Beste stuntstep 2022

Laatste ge-update in door Stijn

De afgelopen jaren is de verkoop van steps door het dak gegaan. De verkoop van elektrische steps is door corona maar liefst vervijfvoudigd! Naast dat steeds meer jeugd steps, skateboards of elektrische steps gebruiken om zich voort te bewegen, zien we ook steeds meer stuntsteps die je in je vrije tijd op het skateplein kunt gebruiken!

In deze review gaan we kijken naar de beste stuntsteps van 2022, waarbij we onder meer gekeken hebben naar het gewicht, de stuurhoogte, breedte van het deck, de rem en de prijs. Na verschillende steps te hebben vergeleken, is uiteindelijk de Black Dragon Road Rage als beste step van 2022 benoemd. Toch hebben we hier ook nog verschillende andere goed stuntsteps voor je!

Black Dragon Road Rage Bekijk prijzen
Gewicht: 3,7 kg
Stuurhoogte: 83 cm
Breedte deck: 10,6 cm
Metalen voetrem: Ja
Hierom zijn we fan:
Stootbescherming
Metalen voetrem
Stevige step
Griptape
Let hierop:
Beginners
Onderdelen aandraaien

Geschikt voor: Beginnende stuntsteppers die een stevige step willen

Laten we deze review beginnen met de Black Dragon Road Rage. Het grote voordeel van deze stuntstep is dat deze uitermate stevig is en je je kind met een gerust hart op pad kunt sturen. Dit komt onder meer door:

 • Stootbescherming
 • Metalen voetrem
 • Griptape

Vooral de griptape en de stootbescherming zijn twee belangrijke voordelen die je niet mag missen. Hierdoor staat je kind stevig op de step, terwijl de metalen voetrem ervoor zorgt dat je kind op tijd kan remmen voor auto’s, mensen op een elektrische fiets of hardlopers.

Ook de stootbescherming zien we als een voordeel. De rubberen stootrand op het stuur zorgt er namelijk voor dat je step minder snel beschadigd raakt. Ook kun je de step hierdoor stabiel tegen de muur aan parkeren, zonder dat het frame beschadigd raakt. Naast het stuur is ook het deck voorzien van een rand die minder makkelijk schade oploopt.

Beste stuntstep wielen

Met een gewicht van 3,7 kilogram haal je een step in huis die dus erg stevig is. Vergelijken we dit gewicht namelijk met de andere stuntsteps in deze review, dan is deze erg licht. Hierdoor is de stuntstep ook geschikt voor kinderen die al wat langer met een stuntstep spelen.

Je moet daarbij wel op twee belangrijke punten letten. Allereerst is deze door het lichte gewicht wat minder geschikt voor beginners. Daarnaast hebben we zelf de verschillende onderdelen voor de zekerheid nog eens vast gedraaid, aangezien we na een eerste keer steppen wat dingen hoorde rammelen.

De beste stuntstep van 2022 vanwege de stootbescherming en de goede grip op het deck!

Verkrijgbaar bij:
Amigo Maze Bekijk prijzen
Gewicht: 2,85 kg
Stuurhoogte: 74 – 80 cm
Breedte deck: 10 cm
Metalen voetrem: Ja
Hierom zijn we fan:
Gewicht
Griptape
Prijs
Verstelbaar stuur
Let hierop:
Beginnende steppers
Inklapbaar

Geschikt voor: Gevorderde steppers of kinderen die snel de nieuwste stunts leren

Met de Amigo Maze stuntstep haal je een step in huis die uitermate geschikt is voor kinderen die al langer op een stuntstep rijden. Dit komt namelijk doordat de step erg licht van gewicht is (2,85 kg). Ook als je kinderen groeien, kun je de hoogte van het stuur lichtjes verstellen, zodat je niet elk jaar een nieuwe step hoeft aan te schaffen.  

Ondanks dat het stuur verstelbaar is en je deze aan de lengte van je kind kunt aanpassen, is de stuntstep een stuk goedkoper dan de concurrentie. Vergelijken we deze stuntstep namelijk met de andere steps in deze review, dan is deze tot wel 400% goedkoper dan de rest. Ook voor de portemonnee is dit dus een aantrekkelijke step.

Het mooie aan deze stuntstep is dat deze in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar is. Welke kleur je ook besteld, aan alle kleine details is gedacht. Ook de griptape op het deck wordt naar jouw wensen aangepast. Zo kun je kiezen uit:

 • Blauw
 • Geel
 • Groen
 • Oranje
 • Rood

De verbeterpunten

Ondanks dat we na het testen van deze step zeer positief zijn, zien we ook een tweetal minpunten. Ten eerste is de step minder geschikt voor beginners. Door het lichte gewicht kan het moeilijk zijn voor beginnende steppers om trucs snel te leren. Hiervoor is een zwaardere step vaak beter geschikt, omdat je dan meer controle over de step behoudt.

Daarnaast is de step helaas ook niet inklapbaar. Hoewel deze hierdoor erg stevig is, heb je gereedschap nodig om de step uit elkaar te halen en mee te nemen in de auto. Ga je kamperen in een tent, dan moet je niet vergeten om gereedschap mee te nemen om de step uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten.

De best geteste step van 2022 vanwege de zeer scherpe prijs, het verstelbare stuur en het lichte gewicht.

Verkrijgbaar bij:
Black Dragon Pulse Racer Bekijk prijzen
Gewicht: 4 kg
Stuurhoogte: 83 cm
Breedte deck: 10,6 cm
Metalen voetrem: Ja
Hierom zijn we fan:
Sterke step
Deck
Stoere kleuren
Comfortabele handgreep
Let hierop:
Zwaar
In hoogte verstelbaar

Geschikt voor: Beginnende steppers die graag controle willen behouden

Ben je pas net begonnen met het stunten op een step, dan is de Black Dragon Pulse Racer zeer geschikt! Een van de grote voordelen is namelijk dat de step enorm stevig is, mede door het zwaardere gewicht van 4 kilogram. Andere technische specificaties zijn:

 • Breedte stuur: 44,5 centimeter
 • Afmeting griptape deck: 48 cm x 10,6 cm
 • Totale lengte: 65 centimeter

We zien daarbij wel dat de stuntstep zwaarder is dan de hierboven genoemde modellen. Hoewel het zwaardere gewicht je meer controle geeft, zorgt het er ook voor dat je de moeilijkere stunts minder makkelijk uit kunt voeren. Daarnaast zijn we ook enorm fan van de stoere kleurencombinatie die gebruikt is, aangezien Black Dragon gekozen heeft voor zwart, groengrijs en brons!

Bij het stunten zijn de comfortabele handgrepen ons opgevallen, waardoor je eenvoudig controle over de step behoudt. Ook het brede deck van 10,6 centimeter inclusief griptape draagt hieraan bij. Ongeacht of je je wandelschoenen, sportschoenen of gewone schoenen gebruikt, je hebt genoeg grip!

Niet in hoogte verstelbaar

We zien dat het stuur van de stuntstep niet in hoogte verstelbaar is. Dit kunnen we zowel als voordeel en als nadeel bestempelen. Het voordeel is dat je de stuntstep hierdoor veel steviger is en er minder bewegende materialen zijn die je moet afstellen.

Het nadeel is echter wel dat je hierdoor eerst goed moet testen of het stuur wel op de juiste hoogte staat. Sta je te ver voorover gebogen, dan kun je last van nek, schouders en rug krijgen. Zit het stuur te hoog voor jou of je kind, dan kun je sneller de controle verliezen. Zorg er daarom voor dat het stuur ongeveer tussen navel en heuphoogte uitkomt.

De beste stuntstep voor beginners vanwege het zwaardere gewicht, de comfortabele handgreep en de griptape op het deck.

Verkrijgbaar bij:
Suotu Pro Bekijk prijzen
Gewicht: 4,5 kg
Stuurhoogte: 85 cm
Breedte deck: 10 cm
Metalen voetrem: Ja
Hierom zijn we fan:
Moeilijkere trucs
Stevige step
Goede rem
Let hierop:
Prijs
Leeftijdscategorie

Geschikt voor: Volwassenen die deze mooie hobby aan het verkennen zijn

Kijken we naar deze SUOTO Pro stuntstep, dan zien we dat deze compleet is gericht op volwassenen. Dit ziet we onder meer aan de fysieke aspecten van de step, waaronder de:

 • Stuurhoogte van 85 centimeter
 • Gewicht van 4,5 kilogram
 • Lengte van de step van 64 centimeter
 • Maximale draaggewicht van 100 kilogram

Deze aspecten zorgen er namelijk voor dat zowel koudere kinderen als volwassenen van deze stuntstep gebruik kunnen maken. De voetrem zorgt er daarbij voor dat je altijd controle houdt over de step, waarbij de meer gevorderde stunters zelfs een wheelie kunnen proberen!

Kijken we naar het monteren van de step, dan zien we dat we alleen het stuur hoeven te draaien. De stuntstep wordt namelijk compleet in de doos geleverd, waardoor je niet zelf thuis hoeft te sleutelen voordat je aan de gang kunt.

Wil je de stuntstep echter mee op vakantie nemen, dan kost het aardig wat moeite om deze uit elkaar te halen. Hier heb je namelijk specifiek gereedschap voor nodig. Hoewel dit bijdraagt aan de stevigheid en het maximale draaggewicht van de stuntstep, is dit wel een nadeel.

De wielen

Als we kijken naar de wielen van de stuntstep, dan hebben we hier een voor- en nadeel over op te merken. Het grote voordeel is dat de wielen lekker rollen, ongeacht de ondergrond waar je op stept. Zowel bij klinker als op vlak asfalt rolt dit meer dan prima, waardoor je geen last van je polsen krijgt.

Helaas is de wielmaat wel wat kleiner, waardoor je over het algemeen minder snelheid kunt maken. Vergelijken we dit bijvoorbeeld met de Black Dragon Road Rage stuntstep, dan ligt de snelheid hier met dezelfde moeite net wat hoger. Zeker voor moeilijkere stunts kan snelheid net de doorslag geven.

De beste stuntstep voor volwassenen vanwege het hoge stuur, het maximale draaggewicht en de lengte van het deck.

Verkrijgbaar bij:
Bandits & Angels Bekijk prijzen
Gewicht: Onbekend
Stuurhoogte: 81 cm
Breedte deck: 10 cm
Metalen voetrem: Ja
Hierom zijn we fan:
Moeilijkere trucs
Stevige step
Goede rem
Let hierop:
Prijs
Leeftijdscategorie

Geschikt voor: Kinderen die op zoek zijn naar een step voor de moeilijkere tricks!

Als laatste goede step hebben we hier de step van Bandits & Angels. Deze goed stuntstep is vooral enorm geschikt voor kinderen die de wat moeilijkere tricks willen leren. Dit komt onder meer door:

 • Het gebruik van lichtgewicht materialen, waaronder aluminium
 • De wielen die gebruikt zijn
 • De massieve sterk banden

Ondanks dat het gewicht van de stuntstep erg licht is, is het wel een enorm stevige step. Dit komt onder meer door het Y-vormige stuur dat gebruikt is. Op die manier kun je accuraat sturen en is het stuur bestand tegen veel druk. Zelfs voor de moeilijkste stunts is dit geen enkel probleem.

Een laatste pluspunt is de goede rem die gebruikt is. Deze geeft enorm veel controle tijdens het remmen, terwijl je ook genoeg druk kunt uitoefenen om benarde situaties te voorkomen. Wil je echt snel tot stilstand komen, dan is het aan te raden om het gewicht naar achter te brengen en op de rem te gaan staan. Hierdoor rem je nog net wat sneller.

De verbeterpunten

Er zijn twee punten van kritiek die we wel willen benoemen. Allereerst is dat de prijs van het product. Het is namelijk een van de duurdere stuntsteps in deze review, waarbij het verschil met de goedkoopste step groot is. Deze is namelijk meer dan vier keer goedkoper.

Een punt dat daarbij aansluit is het feit dat de step geschikt is voor kinderen tussen 5 en 10 jaar. In tegenstelling tot de hierboven genoemde step van SUOTO, die geschikt is voor leeftijden tussen 5 en 40, moet je in dit geval dus eerder een nieuwe step voor je kind kopen.

De beste stuntstep voor kinderen vanwege de goede rem, de stevigheid en de moeilijkere trucs die je ermee kunt uitvoeren!

Verkrijgbaar bij:
Product Gewicht Stuurhoogte Breedte deck Metalen voetrem
Black Dragon Road Rage Black Dragon Road Rage
Beste koop
3,7 kg 83 cm 10,6 cm Bekijk prijzen
Amigo Maze Amigo Maze
Best geteste
2,85 kg 74 – 80 cm 10 cm Bekijk prijzen
Black Dragon Pulse Racer Black Dragon Pulse Racer
Beste stuntstep voor beginners
4 kg 83 cm 10,6 cm Bekijk prijzen
Suotu Pro Suotu Pro
Beste stuntstep voor volwassenen
4,5 kg 85 cm 10 cm Bekijk prijzen
Bandits & Angels Bandits & Angels
Beste stuntstep kind
Onbekend 81 cm 10 cm Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.