Wat kun je allemaal met een tablet en waarom moet je er eentje hebben?

Laptop, smartphone of desktop-computer? Wat is het beste voor jou? Het blijft soms gissen wat de beste keuze is. Een tablet zit eigenlijk tussen al deze apparaten in en is voor veel huishoudens inmiddels onmisbaar geworden. Waarom kiezen huishoudens voor een tablet en wat kun je er allemaal mee?

Dit kun je allemaal met een tablet

Een tablet zou je kunnen zien als een apparaat tussen een smartphone en een laptop. Het is vaak iets kleiner dan een laptop, maar wel veel groter dan een telefoon. Je hebt daardoor een groter beeld. Je kunt met een tablet het volgende doen:

  • Online shoppen of surfen op het web
  • E-mails versturen
  • Aantekeningen maken
  • Simpele games spelen
  • Boeken lezen
  • Muziek luisteren
  • Films en series streamen of Youtube bekijken
  • Chatten en videobellen

Met een tablet kun je vaak niet goed werken, tenzij je er een klein toetsenbord bij koopt. Ook voor veel games is de tablet niet geschikt. Alleen simpele online games zijn goed te spelen op een tablet. Het geheugen van een tablet is vaak minder groot, waardoor veel games niet goed draaien op een tablet. Ook is het moeilijker om consoles aan te sluiten.

Geen normaal besturingssysteem, wel apps

Een laptop werkt op een normaal besturingssysteem. Denk aan Windows. Een tablet werkt echter op Android, zoals je telefoon. Dat betekent dat je gebruikmaakt van apps. Het werkt dus anders dan je laptop en is vergelijkbaar met je telefoon, maar dan in een grotere uitvoering. De keuze voor een tablet wordt daarom vooral gemaakt door mensen die normaliter hun telefoon zouden gebruiken voor entertainment, zoals het bekijken van filmpjes, maar hun telefoonscherm te klein vinden. Een tablet is handzaam en kun je in je handen houden terwijl je filmpjes kijkt of op het net surft op zoek naar een nieuwe jas bijvoorbeeld. Het is ook ideaal voor kinderen, bijvoorbeeld voor het gebruik op school of het kijken van (leerzame) video’s.