Beste stoomstrijkijzer 2023. 5x de beste stoomstrijkijzers

Laatste ge-update in door Jasper

Ongeveer 26% van de Nederlanders strijkt nooit. Vaak omdat het wordt beschouwd als vermoeiend werk, maar gemakkelijk vouwen en kreukels uit je kleding krijgen, dat willen we toch allemaal?

Dit kan met behulp van het juiste stoomstrijkijzer, maar hoe maak je hierbij de juiste keuze? Dit artikel zal je daarmee kunnen helpen.

Ik heb het overweldigende aanbod van stoomstrijkijzers voor je getest op verschillende aspecten en de beste opties op een rijtje gezet. Zo kun jij jouw ideale stoomstrijkijzer kiezen die perfect bij je past!

De Philips Azur Advanced GC4937/20 ‘strijkt’ met de eer en komt als beste uit onze test. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Wij hadden al een lijst voor het beste strijkijzer van 2021, nu is het tijd voor het beste stoomstrijkijzer van 2023!

Philips Azur Advanced GC4937/20 Bekijk prijzen
Stoomproductie: Stoomstoot van 240 g/m
Waterreservoir: 0,33 l
Automatische temperatuur- en stoominstellingen: Ja
Hierom zijn we fan:
Past zich automatisch aan textiel van kleding - Schakelt automatisch uit
Let hierop:
Waterreservoir kan tussendoor niet worden bijgevuld - Zwaargewicht

Heb jij soms ook moeite met kleding glad krijgen? Het kan veel werk zijn om hardnekkige vouwen, die bijvoorbeeld door wasdrogers kunnen ontstaan, uit kleding te strijken. We kennen het allemaal.

Dit is echter verleden tijd met de Philips Azur GC4556/20, de gamechanger. Dit strijkijzer zorgt ervoor dat je meest gekreukelde kleding binnen een mum van tijd weer helemaal glad en netjes wordt.  

De Philips Azur GC4556/20 is een stuk geavanceerder dan het oude model Philips GC1750/20 en biedt hierbij functies zoals:

 • Automatische stoominstellingen die zich vanzelf aanpassen aan het soort textiel waardoor je al je soorten kleding achter elkaar kan strijken. 
 • Ook schakelt het strijkijzer automatisch uit nadat het niet meer wordt gebruikt. Zo kun je extra veilig strijken.

Het is helaas niet mogelijk om het waterreservoir tussendoor bij te vullen, om dit te doen moet het strijken even onderbroken worden.

Beste koop stoomstrijkijzer met consistente stoomproductie

Voor mij is het beste onderdeel van de Philips Azur GC4556/20 is de consistente stoomproductie. Dit houdt in dat:

 • Dit strijkijzer 20% meer stoom uitblaast vanuit het waterreservoir met een inhoud van 0,33 liter.
 • Er een stoomproductie stoomstoot is van maar liefst 240 gram per minuut en een continue stoomproductie van 55 gram per minuut. Dit betekent een krachtig strijksysteem dat voor snelle en goede resultaten zorgt.

De Philips Azur GC4556/20 onderscheidt zich vanwege de geavanceerde stoomproductiefunctie, die ervoor zorgt dat we snel en makkelijk onze verschillende soorten kleding netjes kunnen krijgen.

Dit stoomstrijkijzer is naar mijn mening zonder twijfel het beste stoomstrijkijzer van 2022. Ik heb nog nooit eerder zó snel en simpel kreukels zien verdwijnen uit kleding.

Ik vond het zelfs plezierig om dit apparaat te gebruiken. Doordat het zo functioneel werkte, voelde hetgeen eens meer als een klus. Nooit had ik gedacht dat strijken leuk kon zijn. 

Door de geavanceerde stoomproductie raakt het water sneller op en moet het waterreservoir van 0,33 liter regelmatig worden bijgevuld.

Tefal Ultimate Pure FV9845 Bekijk prijzen
Stoomproductie: Stoomstoot van 260 g/m
Waterreservoir: 0,35 l
Automatische temperatuur- en stoominstellingen: Nee
Hierom zijn we fan:
Verzamelt kalk, geen kalkvlekken op kleding - Anti-druppelfunctie, geen waterdruppels op kleding
Let hierop:
Stoomt niet vanzelf, moet handmatig worden gedaan - Weegt zwaar

Dan op de tweede plaats hebben we de Tefal Ultimate Pure FV9845, de best geteste stoomstrijkijzer die kalkvlekken tegengaat.

Het is ontzettend vervelend om naast kreukels ook nog eens vlekken te hebben op je kleding, wat soms zelfs veroorzaakt kan worden door je eigen strijkijzer.

Dit is niet het geval met de Tefal Ultimate Pure FV9845! Dit strijkijzer heeft o.a.:

 • Een vermogen van maar liefst 3200 watt, met deze kracht worden kreukels sneller wegstreken.
 • Heeft een anti-druppelfunctie.
 • De Micro-Calc filtertechnologie gaat kalkvlekken tegen.

Oftewel, de Tefal Ultimate Pure FV9845 voorkomt alle soorten vlekken. Het is zo vervelend als je de perfecte outfit hebt uitgekozen en het met haast moet strijken, om er vervolgens vlekken op te krijgen door je eigen strijkijzer!

Verschrikkelijk. Dit zijn een van die momenten dat een strijkijzer ons teleurstelt en ons eerder problemen geeft. Gelukkig is dit niet zo met de Tefal Ultimate Pure FV9845. Dit strijkijzer maakt je leven alleen maar makkelijker.

Zo ben je helemaal voorbereid om de deur uit te gaan, alleen nog een heerlijke parfum erbij!

De best geteste stoomstrijkijzer die kalkvlekken tegengaat

Het antikalksysteem Micro-Calc filtertechnologie maakt de Tefal Ultimate Pure FV9845 erg uniek.

Deze filtertechnologie houdt in dat:

 • Stoom tijdens het strijken tegelijkertijd filtert en kalk verzamelt. Dit kun je achteraf gemakkelijk afspoelen en schoonmaken.  
 • Zodoende kunnen kalkvlekken volledig worden voorkomen.
 • Ook hoef je hierdoor niet zelf de machine te ontkalken.

Voor mij is de Tefal Ultimate Pure FV9845 vooral interessant vanwege de Micro-Calc filtertechnologie die je tijd en moeite bespaart.

Verkrijgbaar bij:
Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 Bekijk prijzen
Stoomproductie: Stoomstoot van 260 g/m
Waterreservoir: 0,27 l
Automatische temperatuur- en stoominstellingen: Ja
Hierom zijn we fan:
Groot waterreservoir - Warmt erg snel op
Let hierop:
Water kan niet worden bijgevuld tijdens het strijken - Waterniveau is vanwege het ontwerp soms moeilijker leesbaar

De Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 heeft verschillende functies die het strijken eenvoudiger en leuker maken zoals:

 • De ontzettend snelle opwarmfunctie van maar liefst 30 seconden, waardoor je direct kunt beginnen met strijken, zelfs als je erge haast hebt.
 • Bepaalde stoffen zoals spijkerbroeken, waarbij kreukels er soms moeilijk uit kunnen gaan, kunnen bijna direct eruit worden gehaald met de krachtige Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832.

Dit versnelt het strijkproces, waardoor je snel verder kunt gaan met je andere bezigheden zoals bijvoorbeeld föhnen.

Beste stoomstrijkijzer met waterreservoir uit de Anti-Calc serie

De Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 bevat een waterreservoir van 0,27 liter met een grote opening waardoor water makkelijker erin kan worden gegoten en bijgevuld.

Soms kan het aflezen van het waterniveau echter wat lastiger zijn vanwege de kleur van het ontwerp.

Het stoomstrijkijzer komt uit de Anti-Calc serie van Tefal en heeft daardoor een erg handige ontkalk methode. Wel is het een stuk voordeliger dan de andere modellen.

Het strijkijzer geeft aan wanneer er ontkalkt moet worden, wat gemakkelijk kan worden gedaan.

Het gebeurt vaak dat we water niet goed in een strijkijzer kunnen gieten, maar met de grotere opening van dit strijkijzer is dat verleden tijd. Dit is persoonlijk mijn favoriete aspect van de Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832.

Tefal Ultimate Pure FV9844 Bekijk prijzen
Stoomproductie: Stoomstoot van 250 g/m
Waterreservoir: 0,35 l
Automatische temperatuur- en stoominstellingen: Nee
Hierom zijn we fan:
Kwalitatief glijvermogen - Antikalk systeem met behulp van Micro-Calc filter
Let hierop:
De handleiding door veel mensen als onduidelijk beschouwen - Kan door stoomfunctie af en toe lekken

Bij het creëren van de Tefal FV9844 Ultimate Pure is rekening gehouden met bijna alle belangrijke aspecten voor een stoomstrijkijzer. Het is dan ook niet verrassend dat wij dit tot het beste stoomstrijkijzer van Tefal hebben verkozen.

 • Het strijkijzer heeft een opwarmfunctie van 20 seconden, sneller kan bijna niet! Dit zorgt ervoor dat je snel kan beginnen en snel klaar bent.
 • Dit strijkijzer heeft een anti-kalkfunctie, waardoor de machine helemaal zichzelf kan ontkalken.

Wat deze stoomstrijkijzer vooral uniek maakt en geavanceerder maakt dan de vorige modellen is het glijvermogen, wat bijna vergelijkbaar is met een glijdende stoomreiniger.

Beste Tefal stoomstrijkijzer met krachtig glijvermogen

De Tefal FV9844 Ultimate Pure heeft een ontzettend dunne, maar geavanceerde strijkzool. De zogeheten Durilium AirGlide Autoclean strijkzool maakt zich automatisch schoon, terwijl het goed werk doet.

De strijkzool zorgt er namelijk voor dat je door al je wastaken heen vliegt, letterlijk! Het strijkijzer glijdt soepel over alle kleding heen, het gaat zelfs gemakkelijk langs knopen en ritsen.

Het krachtig glijvermogen is wat de Tefal FV9844 Ultimate Pure vooral onvergetelijk heeft gemaakt voor ons. We hebben hierdoor gemerkt dat een dunne strijkzool een strijkijzer zoveel praktischer gemaakt.

Een tip van mij is daarom dat het altijd handig kan zijn om naar de strijkzool van een stoomstrijkijzer te kijken.

Tefal test regelmatig producten om topkwaliteit te garanderen. Hierdoor kan het soms echter lijken alsof bepaalde onderdelen al zijn gebruikt.

Philips Azur Elite GC5037/80 Bekijk prijzen
Stoomproductie: Stoomstoot van 260 g/m
Waterreservoir: 0,35 l
Automatische temperatuur- en stoominstellingen: Ja
Hierom zijn we fan:
Hoge continue stoomproductie van maar liefst 70 gram per minuut - Past zich automatisch aan textiel van kleding, voor perfect resultaat
Let hierop:
Opwarmen kan wat langer duren - Zwaarder dan de meeste strijkijzers

De Philips Azur Elite GC5037/80 wordt door velen gezien als het beste en krachtigste stoomstrijkijzer van het merk Philips, vanwege de interessante kenmerken:

 • Heeft verschillende stoomsterktes, je kan ervoor kiezen om een lagere of hogere sterkte te gebruiken. Het is altijd fijn om deze optie te hebben voor je kleding.
 • De kracht komt vooral van de hoge continue stoomproductie van 70 gram per minuut. En als dit nog niet krachtig genoeg is dan kun je altijd nog een stoomstoot van 260 gram per minuut toepassen.
 • Ook heeft dit strijkijzer een ontkalkmethode, waar kalk wordt verzameld en kan worden schoongemaakt door het met water te spoelen, wat jou ook weer veel tijd en vlekken kan besparen!

Door de interessante functies en het zwaardere gewicht kan het echter wel wat langer duren voordat het strijkijzer is opgewarmd.

Desondanks vind ik Philips Azur Elite GC5037/80 geweldig om te gebruiken en kan ik het zeker aan iedereen aanraden.

Beste Philips stoomstrijkijzer met OptimalTemp-technologie

Een van de meest interessante functie van de Philips Azur Elite GC5037/80, of de beste Philips stoomstrijkijzer, is de OptimalTemp-technologie.

Dit is een nieuwe functie wat de andere Philips modellen nog niet hadden en concurrenten nog steeds niet hebben. De OptimalTemp-technologie maakt dit strijkijzer extra uniek.

Deze technologie houdt in dat de temperatuur- en stoominstellingen automatisch worden aangepast.

Het strijkijzer past zich aan het textiel van de kleding, waardoor je al je soorten kleding bij elkaar kan gooien en direct achter elkaar kan strijken.

Je hoeft je geen zorgen maken om het beschadigen van je kleding door de verschillende instellingen.

Het mooiste is dat je je kleding zelfs niet kan beschadigen als je het strijkijzer erop laat staan, omdat deze technologie brandplekken volledig kan voorkomen.

De OptimalTemp-technologie van dit strijkijzer heeft ervoor gezorgd dat we voortaan altijd een stoomstrijkijzer willen met automatische temperatuur- en stoominstellingen.

De OptimalTemp-technologie is een van de nieuwste uitvindingen voor stoomstrijkijzers

Product Stoomproductie Waterreservoir Automatische temperatuur- en stoominstellingen
Philips Azur Advanced GC4937/20 Philips Azur Advanced GC4937/20
Beste koop stoomstrijkijzer
Stoomstoot van 240 g/m 0,33 l Bekijk prijzen
Tefal Ultimate Pure FV9845 Tefal Ultimate Pure FV9845
Best geteste stoomstrijkijzer
Stoomstoot van 260 g/m 0,35 l Bekijk prijzen
Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832
Beste stoomstrijkijzer met waterreservoir
Stoomstoot van 260 g/m 0,27 l Bekijk prijzen
Tefal Ultimate Pure FV9844 Tefal Ultimate Pure FV9844
Beste Tefal stroomstrijkijzer
Stoomstoot van 250 g/m 0,35 l Bekijk prijzen
Philips Azur Elite GC5037/80 Philips Azur Elite GC5037/80
Beste Philips stoomstrijkijzer
Stoomstoot van 260 g/m 0,35 l Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 3 juni 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit