Beste tandpasta 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes

Iedere dag 2x je tandenpoetsen met de beste tandpasta houdt je mond gezond en je tandarts tevreden. Door te poetsen met een goede tandpasta, maak je je gebit schoon en verwijder je tandplak. Dat is belangrijk voor een gezond gebit, omdat tandplak uiteindelijk omgezet wordt in tandsteen. Te veel tandsteen veroorzaakt bloedend tandvlees en ontstekingen aan je gebit. 

Kies daarom voor een goede tandpasta, gebruik bij voorkeur een elektrische tandenborstel en poets minimaal 2x per dag je tanden. Zo houd je je gebit gezond.

Hoe gebruik je tandpasta ?

Tandpasta is makkelijk te gebruiken, omdat het meestal in een tube zit. Als je je tanden gaat poetsen, knijp je een beetje tandpasta uit de tube en dit doe je op je tandenborstel. Dan poets je je tanden, waarbij de tandpasta een beetje gaat schuimen. Als je klaar bent met poetsen, dan spuug je het schuim weer uit. Het is beter voor je gebit als je daarna je mond niet naspoelt met water. Zo kan de tandpasta nog wat langer doorwerken.

Er zit wel wat verschil tussen poetsen met een elektrische tandenborstel en poetsen met een gewone tandenborstel. Met een elektrische tandenborstel gebruik je minder tandpasta, omdat de borstel Gebruik je een elektrische tandenborstel, dan heb je minder tandpasta nodig omdat de borstel meestal wat kleiner is. Om de tandpasta te laten schuimen, kun je de borstel even onder de kraan houden. Poets je met de hand en met een gewone tandenborstel, dan gebruik je vaak wat meer tandpasta. Omdat de poetstechniek anders is dan bij een elektrische tandenborstel, hoef je de tandpasta vooraf niet nat te maken. Het gaat vanzelf schuimen tijdens het poetsen.

Wat is de beste tandpasta?

Tandpasta is, net als shampoo, verkrijgbaar in tientallen soorten. Hoe kies je daar nou de beste uit? Je zou kunnen beginnen met het opzoeken van de beste tandpasta volgens de consumentenbond. De tandpasta die het beste uit de test komt, kan voor jou dan een goede keuze zijn.

Als je een specifieke tandpasta zoekt, zoals de beste kindertandpasta of de beste whitening tandpasta, bekijk dan even onze top 5 van tandpasta’s. Daar hebben we verschillende tandpasta’s op een rij gezet, zodat je snel kunt zien wat goede tandpasta’s zijn. Als je bijvoorbeeld veel last hebt van tandsteen, dan is de beste tandpasta tegen tandsteen een goede keuze.

Voor veel problemen bieden speciale tandpasta’s een oplossing. Kies bijvoorbeeld voor de beste tandpasta voor gevoelige tanden om een vervelend gevoel tijdens het eten tegen te gaan. Wil je graag wat meer tips om je te helpen bij de keuze van een goede tandpasta? Blader dan even door onze handige Koopgids en bekijk hieronder onze tandpasta top 5.

 • Beste whitening / witte tanden tandpasta - Aquafresh Intense White
 • Beste tandpasta consumentenbond - Prodent Cool Mint
 • Beste tandpasta gevoelige tanden - Sensodyne Rapid Relief
 • Beste tandpasta tegen tandsteen - Oral-B Pro-Expert
 • Beste kindertandpasta - Prodent Woezel & Pip 0-5jr
# Product Geschikt voor kinderen Speciale eigenschap
1 Aquafresh Intense White
Beste whitening / witte tanden tandpasta
Maakt tanden witter Bekijk prijzen
2 Prodent Cool Mint
Beste tandpasta consumentenbond
Versterkt glazuur Bekijk prijzen
3 Sensodyne Rapid Relief
Beste tandpasta gevoelige tanden
Geschikt voor gevoelige tanden Bekijk prijzen
4 Oral-B Pro-Expert
Beste tandpasta tegen tandsteen
Anti-tandsteen Bekijk prijzen
5 Prodent Woezel & Pip 0-5jr
Beste kindertandpasta
Voor melkgebitjes Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 23 oktober 2021
Beste whitening / witte tanden tandpasta Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Zichtbaar wittere tanden – Fluoride beschermt je tanden – Sterke tanden
 • Niet geschikt voor kinderen – Niet speciaal bedoeld voor gevoelige tanden
Productreview:

Als stralend witte tanden jouw droom zijn, probeer dan eens deze Aquafresh Intense White tandpasta. Met deze whitening tandpasta worden je tanden witter naarmate je ze vaker poetst. Dit resultaat is klinisch bewezen door tandartsen, dus het werkt echt.

Deze tandpasta reinigt je tanden en verwijdert vlekken op een zachte manier met de microparel-formule. Zo blijven je tanden dus gezond, terwijl ze mooi wit worden. Uit tests blijkt dat je tanden ook langer wit blijven als je deze tandpasta gebruikt.

Een stralende glimlach met deze tandpasta voor witte tanden

Wil je ook een echte filmsterren glimlach? Dan is dit de beste whitening/witte tanden tandpasta. Het beschermt je gebit en zorgt voor:

 • Sterke tanden
 • Gezond tandvlees
 • Frisse adem
 • Zichtbaar wittere tanden

Het bevat ook fluoride, wat je gebit beschermt tegen tandbederf. Deze tandpasta is niet geschikt voor het poetsen van een melkgebit. Voor kinderen zijn er speciale tandpasta’s verkrijgbaar zonder whitening-eigenschappen.

Wil je graag je tanden stralend wit poetsen? Bestel dan deze Aquafresh Intense White tandpasta voor wittere tanden.

Verkrijgbaar bij:
Beste tandpasta consumentenbond Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Actifluor beschermt het tandglazuur – Frisse adem – Geschikt voor kinderen
 • Smaak is voor sommige mensen niet fris genoeg – Het bevat geen whitener
Productreview:

Als je echt de beste tandpasta wilt, dan is deze Prodent Cool Mint tandpasta voor jou. Deze tandpasta kwam als beste uit de test van de consumentenbond en dat is natuurlijk niet voor niets! Als je met deze tandpasta poetst, dan hoef je je alvast geen zorgen meer te maken over een frisse adem. Deze Cool Mint tandpasta met verfrissende mint laat namelijk een lekker fris gevoel achter in je mond.

Naast een frisse adem krijg je met deze tandpasta ook nog eens een heel schoon gebit. Prodent Cool Mint bevat Double Action wat helpt bij de bescherming tegen gaatjes en verborgen zuren en suikers in je eten. Het versterkt bovendien het tandglazuur zodat je minder snel gaatjes krijgt.

De beste tandpasta die je glazuur beschermt

Deze Prodent Cool Mint Tandpasta is de meest verkochte tandpasta van Prodent.  Het heeft de volgende eigenschappen:

 • Met fluoride, wat je tanden beschermt
 • Geeft een frisse adem
 • ActiFluor beschermt tegen tanderosie en beschermt het tandglazuur

Deze tandpasta is geschikt voor een melkgebit, dus kinderen kunnen er ook hun tanden mee poetsen.

Zoek je een tandpasta die als beste is getest, en die je tanden schoon en fris maakt? Dan is deze Prodent Cool Mint tandpasta de juiste keus voor jou.

Beste tandpasta gevoelige tanden Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Werkt snel – Minder gevoelige tanden – Frisse smaak
 • Kan soms allergische reactie veroorzaken – Vrij dure tandpasta – Niet geschikt voor melkgebit
Productreview:

Heb je gevoelige tanden? Dan is eten voor jou geen pretje, zeker als je het warm, koud, zoet of zuur is. Gevoelige tanden worden veroorzaakt door terugtrekkend tandvlees of dunner wordend tandglazuur. Het geeft een vervelend gevoel als je ergens een hap van neemt.  Door te poetsen met een tandpasta voor gevoelige tanden, kun je dit gevoel gelukkig verminderen.

Wil je snel van je gevoelige tanden af? Dan is deze Sensodyne Rapid tandpasta geschikt voor jou. Deze tandpasta legt een beschermlaag aan rond je tandhalzen en helpt zo beschermen tegen gevoelige tanden. Dat gebeurt al na 1 minuut poetsen dus je merkt snel verschil.

Goede bescherming van het tandbeen met deze tandpasta van Sensodyne

Sensodyne Rapid maakt je mond lekker fris dankzij de frisse muntsmaak. Deze tandpasta bevat geen water, waardoor het fluoride pas actief wordt als de tandpasta in je mond komt. Deze fluoride hecht snel aan het tandbeen wat daardoor minder gevoelig wordt. Het nare gevoel verdwijnt dus snel, zodat je weer gewoon alles kunt eten.

Wil je een tandpasta die:

 • gevoelige tanden beschermt
 • snel werkt en
 • lekker fris is?

Dan moet je zeker deze Sensodyne Rapid tandpasta voor gevoelige tanden uitproberen!

Beste tandpasta tegen tandsteen Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Voorkomt tandsteen – Beschermt tandglazuur – Frisse muntsmaak
 • Niet geschikt voor een melkgebit – Niet iedereen vindt de korreltjes prettig
Productreview:

Staat een bezoekje aan de mondhygiënist niet echt hoog op jouw wensenlijst? Dan ben je vast blij met deze Oral-B Pro-Expert tandpasta. Deze heeft namelijk een Tinfluoride Complex, wat een unieke combinatie van ingrediënten is. Dit complex helpt bij het voorkomen van tandsteenvorming.  Daarnaast helpt het ook tegen:

 • gaatjes
 • tandplak
 • tandvleesproblemen
 • verkleuringen

Het beschermt ook tegen de afbraak van het tandglazuur, zodat je tanden lang sterk blijven. Oral-B Pro Expert Professionele Bescherming tandpasta is ontwikkeld met Oral-B experts dus er is goed over nagedacht.

Een lekkere frisse tandpasta

Deze tandpasta kan ook door kinderen gebruikt worden, maar het is niet geschikt voor melkgebitjes. In de tandpasta zitten kleine korreltjes die bedoeld zijn om je tanden schoon te maken. Niet iedereen vindt dit prettig. De tandpasta heeft een milde pepermuntsmaak wat een lekker fris gevoel geeft. Als je houdt van een extreem frisse smaak, dan vind je deze tandpasta waarschijnlijk niet fris genoeg.

Wil je graag van je tandsteen af? Kies dan voor deze Oral-B Pro Expert tandpasta.

Beste kindertandpasta Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Laag fluoridegehalte – Beschermt het melkgebit – Zachte smaak
 • Smaak soms te zoet - Schuimt veel
Productreview:

Als je kindje ongeveer 6 maanden is, komen de eerste melktandjes door. Vaak horen daar een paar slapeloze nachten bij. Het is dan fijn als het tandenpoetsen een beetje makkelijk gaat. Met deze Prodent Woezel & Pip tandpasta poets je die eerste tandjes met het grootste gemak.

Dit is de beste kindertandpasta voor melkgebitjes, want Woezel & Pip zijn natuurlijk heel leuk en herkenbaar voor kinderen. Daar willen ze graag mee poetsen. Daarnaast heeft deze tandpasta de volgende eigenschappen:

 • Fluoridegehalte afgestemd op kinderen
 • Zachte milde smaak
 • Beschermt tegen gaatjes
 • Versterkt het glazuur

Naspoelen hoeft niet en dat maakt het tandenpoetsen een stukje makkelijker. De tandpasta schuimt wel behoorlijk.

De beste kindertandpasta voor een melkgebit

Je kunt met deze tandpasta beginnen zodra de eerste tandjes doorkomen. Gaatjes in het melkgebit kunnen gevolgen hebben voor het blijvende gebit. Het is dus verstandig om op tijd te beginnen met poetsen. Deze Woezel & Pip kindertandpasta bevat minder fluoride dan tandpasta voor volwassenen. Fluoride helpt om gaatjes te voorkomen en het maakt het glazuur sterker. Omdat kinderen niet altijd van sterke smaken houden, heeft deze tandpasta een zacht zoete, milde smaak. Het nadeel hiervan is dat de kinderen weer aan een pepermuntsmaak moet wennen als ze overschakelen op een andere tandpasta.

Zoek je een fijne tandpasta voor de kinderen, bestel dan deze Prodent Woezel & Pip 0-5 jr kindertandpasta.

Agnes Voogt
Door: Agnes
Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:
LinkedIn - E-mail