Beste stoomreiniger 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Vera Grondel

Je spendeert veel tijd in je eigen huis, vooral nu thuiswerken een begrip is geworden. Het is dan ook belangrijk dat jouw huis goed schoon is. Misschien denk je dat stofzuigen en dweilen genoeg is, maar een stoomreiniger gaat net dat extra beetje verder om alle bacteriën ook daadwerkelijk te doden en voor een fris huis te zorgen. Er zijn veel stoomreinigers op de markt, maar ze zorgen niet allemaal voor goede resultaten. Sommige doen zelfs meer kwaad dan goed!

Wij hebben de tijd genomen om verschillende stoomreinigers te testen om erachter te komen wat nu daadwerkelijk de beste stoomreiniger is. Hierbij hebben wij naar verschillende specificaties gekeken zoals de maximale stoomdruk, gebruiksduur, actieradius, gebruikerservaringen en nog veel meer. Daarnaast hebben we onze eigen ervaringen natuurlijk ook laten meebeslissen welke stoomreiniger nu daadwerkelijk de beste is. Je leest het allemaal in deze review!

 • Beste koop stoomreiniger - Black+Decker 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst
 • Best geteste stoomreiniger - Kärcher SC 5 EasyFix Premium
 • Beste stoomreiniger voor harde vloeren - Kärcher SC 4 EasyFix Premium
 • Beste stoomreiniger voor tapijt - BLACK+DECKER 1600W Steam-mop 15 accessoires
 • Beste stoomreiniger voor laminaat - Karcher SC3 EasyFix + Borstelset
# Product Maximale stoomdruk Opwarmtijd Gebruiksduur Kinderslot Prijs v.a.
1 Black+Decker 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst
Beste koop stoomreiniger
2,5 bar 15 sec 20 min € 194,00
2 Kärcher SC 5 EasyFix Premium
Best geteste stoomreiniger
4,2 bar 3 min 35 min € 399,99
3 Kärcher SC 4 EasyFix Premium
Beste stoomreiniger voor harde vloeren
3,5 bar 4 min 30 min € 223,00
4 BLACK+DECKER 1600W Steam-mop 15 accessoires
Beste stoomreiniger voor tapijt
- 15 sec 20 min € 190,00
5 Karcher SC3 EasyFix + Borstelset
Beste stoomreiniger voor laminaat
3,5 bar 30 sec 40 min € 160,99
Laatste prijs-update: woensdag 29 juni 2022
Black+Decker 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Wordt geleverd met accessoires – Kan gebruikt worden op kleding – Gemakkelijk in gebruik
Geen oprol mechanisme voor kabel – Geen kinderslot

Alleen een multifunctionele stoomreiniger kan natuurlijk benoemd worden tot de beste stoommop, en dat is waarom de Black + Decker 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst deze titel heeft gekregen. Dankzij de multifunctionele inzet van dit apparaat kun je bijna alle klusjes in en rondom het huis klaren met één apparaat.

De Black + Decker 17-in-1 is geschikt voor:

 • Ramen schoonmaken
 • Tapijten schoonmaken
 • Moeilijk bereikbare plekjes reinigen
 • Kleding stomen
 • En nog veel meer!

Bij aanschaf van de stoomreiniger krijg je de handleiding, twee stoomdoeken, een stoomwisser voor ramen, tapijtglijder, flexibele slang, variabel mondstuk, stomhandschoen voor glansdoek, stoomhandschoen voor schuurdoek, een set van drie opzetstukken voor hardnekkig vuil en een opzetstuk voor textiel.

Er wordt gebruik gemaakt van een hervulbaar waterreservoir met een inhoud van 500ml. Gemiddeld doe je hier zo’n 20 minuten mee. De snoer heeft een lengte van 6 meter waardoor je een badkamer gemakkelijk schoon kunt maken, maar in de woonkamer meerdere stopcontacten moet gebruiken.

Helaas is er geen indicator aanwezig voor het waterniveau, dit moet je dus zelf in de gaten houden. Wij vinden dat persoonlijk wel jammer omdat je al gauw meer gebruikt dan je denkt tijdens het schoonmaken.

Wil jij ook de beste stoomreiniger in huis halen en gebruiken voor veelzijdige klusjes? Haal de Black & Decker 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst dan nu in huis! Waarom wachten als het vandaag ook kan?

Verkrijgbaar bij:
Kärcher SC 5 EasyFix Premium Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Geschikt voor vloerkleed – Inhoud van 2 liter – Snel op temperatuur
Snoer kan niet opgeborgen worden – Wellicht wat kort voor lange mensen

Van alle modellen die wij getest hebben, is de Karcher SC 5 EasyFix Premium als beste uit de test gekomen. Karcher staat vooral bekend om zijn hogedrukreiniger, maar de stoomreiniger heeft dezelfde vertrouwde kwaliteit als altijd.

Je kunt de stoomreiniger gebruiken in de badkamer en keuken, maar ook op ruiten, deuren en vloeren. Binnen drie minuten is het apparaat opgewarmd en klaar voor gebruik. Je werkt met een waterreservoir met een inhoud van 2 liter. Het apparaat is echter niet heel zuinig met dit water, waardoor 2 liter genoeg is voor ongeveer 35 minuten gebruik. Tevens krijg je verschillende borstels en sproeiers meegeleverd zodat je gelijk aan de slag kunt zoals:

 • Harde vloeren borstel
 • Tapijtborstel
 • Vierkante borstel
 • Puntstraalsproeier
 • Hogedruksproeier
 • Ronde borstel
 • Grote ronde borstel

Er is een parkeerstand aanwezig zodat je het apparaat netjes kunt opbergen wanneer je klaar bent. Daarnaast is er ook een kinderslot aanwezig zodat er geen ongelukjes kunnen gebeuren in het bijzijn van kleine kinderhandjes.

Tijdens het testen vonden wij het ook wel leuk om te ontdekken dat je de stoomreiniger kan aansluiten op een strijkijzer, zodat je met de stoomreiniger kleding kunt strijken.

Wil jij dezelfde goede ervaring die wij beleefd hebben met deze stoomreiniger? Waar wacht je dan nog op? Haal nu de Karcher SC 5 EasyFix Premium en maak jouw huis binnen no-time schoon alsof het niets is!

Kärcher SC 4 EasyFix Premium Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Geschikt voor vloerkleden – Afneembaar waterreservoir – Licht & wendbaar
Geen ontkalkingspoeder bij levering – Kabellengte is aan de korte kant

Zoals we net al besproken hadden, is Karcher niet meer alleen hét merk voor de hogedrukreiniger. Ook de beste stoomreiniger voor harde vloeren is van Karcher, dus met twee van hun modellen in het lijstje moet dit wel een bijzonder goed merk zijn!

Je kunt deze stoomreiniger ongeveer 30 minuten gebruiken met een vol waterreservoir waar 1,3 liter in past. Hierbij kun je een maximale stoomdruk van 3,5 bar gebruiken. Het opwarmen duurt slechts 4 minuten, dus even lekker op de bank hangen voordat je gaat schoonmaken zit er niet in! Er zijn verschillende toepassingen mogelijk met de stoomreiniger, namelijk:

 • Badkamer en sanitair
 • Keuken
 • Ruiten
 • Vloeren
 • Kleding

Ja, ook kleding hoort in dit lijstje, want je kunt het apparaat aansluiten op een strijkijzer, maar ook als handstomer gebruiken. Het afneembaar waterreservoir is hiervoor ontzettend handig want deze is hervulbaar tijdens gebruik en kan gemakkelijk onder de kraan gehouden worden om bij te vullen.

Voor het schoonmaken van grote kamers vonden we deze stoomreiniger wat minder ideaal, de kabel is namelijk maar 4 meter lang. In een kamer met weinig stopcontacten gaf dit dan ook de nodige uitdaging.

Ben jij nu ook benieuwd of Karcher inderdaad zo’n geweldig merk is? En wil jij dit model testen op jouw eigen harde vloeren? Twijfel dan niet langer, en druk op die bestelknop! We beloven je dat je er geen spijt van gaat krijgen.

BLACK+DECKER 1600W Steam-mop 15 accessoires Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Stroomkracht makkelijk in te stellen – Veel accessoires meegeleverd – Kabellengte van 8 meter
Waterreservoir redelijk klein – Geen kinderslot aanwezig

Ook Black + Decker krijgt de eer om meerdere keren in deze lijst te staan, dit keer met de 1600W Steam-mop 15 accessoires set. Black + Decker was vroeger vooral bekend van zijn gereedschappen zoals accuboormachines en schuurmachines, maar tegenwoordig zien we dit merk steeds vaker terug als huishoudelijk apparatuur.

Dit model kan ongeveer 20 minuten gebruikt worden met een vol waterreservoir. Wat ons betreft is dit aan de korte kant, maar wellicht is dit voor een klein appartementje ideaal. Het apparaat wordt geleverd met een ruime hoeveelheid accessoires waardoor je gelijk aan de slag kunt gaan. De accessoires zijn onder andere:

 • SteaMitt stoom handschoen
 • Deltavoet
 • Microvezel SteaMitt Stoomdoek (2x)
 • Standaard Delta doek
 • Standaard stoomdoek
 • Microvezel stoomdoek
 • Microvezel Ultra doek
 • Grote borstel met schraper
 • Tapijtglijder
 • Raamwisser
 • Detailborstel
 • En nog veel meer

Je hebt met deze stoomreiniger een actieradius van 8 meter, en vanzelfsprekend dus ook een kabellengte van 8 meter. Hiermee kun je redelijk grote ruimtes schoonmaken zonder constant van stopcontact te hoeven wisselen.

Wij vonden het zeer prettig dat de opwarmtijd van het apparaat slechts 15 seconden is. Hierdoor konden we eigenlijk vrijwel direct aan de slag. Daarnaast was de regelbare stoomkracht ook fijn voor verschillende ondergronden.

Met de beste stoomreiniger tapijt en kleden schoonmaken?  Haal dan nu dit model van Black + Decker in huis met zijn vele accessoires. De veelzijdigheid van de stoomreiniger belooft een schoon en fris huis. Je zal zeker niet teleurgesteld zijn!

Karcher SC3 EasyFix + Borstelset Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Ontkalkingspatroon meegeleverd – Met extra borstelset – Licht van gewicht – Lange gebruiksduur
Waterreservoir niet afneembaar

De beste stoommop voor laminaat is ook weer een Karcher. Ditmaal gaat het om de SC3 EasyFix + Borstelset. Deze stoomreiniger is ideaal voor het schoonmaken van laminaat, vooral dankzij de borstels en doeken die meegeleverd worden.

Je hebt een maximale stoomdruk van 3,5 bar, maar deze kun je zelf instellen voor de juiste druk op jouw ondergrond. Er zijn verschillende standen waar je gebruik van kunt maken. Je hebt wel een kabellengte van maar 4 meter, maar bereikt toch nog een actieradius van 7,5 meter. Hiermee moet je een normale kamer goed kunnen reinigen zonder van stopcontact te hoeven wisselen.

Bij het bestellen van deze stoomreiniger krijg je een aantal accessoires meegeleverd zoals twee stoombuizen, puntstraalsproeier, een ronde kleine borstel en verschillende doeken. Daarnaast wordt er ook nog een borstelset meegeleverd. Dit setje bestaat uit:

 • Twee zwarte borstels
 • Twee gele borstels
 • Een handleiding

Eigenlijk is deze stoomreiniger van alle gemakken voorzien behalve een afneembaar waterreservoir. Zo is er bijvoorbeeld een kinderslot aanwezig, kun je de stoomreiniger op de parkeerstand zetten, en kun je het snoer oprollen. Je kunt de stoomreiniger hervullen tijdens gebruik. De indicator laat het waterniveau zien zodat je weet wanneer het tijd is om bij te vullen.

Wij konden vooral genieten van de inhoud van het waterreservoir. De inhoud is 1 liter en hier doe je ongeveer 40 minuten mee bij constant gebruik. Hierdoor konden wij vrijwel allemaal heel ons huis schoonmaken.

Heb jij laminaat in huis en wil je in één keer alles kunnen schoonmaken zonder tussentijds te moeten stoppen om te hervullen? Dan is de Karcher SC3 EasyFix + borstelset precies waar jij naar op zoek bent! Met de beste stoomreiniger vloer en huis schoonmaken was nog nooit zo makkelijk.

Verkrijgbaar bij:
Door: Vera Grondel

Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.

Contact met Vera:

E-mail