Waarom kies je voor een tablet in plaats van een laptop?

Je wilt een nieuw apparaat kopen en twijfelt nog tussen een tablet en een laptop. Hoe maak je de keuze tussen deze twee apparaten en zijn er grote verschillen tussen het gebruik van een laptop en een tablet?

Waar gebruik je een laptop voor?

Een laptop gebruik je om thuis te werken, te internetten of om te gamen. Een game-laptop heeft vaak een enorm geheugen en een goede videokaart. Een laptop kan een touchscreen hebben, maar niet altijd. Verder heeft een laptop altijd een toetsenbord en soms een webcam.

Wat is het verschil met een tablet?

Een laptop lijkt misschien op het ook veel op een tablet. Zeker als de laptop ook een touchscreen heeft en compact is van formaat. Toch zijn er veel verschillen tussen een tablet en een laptop:

  • Een tablet heeft een camera, en een sim-kaart zoals een telefoon.
  • Een tablet werkt op Android of op iOS als iPad. Het is geen laptop met bijvoorbeeld Windows.
  • Een toetsenbord is altijd apart of zit, net als in je telefoon op het scherm. Dit maakt het minder geschikt voor werken maar wel geschikt voor aantekingen.
  • De geheugen- en videokaart van een tablet zijn niet zo sterk. Dat betekent dat je alleen simpele online spelletjes kunt spelen, maar geen bekende games kunt spelen.
  • Vaak is er geen HDMI-aansluiting.

Tablets zijn geschikt voor het hele gezin

Een tablet zou je kunnen zien als een soort enorme smartphone. Fimpjes zijn er beter op te zien. Daarom gebruiken steeds meer families het als vervanger van analoog televisie kijken. Kinderen zijn ook dol op tablets. Ze kunnen gericht leerzame simpele spelletjes spelen, filmpjes kijken of videochatten met oma. Je kunt een kinderslot op je tablet zetten als je bang bent dat kinderen sites bezoeken die ze beter niet kunnen zien. Ook voor schoolwerk kan een tablet handig zijn tegenwoordig. Toch zullen ze langere werkstukken vooral op de laptop of computer moeten typen.