelheid
Let hierop:
Kan niet op zijn rug staan – Pulserend geluid kan irriteren

Tefal is ook zo’n geweldig merk voor huishoudelijke producten, en daarom verdient het zijn eigen categorie. Van alle stoomgeneratoren in het assortiment van Tefal, is de Tefal SV8055 Anti-Calc de beste stoomgenerator. Het apparaat is licht, heeft een mooi uiterlijk en biedt gebruikersgemak.

Een stoomreiniger valt onder elektronica, en heeft dan ook netstroom nodig. De kabellengte is in dit geval 1,6 meter waardoor je genoeg ruimte hebt om vrij te kunnen bewegen, maar een verlengsnoer is altijd een optie. Het apparaat heeft een vermogen van 2800 Watt waardoor hij binnen 2 minuten warm is.

Je krijgt een aantal dingen meegeleverd bij het bestellen van dit model:

 • De handleiding;
 • Een beschermende handschoen;
 • Deurhaak.

Gebruiksgemak voor iedereen

Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,8 liter waardoor je flink wat was weg kunt werken. Dit reservoir is ook hervulbaar tijdens gebruik, maar bij een gemiddeld volle wasmand zou je het met slechts één vol reservoir moeten redden. Je kan ook verticaal stomen.

Voor ons wat het opvallend dat het apparaat flink wat eigenschappen heeft om de stoomreiniger gebruiksgemak te laten bieden. Zo werk je met een stoomdruk van 6,5 bar en een stoomstoot van 459 gram per minuut. Daarnaast hoef je de temperatuur niet zelf in te stellen. Dit gebeurt automatisch wanneer je over de stoffen heen gaat.

Wil jij graag van alle gemakken voorzien zijn, en geef je de voorkeur aan het merk Tefal? Dan is de SV8055 Anti-Calc het model waar je naar op zoek bent!

Braun CareStyle 3 - IS 3042 WH Bekijk prijzen
Regelbare stoomhoeveelheid: Nee
Antikalksysteem: Kalkverzamelaar
Stoomtip: Ja
Verticaal stomen: Ja
Hierom zijn we fan:
Verticaal stomen – Automatische temperatuur- en stoomkeuze – Groot waterreservoir – Geschikt voor grote dagelijkse was
Let hierop:
Stoomhoeveelheid niet regelbaar – Strijkijzer kan niet vastgezet worden op de bak

Braun heeft een veelzijdige stoomgenerator in de vorm van de Braun Carestyle 3 IS3042WH Easy Removable. Je kunt allerlei soorten materialen hiermee simpelweg op 1 temperatuurinstelling strijken. Het wisselen van strijkstanden is hiermee verleden tijd.

De meeste kreukels kun je met één beweging eruit halen omdat het stoom tot diep in de vezels van de kleding trekt, maar als er toch een hardnekkige kreukel is kun je de stoomstoot van 330 gram per minuut instellen om deze eruit te halen. Je kunt de stoomtip gebruiken om overhemden en kleding met knoopjes volledig te strijken. Houd er rekening mee dat een stoomgenerator niet op een reguliere strijkplank past, daarvoor heb je een normaal strijkijzer nodig.

De technische specificaties van de Braun Carestyle 3:

 • 120 g/m continu stoomproductie;
 • 330 g/m stoomproductie stoomstoot;
 • 5,5 bar maximale stoomdruk;
 • 1,1 kilogram gewicht strijkijzer;
 • Kalkverzamelaar;
 • 2 minuten opwarmtijd.

Grote gezinnen opgelet

Het waterreservoir is afneembaar en kun je tijdens gebruik opnieuw vullen. We verwachten echter dat je dit maar weinig nodig zal hebben, aangezien het reservoir een inhoud heeft van maar liefst 2 liter. Onze testers met grote gezinnen (2 volwassenen en 3 kinderen) hadden eigenlijk bijna nooit een tweede reservoirvulling nodig. De temperatuur- en stoomkeuze wordt automatisch ingesteld zodat jij alleen nog maar het handwerk hoeft te doen.

Je kunt met dit model ook verticaal stomen. Dit is ideaal wanneer je bezig bent met de voorjaarsschoonmaak en de gordijnen wilt opfrissen en glad strijken. Ook delicate stoffen hebben voordeel van verticaal stomen.

Ben jij fan van Braun, of wil je eens weten waar het allemaal om te doen is? En heb jij een stoomreiniger nodig die doet wat het belooft? Haal de Carestyle 3 vandaag dan nog in huis!

Philips PerfectCare Performer GC8735/80 Bekijk prijzen
Regelbare stoomhoeveelheid: Ja
Antikalksysteem: Reinigingsprogramma
Stoomtip: Ja
Verticaal stomen: Ja
Hierom zijn we fan:
Groot waterreservoir – Schakelt automatisch uit – Stoomstoot - Stoom- en temperatuurkeuze automatisch ingesteld
Let hierop:
Reinigingsprogramma vergt wat handelingen – Snoer moeilijk op te bergen

De beste stoomgenerator van Philips is zonder twijfel de PerfectCare Performer GC8735/80. Dit model ziet er niet alleen heel stoer uit, maar doet ook nog eens perfect wat het hoort te doen. We nemen je mee in de specificaties.

Eigenlijk is dit de perfecte stoomreiniger om te gebruiken als je veel en vaak was hebt. De stoomdruk van 6,5 bar zorgt ervoor dat het binnen no-time gestoomd is, en de stoomstoot van 420 gram per minuut rekent snel af met die hardnekkige kreukels die zijn blijven hangen. Het opwarmen duurt slechts 2 minuten.

De fysieke eigenschappen van dit apparaat:

 • Diepte 37cm;
 • Breedte 22cm;
 • Hoogte 24cm;
 • Gewicht 3,2kg;
 • Gewicht strijkijzer 1,22kg;
 • Blauw, wit kleur;
 • vermogen 2600 Watt.

Hoogwaardige technologie

Er wordt gebruik gemaakt van de OptimalTemp-technologie. Dit is vooral handig wanneer je geen zin hebt om de was van tevoren te sorteren. De stoomgenerator stelt zelf automatisch de juiste combinatie van stoom en temperatuur in zodat jij je alleen bezig hoeft te houden met het strijken. Zo verzeker je ook dat er geen brandplekken ontstaan op jouw kleding als je even afgeleid was door de televisie.

De meeste modellen in dit lijstje maken gebruik van een kalkverzamelaar, maar de PerfectCare Performer gebruikt een reinigingsprogramma. Dit is vooral handig als je zoals ons bent en regelmatig wel eens wat vergeet. Het apparaat geeft zelf aan wanneer dit nodig is, en met de handleiding ernaast kan er niets fout gaan. Het strijkijzer schakelt trouwens ook automatisch uit.

Wil jij graag van alle gemakken voorzien zijn, en heb je het liefst een Philips stoomreiniger? Dan is dit het model voor jou. Waar wacht je nog op? Stomen maar!

Verkrijgbaar bij:
Product Regelbare stoomhoeveelheid Antikalksysteem Stoomtip Verticaal stomen
Philips HI5919/30 Philips HI5919/30
Beste koop stoomgenerator
Kalkverzamelaar Bekijk prijzen
Philips GC8950/30 Philips GC8950/30
Best geteste stoomgenerator
Kalkverzamelaar Bekijk prijzen
Tefal Express Anti-Calc SV8055 Tefal Express Anti-Calc SV8055
Beste Tefal stoomgenerator
Kalkverzamelaar Bekijk prijzen
Braun CareStyle 3 - IS 3042 WH Braun CareStyle 3 - IS 3042 WH
Beste Braun stoomgenerator
Kalkverzamelaar Bekijk prijzen
Philips PerfectCare Performer GC8735/80 Philips PerfectCare Performer GC8735/80
Beste Philips stoomgenerator
Reinigingsprogramma Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 30 maart 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit