Beste 5 sup boards van 2022

Laatste ge-update in door Agnes

Staan op een surfboard om vervolgens te peddelen: het zag er niet zo spannend uit. Maar nadat iedereen tegen je zei dat je het op z’n minst 1x moest proberen, was ook jij verkocht. De rust van de natuur, maar tegelijkertijd licht sporten, gaf je een fantastisch gevoel dat vroeg om meer.

In de grachten, op de Noordzee of bij een meertje: als je afgelopen zomer ergens in de buurt bent geweest van het water, kan je de hype van suppen niet zijn ontsprongen. En volledig terecht: de sport is geweldig

Tijd voor je eigen supboard dus, maar waar moet je eigenlijk op letten als je zo’n board koopt? Van materiaal tot draagvermogen: de Bestway Sup Board is de beste koop.

Product Type board Materiaal Draagvermogen
Bestway Sup Board Bestway Sup Board
Beste koop sup board
Allround PVC (dropstitch) en Tritech 120 kg Bekijk prijzen
Funwater - Feath-R-Lite 10 Funwater - Feath-R-Lite 10
Best geteste sup board
Allround PVC 150 kg Bekijk prijzen
XQ Max Sup board set XQ Max Sup board set
Beste sup board beginner
Yoga EVA schuim 100 kg Bekijk prijzen
SUP Board Waikiki SUP Board Waikiki
Beste opblaasbare sup
Touring PVC (Dropstitch) 80 kg Bekijk prijzen
MaxxToys SUP Board Set MaxxToys SUP Board Set
Beste goedkope sup board
Allround Kunststof 120 kg Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 29 maart 2023
Bestway Sup Board Bekijk prijzen
Type board: Allround
Draagvermogen: 120 kg
Materiaal: PVC (dropstitch) en Tritech
Hierom zijn we fan:
Breed board – Compleet pakket – Makkelijk op te bergen
Let hierop:
Peddel vrij smal – Niet geschikt voor hogere golven

We beginnen onze zoektocht naar het beste SUP board met dit Bestway Sup Board. Dit board wordt als pakket geleverd met daarin:

 • het SUP board
 • een vin
 • peddel
 • surfleash
 • rugzak
 • pomp
 • reparatieset

Je krijgt dus een complete set waarmee je meteen het water op kunt om je nieuwe hobby te gaan uitoefenen.

Bij het uitpakken viel ons direct op dat dit opblaasbare SUP board is gemaakt van een stevig materiaal. Met de pomp hebben we het board goed op kunnen blazen en de vin was makkelijk aan het board vast te maken.

Wat we een pluspunt vinden is het antislip gedeelte. Daardoor glij je niet zo makkelijk van het board af. De breedte van 84 cm is lekker royaal, waardoor je genoeg ruimte hebt om stevig op het board te blijven staan.

Dit SUP board is alleen geschikt voor vlak water en kleine golven. Als het hard waait, dan moet je dus al snel voor een ander type board kiezen. De waterplas waar wij het board getest hebben lag beschut, en daar functioneerde dit SUP board prima.

Beste koop sup board voor beginners

We konden bij het opstappen merken dat dit een board voor beginners is, want het lag erg stabiel in het water. Dat is erg handig als je opstapt, want anders lig je meteen in het water. De peddel was lang genoeg en het is handig dat je ‘m kunt verstellen.

De peddel is wel vrij smal, omdat het een beginnerspeddel is. Van ons had de peddel wel wat breder mogen zijn, zodat je sneller vooruit komt. Dit Bestway SUP board is betaalbaar, je krijgt een compleet pakket en het is makkelijk in gebruik. Daarom krijgt het van ons de titel “Beste koop SUP board 2022”.

De afneembare vin zorgt voor veel stabiliteit in het water

Funwater - Feath-R-Lite 10 Bekijk prijzen
Type board: Allround
Materiaal: PVC
Draagvermogen: 150 kg
Hierom zijn we fan:
Makkelijk draagbaar – Wendbaar – Compleet pakket
Let hierop:
Smaller dan Bestway SUP board – Alleen geschikt voor rustig water

Dit Funwater Feath-R-Lite 10’SUP board is het tweede allround board voor beginners wat we hier testen. Net als het Bestway SUP Board is dit board opblaasbaar en geschikt voor de beginnende SUP-pers.

Bij het uitpakken zagen we wel dat dit board zo’n 8 cm smaller is dan het Bestway board. Dat betekent minder ruimte om te staan en wat minder stabiliteit. Net als het Bestway SUP board wordt ook dit Funwater board geleverd in een pakket met een peddel, pomp, 3 vinnen en een reparatieset.

Voor op het board zitten wat elastieken zodat je wat spullen mee kunt nemen. Het waterdichte smartphonehoesje vonden we ook wel handig, omdat je dan je telefoon mee kunt nemen tijdens het suppen. Aan de zijkant zit kunststof versteviging en dat is wel handig als extra bescherming.

We vonden dit SUP board makkelijk te dragen door het lage gewicht en het handvat. Je neemt het zo mee naar de waterkant en toch kan dit board een gewicht van 120 kilo dragen. Door de breedte stap je er bovendien makkelijk op en de peddel kun je langer of korter maken naar wens.

Best geteste sup board

Met dit SUP board hebben we een kort tochtje gemaakt over een kleine waterplas. Het board stuurt makkelijk en is lekker wendbaar. Het is prima geschikt om mee te beginnen.

De pluspunten van dit Funwater - Feath-R-Lite 10' board zijn:

 • Lichtgewicht
 • Geschikt voor beginners
 • Compleet pakket met o.a. pomp en peddel

Dit is wat ons betreft het best geteste SUP board voor beginnende suppers vanwege de wendbaarheid en het grote gebruiksgemak. 

Dit SUP board wordt als compleet pakket geleverd zodat je meteen kunt gaan suppen

Verkrijgbaar bij:
XQ Max Sup board set Bekijk prijzen
Type board: Yoga
Materiaal: EVA schuim
Draagvermogen: 100 kg
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor beginner + gevorderd – Lange peddel – Antislip vlak
Let hierop:
Pakket weegt veel – Bijna 10 cm smaller dan vergelijkbare boards

Het derde Sup board wat we hier bij DeBeste.com testen is de XQ Max Sup Board Set. Waren het Bestway Sup Board en Funwater SUP board vooral geschikt voor beginners, dit XQ Max SUP board is ook geschikt voor de meer ervaren suppers. En het is ook geschikt als yoga board.

De breedte is met 71 cm smaller dan de vorige twee SUP boards die we tot nu toe getest hebben. Als je beginner bent, dan is een breder board wel makkelijker, maar op zich lukt het met dit board ook wel. Voor ons was het breed genoeg, want wij stapten er zo op vanaf de steiger.

Dit SUP board ziet er heel cool uit dankzij het mooie design. Daar mag je dus mee gezien worden. Wat we handig vonden, is dat je ook hier een compleet pakket krijgt met o.a.:

 • Pomp
 • Roeispaan
 • Leiband
 • Rugzak

In de rugzak neem je alles makkelijk mee. Het board zelf heeft een handvat, net als het Funwater board. We namen het board dus zo mee naar de waterkant.

De peddel is verstelbaar tot 2,20 m, de langste peddel die we tot nu toe getest hebben. Tijdens het suppen was dat echt een voordeel, omdat we mooi rechtop konden blijven staan en toch goed vooruit kwamen. Dit board heeft trouwens ook een antislip gedeelte waardoor je goed blijft staan.

Beste sup board beginner

Dit is het beste SUP board voor een beginner omdat je het ook kunt gebruiken als je straks wat meer ervaring hebt. Je hoeft dan geen nieuw board te kopen, maar je kunt gewoon verder gaan met dit board.

Dit paddleboard is gemaakt van stevig EVA schuim, wat sterk en toch licht is. Het hele pakket weegt echter wel 10 kilo, en dat vonden wij best wel zwaar. Dat geldt ook voor de andere boards waarbij je een complete set krijgt, dus dat is maar een klein minpuntje. Wij vinden dit verder een prima board.

De verstelbare peddel heeft een royale lengte van 2,20 m zodat je mooi rechtop staat

Verkrijgbaar bij:
SUP Board Waikiki Bekijk prijzen
Type board: Touring
Materiaal: PVC (Dropstitch)
Draagvermogen: 80 kg
Hierom zijn we fan:
Wendbaar en snel – Makkelijk op te blazen – Stevig materiaal
Let hierop:
Minder geschikt voor beginners – Het hele pakket weegt zo’n 10 kilo

Het volgende SUP board wat we hier reviewen is het opblaasbare SUP board Waikiki. Bij het openmaken van de tas en na het opblazen van het board met de compressor zagen we al een paar belangrijke verschillen met de andere boards die we tot nu toe getest hebben.

Zo is dit Waikiki SUP board met een lengte van 285 cm bijna 20 cm korter dan de andere boards uit deze review. Qua breedte is het net zo breed als het XQ Max Sup board, wat ook 71 cm breed is. Daardoor is dit Waikiki SUP board heel wendbaar en draait het makkelijk.

Wij hebben het board uitgeprobeerd op redelijk rustige golven. Het board is erg wendbaar. Daarom vragen we ons wel af of het geschikt is als je nog nooit eerder op een SUP board hebt gestaan. Waarschijnlijk is het bredere en langere Bestway SUP Board dan toch een betere keuze.

Als gevorderde supper zul je waarschijnlijk wel veel plezier hebben met dit Waikiki board. Het heeft een afneembare vin voor stabiliteit en wij vonden ook het antislip gedeelte erg fijn. De peddel is verstelbaar tot 2,10 m, wat voldoende is om goed rechtop te blijven staan.

Beste opblaasbare sup

Dit is wat ons betreft de beste opblaasbare SUP voor iedereen die al wat meer ervaring heeft met suppen. Het board is gemaakt van stevig materiaal en wordt geleverd met alles wat je nodig hebt, zoals:

 • een pomp
 • peddel en
 • reparatiekit.

Er zit ook een veiligheidskoord bij en voorop het board zit een netje waar je een waterdichte tas onder kunt stoppen. Wij denken dat dit een goed SUP board is voor iedereen die al een beetje handig is met suppen.

Dit board is smaller en korter, zodat het makkelijker stuurt

Verkrijgbaar bij:
MaxxToys SUP Board Set Bekijk prijzen
Type board: Allround
Materiaal: Kunststof
Draagvermogen: 120 kg
Hierom zijn we fan:
Wendbaar board – Draagvermogen 120 kg – Anti-slip gedeelte
Let hierop:
Peddel korter dan bij andere boards - Minder geschikt voor beginners – Draagt wat lastig door de lengte

Na het korte SUP board Waikiki testen we nu weer een langer board, namelijk de MaxxToys SUP set. Dit goedkope SUP board is perfect als suppen al je hobby is, of als je net begint. Met een lengte van 320 cm is dit een van de langste boards uit onze test.

Net als de andere boards wordt dit board geleverd met een set accessoires, waaronder:

 • Peddel
 • Pomp
 • Draagtas

De hele set weegt bij elkaar 10 kilo en dat is vergelijkbaar met de andere sets, hoewel het nog steeds een flink gewicht is om mee te sjouwen.

Bij het uitpakken oogde het board stevig. Het is gemaakt van dropstitch en gelijmd pvc wat tegen een stootje kan. Met de bijgeleverde pomp lukte het om het board in 10 minuten volledig op te pompen. Door de lengte was het wel even lastig om het board goed op te pakken.

Dankzij het handvat lukte het toch en konden we het board in het water laten zakken. Door het veiligheidskoord kan het board niet afdrijven. Dankzij de EVA anti-slip bekleding was het makkelijk om op dit board te blijven staan.

Dit board is niet zo breed als het Bestway SUP board, waardoor het voor een beginner wat lastiger kan zijn om erop te gaan staan. Aan de andere kant is het board wendbaarder doordat het smaller is en dat is weer een voordeel als je al wat meer ervaring hebt.

Beste goedkope sup board

Wij vinden dit het beste goedkope sup board vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het draagvermogen van dit board is 120 kg. Dat is meer dan de 80 kg van het SUP board Waikiki en het XQ Max Sup board, minder dan het Funwater board en vergelijkbaar met het Bestway board.

De bijgeleverde peddel is niet zo lang als die van het XQ Max board, maar we konden ons er wel prima mee redden. Als je een goedkoop SUP board zoekt, dan is dit een prima keuze.

Dankzij het handvat kun je dit lange SUP board toch redelijk makkelijk dragen

Verkrijgbaar bij:
Door:
Agnes

Agnes is all-round copywriter en schrijft het liefst in de categorie huishouden en wonen.  Ze vergelijkt van alles, zodat jij de beste keuze maakt in jouw aankoop. Verder houdt Agnes van schilderen en is ze dol op paardrijden.