Hoe maak ik mijn tablet sneller?

Je tablet is een handig apparaat om dagelijks te gebruiken. Voor werk, online shoppen of zelfs het kijken van televisie. Je wilt graag dat tablet snel werkt. Toch kan het gebeuren dat een tablet na verloop van tijd langzamer wordt. Hoe voorkom je dat en hoe zorg je dat een langzaam tablet weer sneller gaat werken?

Zo zorg je dat je tablet niet langzaam zal werken

Om ervoor te zorgen dat je tablet niet te langzaam wordt na verloop van tijd, is het belangrijk de tablet zo af en toe uit te zetten en te zorgen dat je niet te veel apps en bestandjes op de tablet opslaat. Leeg bijvoorbeeld met regelmaat je harde schijf door bestanden die je niet gebruikt te verwijderen. Een virusscanner of zelfs een VPN, een virtueel privaat netwerk, kunnen ervoor zorgen dat je tablet niet wordt gehackt en daarmee langzamer kan worden,

Wat als je tablet toch te langzaam is geworden?

Is je tablet toch te langzaam geworden. Dan is er een aantal trucs dat je kunt toepassen:

  • Zet bij een kortdurende blokkade van bestanden je tablet weer aan en uit. Herstarten werkt soms goed om een vastgelopen tablet weer soepel te laten werken.
  • Verwijder complete apps, zet notificaties uit en beperkt widgets en live wallpapers om je tablet sneller te maken.
  • Update je tablet met de nieuwste versie van Android, mogelijk is je systeem verouderd.
  • Zet je tablet helemaal om naar de fabrieksinstellingen. Je kunt eventueel bestanden op een losse harde schijf of een cloud plaatsen.
  • Ga naar een speciaalzaak waar ze oude laptops, telefoons en tablets repareren of refurbishen.

Is je tablet na alles geprobeerd te hebben nog steeds langzaam? Dan kun je het beste een nieuwe tablet kopen. Houd je in dat geval weer aan alle tips en adviezen om de tablet lang mee te laten gaan. Je kunt de oude tablet inleveren bij de winkel waar je deze koopt. Fabrikanten kunnen de oude onderdelen namelijk goed gebruiken.