Hoe zet ik mijn Samsung tablet uit?

Je hebt een tablet gekocht van Samsung, een van de bekendste merken, en je wilt je tablet afsluiten na deze voor lange tijd gebruikt te hebben. Je weet alleen niet meer zeker of je hiervoor de juiste knop hebt ingedrukt op je tablet. Wat als straks niet opgeslagen bestanden of sites die je bezocht hebt verdwijnen? Om je tablet van Samsung goed af te sluiten, moet je de juiste stappen volgen. Welke stappen zijn dat?

Zo zet je een tablet van Samsung uit

Je tablet uitzetten is niet zo simpel als de televisie uitzetten. Het werkt ongeveer hetzelfde als het uitschakelen van je laptop. Onthoud daarom de volgende stappen:

  • De aan- en uitknop is niet bedoeld om je tablet uit te schakelen, maar stelt alleen een slaapstand in.
  • Een Samsung tablet schakel je uit via de horizontale positie.
  • De aan- uitknop bevindt zich aan de linker bovenzijde.
  • Houd de knop een tijdje ingedrukt.
  • Vervolgens zul je op het scherm een knop zien om de tablet uit te schakelen. Klik vervolgens op OK en de tablet is uit.
  • Sla eventueel open bestanden altijd eerst op voordat je de tablet helemaal uitschakelt.

Waarom zou je een tablet uitschakelen?

De slaapstand is voor een tablet vaak genoeg als deze voor een tijdje wordt weggelegd. Als je de tablet echter niet veel gebruikt zorgt helemaal uitzetten ervoor dat deze een langere batterijduur zal hebben. Daarnaast kan een tablet dat continu in de slaapstand staat soms beter helemaal uitschakelt zijn. De tablet kan anders langzaam worden, bijvoorbeeld omdat het in de achtergrond toch een beetje batterij verbruikt. Daarnaast is een tablet uitzetten ook beter voor het milieu. Een apparaat onnodig aan laten staan kost per jaar toch vaak een stuk meer stroom dan je zou denken. Met hoge energieprijzen is het ook beter voor je portemonnee.