Beste stoomreiniger 2023

Laatste ge-update in door Eva

Je kent de stoomreiniger misschien als de ideale schoonmaaktool voor de badkamer. Vieze tegels of een vieze kraan zijn er in een handomdraai schoon mee. Je ziet het vuil als het ware wegspoelen uit de voegen of vieze randjes. Maar de beste stoomreiniger bank en tapijt? Bestaat dat ook?

Stoom reinigt vieze voegen, tegels en zelfs douchedeuren, zonder schoonmaakmiddelen. Ook banken, gestoffeerde trappen en tapijten reinig je met stoom in een handomdraai! Wij wilden het eerst niet geloven, maar het werkt echt!

Er zijn een heleboel modellen op de markt en ze beloven allemaal de beste reiniging met stoom. Maar welke stoomreiniger de beste stoomreiniger voor de bank? We zetten een de beste stoomreinigers op een rijtje en we vergelijken op basis van vermogen, stoomdruk en de meegeleverde accessoires.

Hieronder vind je de beste stoomreinigers van 2023. En de beste koop is dan toch echt de Kärcher SC 3 EasyFix. Voor meer informatie, bekijk in 1 oogopslag de vergelijkingen of lees ons koopadvies.

Kärcher SC 3 EasyFix Stoomreiniger Bekijk prijzen
Vermogen: 1900W
Stoomdruk: 3.5 Bar
Meegeleverde accessoires: Ronde borstel | Puntstraalsproeier | Handsproeier | Microvezeldoeken
Inhoud: 1 Liter
Opwarmtijd: 30 seconden
Hierom zijn we fan:
Warmt op in 30 seconden
Veilig voor kinderen door vergrendelsysteem
Stoomregeling op de handgreep
Veel multifunctionele accessoires
Let hierop:
Het snoer krult vaak op, wat de stoomvorming vermindert
Geen draadloze vrijheid waardoor je minder mobiel bent
De stoomreiniger is niet compact

Deze Kärcher SC 3 EasyFix Stoomreiniger is de beste stoomreiniger voor veel verschillende klusjes. De stoomreiniger kan ook gebruikt worden voor de bank of je vloerkleed. Je moet daar wel creatief voor zijn.

De stoomreiniger is uniek omdat het al klaar voor gebruik is na slechts 30 seconden opwarmen. Dit duurt bij andere stoomreinigers vaak meerdere minuten. Je kunt de watertank aanvullen, terwijl je stoomt.

Niet bedoeld voor meubels en tapijt, maar het kan wel

Het nadeel van deze reiniger is dat het apparaat eigenlijk bedoeld is voor het schoonmaken van de badkamer en met name tegels. Zelf gebruikten we het opzetstuk met doekje om ook de bank schoon te maken. Deze gebruik je bijvoorbeeld ook voor het schoonmaken van je spiegel.

Je moet wel oppassen met schoonmaken op deze manier. De stoomreiniger is namelijk erg krachtig waardoor je sommige stoffen te veel kunt blootstellen aan stoom en water.

Een andere manier om de bank schoon te maken is door van een afstandje een microvezeldoek te besprenkelen met stoom op de bank of je tapijt. Het is dus zeker mogelijk om meubels en tapijt schoon te maken met deze stoomreiniger. Je moet alleen creatief zijn.

Handig voor:

  • Deze stoomreiniger is handig voor mensen die een stoomreiniger zoeken die verschillende klussen aankan en snel opwarmt.

Misschien niet helemaal voor:

  • Mensen die een stoomreiniger zoeken die juist bedoeld is om alleen de bank schoon te maken. Daarvoor is de stoom uit deze reiniger wat aan de krachtige kant.
BISSELL Spot Clean Pro - 1558N - Vlekkenreiniger Bekijk prijzen
Vermogen: 1000W
Stoomdruk: n.v.t.
Meegeleverde accessoires: 2 Vloermond opzetstukken | Onderhoudsmiddelen
Inhoud: 2,9 Liter
Opwarmtijd: n.v.t.
Hierom zijn we fan:
Stofzuiger ingebouwd met zuigkracht van 1000W
Grote watertank van 2,9 liter
Veel bewegingsvrijheid door lange slang van 1,5 meter
Lichtgewicht en compact
Let hierop:
Erg luidruchtig met een geluidsniveau van 84 decibel.
Grote oppervlaktes of plekjes zijn lastig te bereiken door de handmatige opzetkop.
Werkt met een reinigingsmiddel

De BISSELL 1558N - Spot Clean Pro is geen doorsnee stoomreiniger. Eigenlijk is het vooral een vlekkenverwijderaar. De stoom die het apparaat maakt kun je eerder vergelijken met bijvoorbeeld een strijkijzer of een handstomer voor kleding. Dat betekent dat de stoom niet via druk uit het apparaat komt. Dat maakt deze vlekkenverwijderaar ideaal voor het schoonmaken van zachte oppervlakken, zoals banken en tapijten.

Dit is de enige stoomreiniger in deze review die echt bedoeld is voor het schoonmaken van stoffen. De andere beste stoomreinigers in de review hebben meer kracht en zijn daarom multifunctioneel en vooral bedoeld voor het schoonmaken van vieze randjes in je douchecabine.

Chemische schoonmaakmiddelen

We hebben de Spot Clean Pro gebruikt op verschillende tapijten en meubels met stoffering en zelfs onze auto en het hardnekkige vlekken werden verleden tijd. We vinden het wel jammer dat het apparaat werkt met een schoonmaakmiddel. Als je zoekt naar een stoomreiniger om te stoppen met chemische schoonmaakmiddelen, is dit geen apparaat voor jou.

We moeten ook vermelden dat het apparaat erg luid is als je het gebruikt. Dat vonden we zelf geen probleem, maar het kan voor sommige gebruikers vervelend zijn.

Handig voor:

  • Ideaal als je opzoekt bent naar een stoomreiniger die geschikt is om jouw bank en tapijt schoon te maken en die daarbij ook erg makkelijk in gebruik is door zijn kleine formaat

Misschien niet helemaal voor:

  • Als je opzoek bent naar een stoomreiniger die grote oppervlaktes gemakkelijk schoonstoomt, is dit niet product minder geschikt. Aangezien je met de kop zelf overal langs moet.
Verkrijgbaar bij:
BLACK+DECKER 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt™ & SteamBurst™ Bekijk prijzen
Vermogen: 1300W
Stoomdruk: 2,5 Bar
Meegeleverde accessoires: Stoomdoeken standaard (2x) | Stoomwisser voor ramen | Tapijtglijder | Variabel mondstuk | Stoomhandschoen glansdoek | Stoomhandschoen schuurdoek | Set van drie opzetstukken voor hardnekkig vuil | Opzetstuk voor textiel
Inhoud: 0,5 Liter
Opwarmtijd: 15 seconden
Hierom zijn we fan:
De stoomreiniger wordt geleverd met een extra set opzetstukken en textielelement
Stoomboiler met zelfreinigingssysteem tegen kalkaanslag
De meegeleverde stoomdoeken kunnen in de wasmachine
Warmt op in slechts 15 seconden.
Let hierop:
Waterreservoir van maar 500 milliliter
Vrij waar met een gewicht van 5 kilo.
Vermogen en stoomdruk minder hoog dan Kärcher

Deze stoomreiniger is net zoals Kärcher een multifunctionele stoomreiniger. Het is een 17-in-1 stoomreiniger. Een vieze vloer of vieze badkamertegels? Die maak je schoon met deze BLACK+DECKER 17-in-1 Steamer. Het unieke aan deze stoomreiniger is dat er een speciaal opzetstuk is meegeleverd voor het schoonmaken van kleding en ander zacht materiaal.

Dat is uniek omdat de Kärcher zo’n opzetstuk niet heeft. De BISSELL heeft dat wel, maar deze stomer werkt met een schoonmaakmiddel en maakt tegels en harde vloeren niet schoon.

Look en feel van kleine stofzuiger

BLACK+DECKER is een merk dat ook veel kruimeldieven en stofzuigers op de markt heeft gezet. Dat merk en voel je goed als je deze stomer in je handen hebt. Het oogt als een kruimeldief. Je kunt een soort draagbare stoomreiniger uitnemen uit de grote mop met stang. Met de speciale handschoen maakten we bijvoorbeeld ons aanrecht schoon zonder schoonmaakmiddel. De stomer warmt razendsnel op merkten we, in slechts 15 seconden. We konden op die manier na het vullen van de tank snel aan de slag.

Het nadeel van deze stomer is wel dat het wat zwaar is. Het gevaarte weegt maar liefst 5 kilogram. Daarnaast is de watertank klein. Er past maar een halve liter water in. Als je veel wilt stomen, is het water zo op.

Handig voor:

  • Ideaal voor iemand die op zoek is naar een stoomreiniger die geschikt is voor veel verschillende schoonmaakklusjes.

Misschien niet helemaal voor:

  • Als je echt op zoek bent naar een stoomreiniger voor je bank is dit product minder geschikt aangezien hij daarvoor niet bedoeld is en het toestel 5 kilogram, weegt. Dat maakt het apparaat minder mobiel dan andere toestellen in deze review.
Kärcher SC 5 EasyFix Premium Bekijk prijzen
Vermogen: 2200W
Stoomdruk: 4,2 Bar
Meegeleverde accessoires: Handsproeier | Microvezeldoeken | Verlengbuis | Hand- en puntstraalsproeier | Ronde borstel | Vloerdoek- en mond
Inhoud: 1,5 Liter
Opwarmtijd: 180 seconden
Hierom zijn we fan:
Tank navul- en uitneembaar
Tank navul- en uitneembaar
Stoomregeling op de handgreep met 4 verschillende standen
Veel verschillende accessoires
Let hierop:
Geen draadloze vrijheid
Prijzig
De stoomreiniger is niet compact
Opwarmtijd van 3 minuten

Deze stoomreiniger is uniek vanwege de power van het apparaat. Met 4,2 bar en 2200 watt is dit de krachtigste stoomreiniger die we getest hebben. Deze stoomreiniger van Kärcher is een update van de Kärcher SC 3 EasyFix. De stoomreiniger heeft meer power en je kunt de watertank verwijderen. Zo is de tank makkelijker te vullen.

VapoHydro functie en zelf druk bepalen

De lijst aan voordelen van deze stoomreiniger gaat verder. De VapoHydro functie mengt stoom met heet water, waardoor we hardnekkig vuil makkelijker verwijderden. Je kunt daarnaast zelf de kracht van de stoomstraal regelen. Zo stelden we de stoomreiniger makkelijker in voor zachte oppervlakken. Dat vonden we handig bij het reinigen van de bank.

Het nadeel van de bank reinigen met dit apparaat is wel dat er maar een opzetstuk wordt geleverd voor tapijt en bank. De SC5 is bovendien erg duur met een prijs van bijna 500 euro. Dit is dus een krachtpatser voor iemand die schoonmaken serieus neemt.

Handig voor:

  • Ideaal voor iemand die op zoek is naar een zeer krachtige stoomreiniger waarmee je grondig keukenapparatuur, badkamers, tapijten en meubels reinigt met hetzelfde apparaat, zonder gebruik te maken van chemicaliën.

Misschien niet helemaal voor:

  • Deze krachtige stoomreiniger is vrij duur omdat je voor de kwaliteit betaalt. Iemand met een kleiner budget is dit product minder geschikt.
Karcher SC 1 Premium Bekijk prijzen
Vermogen: 1200W
Stoomdruk: 3 Bar
Meegeleverde accessoires: Ronde borstel | Puntstraalsproeier | Handsproeier | Filter
Inhoud: 0,2 Liter
Opwarmtijd: 180 seconden
Hierom zijn we fan:
Krachtige stoomdruk van 3,0 bar
Klein, handzaam en eenvoudig op te bergen
Kinderbeveiliging
Multifunctioneel apparaat
1,5 meter lange ingebouwde slang
Let hierop:
Alleen geschikt voor kleine schoonmaakklusjes
Klein reservoir van 0,2 liter
Je moet de knop ingedrukt houden tijdens het stomen
Minder krachtig dan de grotere varianten

De stoomreinigers in deze review zijn tot dusver vrij groot en zwaar geweest. Als je liever een handzaam model zoekt, is de Kärcher SC 1 Premium de beste keuze. Deze handstoomreiniger is klein en handzaam maar heeft wel een stoomkracht van 3 bar.

Voor het reinigen van meubels en tapijten is dat meer dan genoeg, merkten we zelf. We maakten tapijt en andere stoffen bijvoorbeeld schoon met een microvezeldoek die we besprenkelden met stoom of het opzetstuk met het doekje.

Multifunctionele stoomreiniger

Net zoals alle andere stoomreinigers van Kärcher is dit stoomapparaat niet primair bedoeld voor het schoonmaken van stoffen. Het is net zoals de andere Kärchers een multifunctioneel apparaat. Dat zorgt ervoor dat we ook met deze minder krachtige handzame Kärcher creatief moesten zijn om meubels schoon te maken. Het kan wel, maar het is niet extreem ideaal.

Een ander nadeel is dat we het apparaat vaak moesten navullen. Het waterreservoir is klein met 0,2 liter. Het grove schoonmaakwerk van voegen en randjes in de badkamer was ook minder makkelijk te doen met deze stoomreiniger. Een krachtiger apparaat maakt deze harde oppervlakken, zoals de badkamertegels, beter schoon.

Handig voor:

  • Ideaal als je op zoek bent naar een klein en compact apparaat dat alsnog erg krachtig is met 3 Bar.

Misschien niet helemaal voor:

  • Als je grote oppervlaktes wilt schoonmaken is dit product minder ideaal. Aangezien deze stoomreiniger erg klein is.
Product Vermogen Stoomdruk Meegeleverde accessoires Inhoud Opwarmtijd
Kärcher SC 3 EasyFix Stoomreiniger Kärcher SC 3 EasyFix Stoomreiniger
Beste Kärcher stoomreiniger bank
1900W 3.5 Bar Ronde borstel | Puntstraalsproeier | Handsproeier | Microvezeldoeken 1 Liter 30 seconden Bekijk prijzen
BISSELL Spot Clean Pro - 1558N - Vlekkenreiniger BISSELL Spot Clean Pro - 1558N - Vlekkenreiniger
Beste stoomreiniger bank en tapijt
1000W n.v.t. 2 Vloermond opzetstukken | Onderhoudsmiddelen 2,9 Liter n.v.t. Bekijk prijzen
BLACK+DECKER 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt™ & SteamBurst™ BLACK+DECKER 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt™ & SteamBurst™
Beste combi-stoomreiniger bank
1300W 2,5 Bar Stoomdoeken standaard (2x) | Stoomwisser voor ramen | Tapijtglijder | Variabel mondstuk | Stoomhandschoen glansdoek | Stoomhandschoen schuurdoek | Set van drie opzetstukken voor hardnekkig vuil | Opzetstuk voor textiel 0,5 Liter 15 seconden Bekijk prijzen
Kärcher SC 5 EasyFix Premium Kärcher SC 5 EasyFix Premium
Beste krachtige stoomreiniger bank
2200W 4,2 Bar Handsproeier | Microvezeldoeken | Verlengbuis | Hand- en puntstraalsproeier | Ronde borstel | Vloerdoek- en mond 1,5 Liter 180 seconden Bekijk prijzen
Karcher SC 1 Premium Karcher SC 1 Premium
Beste handstoomreiniger bank
1200W 3 Bar Ronde borstel | Puntstraalsproeier | Handsproeier | Filter 0,2 Liter 180 seconden Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.