Beste tandpasta 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes

Al sinds we kleine kinderen waren werden we geleerd dat het belangrijk is om onze tanden te poetsen. Schone, sterke tanden zorgen ervoor dat je gebit goed blijft functioneren en dat je een stralende glimlach hebt. Toch horen we keer op keer dat we onze tanden beter moeten poetsen als we bij de tandarts komen. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met techniek, maar een nog belangrijkere factor is de tandpasta die we gebruiken.

Wij besloten om alleen de beste tandpasta in 2022 te gebruiken, maar dan moeten we natuurlijk wel weten welke tandpasta dat precies is. Door ons goed te laten informeren door experts, maar ook door zelf te testen en eerdere gebruikerservaringen te lezen, kunnen we nu met zekerheid zeggen welke tandpasta jij in 2022 zou moeten gebruiken. We bespreken eerst deze resultaten waarna we vertellen waar je op moet letten bij het kopen van tandpasta. Aan het einde van  dit artikel beantwoorden we de veel gestelde vragen.

# Product Geschikt voor kinderen Speciale eigenschap
1 Aquafresh Intense White
Beste whitening / witte tanden tandpasta
Maakt tanden witter Bekijk prijzen
2 Prodent Cool Mint
Beste tandpasta consumentenbond
Versterkt glazuur Bekijk prijzen
3 Sensodyne Rapid Relief
Beste tandpasta gevoelige tanden
Geschikt voor gevoelige tanden Bekijk prijzen
4 Oral-B Pro-Expert
Beste tandpasta tegen tandsteen
Anti-tandsteen Bekijk prijzen
5 Prodent Woezel & Pip 0-5jr
Beste kindertandpasta
Voor melkgebitjes Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: vrijdag 7 oktober 2022
Aquafresh Intense White Bekijk prijzen
Geschikt voor kinderen: Nee
Speciale eigenschap: Maakt tanden witter

Als stralend witte tanden jouw droom zijn, probeer dan eens deze Aquafresh Intense White tandpasta. Met deze whitening tandpasta worden je tanden witter naarmate je ze vaker poetst. Dit resultaat is klinisch bewezen door tandartsen, dus het werkt echt.

Deze tandpasta reinigt je tanden en verwijdert vlekken op een zachte manier met de microparel-formule. Zo blijven je tanden dus gezond, terwijl ze mooi wit worden. Uit tests blijkt dat je tanden ook langer wit blijven als je deze tandpasta gebruikt.

Een stralende glimlach met deze tandpasta voor witte tanden

Wil je ook een echte filmsterren glimlach? Dan is dit de beste whitening/witte tanden tandpasta. Het beschermt je gebit en zorgt voor:

 • Sterke tanden
 • Gezond tandvlees
 • Frisse adem
 • Zichtbaar wittere tanden

Het bevat ook fluoride, wat je gebit beschermt tegen tandbederf. Deze tandpasta is niet geschikt voor het poetsen van een melkgebit. Voor kinderen zijn er speciale tandpasta’s verkrijgbaar zonder whitening-eigenschappen.

Wil je graag je tanden stralend wit poetsen? Bestel dan deze Aquafresh Intense White tandpasta voor wittere tanden.

Plus- en minpunten
Zichtbaar wittere tanden – Fluoride beschermt je tanden – Sterke tanden
Niet geschikt voor kinderen – Niet speciaal bedoeld voor gevoelige tanden
Verkrijgbaar bij:
Prodent Cool Mint Bekijk prijzen
Geschikt voor kinderen: Ja
Speciale eigenschap: Versterkt glazuur

Als je echt de beste tandpasta wilt, dan is deze Prodent Cool Mint tandpasta voor jou. Deze tandpasta kwam als beste uit de test van de consumentenbond en dat is natuurlijk niet voor niets! Als je met deze tandpasta poetst, dan hoef je je alvast geen zorgen meer te maken over een frisse adem. Deze Cool Mint tandpasta met verfrissende mint laat namelijk een lekker fris gevoel achter in je mond.

Naast een frisse adem krijg je met deze tandpasta ook nog eens een heel schoon gebit. Prodent Cool Mint bevat Double Action wat helpt bij de bescherming tegen gaatjes en verborgen zuren en suikers in je eten. Het versterkt bovendien het tandglazuur zodat je minder snel gaatjes krijgt.

De beste tandpasta die je glazuur beschermt

Deze Prodent Cool Mint Tandpasta is de meest verkochte tandpasta van Prodent.  Het heeft de volgende eigenschappen:

 • Met fluoride, wat je tanden beschermt
 • Geeft een frisse adem
 • ActiFluor beschermt tegen tanderosie en beschermt het tandglazuur

Deze tandpasta is geschikt voor een melkgebit, dus kinderen kunnen er ook hun tanden mee poetsen.

Zoek je een tandpasta die als beste is getest, en die je tanden schoon en fris maakt? Dan is deze Prodent Cool Mint tandpasta de juiste keus voor jou.

Plus- en minpunten
Actifluor beschermt het tandglazuur – Frisse adem – Geschikt voor kinderen
Smaak is voor sommige mensen niet fris genoeg – Het bevat geen whitener
Verkrijgbaar bij:
Sensodyne Rapid Relief Bekijk prijzen
Geschikt voor kinderen: Nee
Speciale eigenschap: Geschikt voor gevoelige tanden

Heb je gevoelige tanden? Dan is eten voor jou geen pretje, zeker als je het warm, koud, zoet of zuur is. Gevoelige tanden worden veroorzaakt door terugtrekkend tandvlees of dunner wordend tandglazuur. Het geeft een vervelend gevoel als je ergens een hap van neemt.  Door te poetsen met een tandpasta voor gevoelige tanden, kun je dit gevoel gelukkig verminderen.

Wil je snel van je gevoelige tanden af? Dan is deze Sensodyne Rapid tandpasta geschikt voor jou. Deze tandpasta legt een beschermlaag aan rond je tandhalzen en helpt zo beschermen tegen gevoelige tanden. Dat gebeurt al na 1 minuut poetsen dus je merkt snel verschil.

Goede bescherming van het tandbeen met deze tandpasta van Sensodyne

Sensodyne Rapid maakt je mond lekker fris dankzij de frisse muntsmaak. Deze tandpasta bevat geen water, waardoor het fluoride pas actief wordt als de tandpasta in je mond komt. Deze fluoride hecht snel aan het tandbeen wat daardoor minder gevoelig wordt. Het nare gevoel verdwijnt dus snel, zodat je weer gewoon alles kunt eten.

Wil je een tandpasta die:

 • gevoelige tanden beschermt
 • snel werkt en
 • lekker fris is?

Dan moet je zeker deze Sensodyne Rapid tandpasta voor gevoelige tanden uitproberen!

Plus- en minpunten
Werkt snel – Minder gevoelige tanden – Frisse smaak
Kan soms allergische reactie veroorzaken – Vrij dure tandpasta – Niet geschikt voor melkgebit
Verkrijgbaar bij:
Oral-B Pro-Expert Bekijk prijzen
Speciale eigenschap: Anti-tandsteen
Geschikt voor kinderen: Ja

Staat een bezoekje aan de mondhygiënist niet echt hoog op jouw wensenlijst? Dan ben je vast blij met deze Oral-B Pro-Expert tandpasta. Deze heeft namelijk een Tinfluoride Complex, wat een unieke combinatie van ingrediënten is. Dit complex helpt bij het voorkomen van tandsteenvorming.  Daarnaast helpt het ook tegen:

 • gaatjes
 • tandplak
 • tandvleesproblemen
 • verkleuringen

Het beschermt ook tegen de afbraak van het tandglazuur, zodat je tanden lang sterk blijven. Oral-B Pro Expert Professionele Bescherming tandpasta is ontwikkeld met Oral-B experts dus er is goed over nagedacht.

Een lekkere frisse tandpasta

Deze tandpasta kan ook door kinderen gebruikt worden, maar het is niet geschikt voor melkgebitjes. In de tandpasta zitten kleine korreltjes die bedoeld zijn om je tanden schoon te maken. Niet iedereen vindt dit prettig. De tandpasta heeft een milde pepermuntsmaak wat een lekker fris gevoel geeft. Als je houdt van een extreem frisse smaak, dan vind je deze tandpasta waarschijnlijk niet fris genoeg.

Wil je graag van je tandsteen af? Kies dan voor deze Oral-B Pro Expert tandpasta.

Plus- en minpunten
Voorkomt tandsteen – Beschermt tandglazuur – Frisse muntsmaak
Niet geschikt voor een melkgebit – Niet iedereen vindt de korreltjes prettig
Verkrijgbaar bij:
Prodent Woezel & Pip 0-5jr Bekijk prijzen
Geschikt voor kinderen: Ja
Speciale eigenschap: Voor melkgebitjes

Als je kindje ongeveer 6 maanden is, komen de eerste melktandjes door. Vaak horen daar een paar slapeloze nachten bij. Het is dan fijn als het tandenpoetsen een beetje makkelijk gaat. Met deze Prodent Woezel & Pip tandpasta poets je die eerste tandjes met het grootste gemak.

Dit is de beste kindertandpasta voor melkgebitjes, want Woezel & Pip zijn natuurlijk heel leuk en herkenbaar voor kinderen. Daar willen ze graag mee poetsen. Daarnaast heeft deze tandpasta de volgende eigenschappen:

 • Fluoridegehalte afgestemd op kinderen
 • Zachte milde smaak
 • Beschermt tegen gaatjes
 • Versterkt het glazuur

Naspoelen hoeft niet en dat maakt het tandenpoetsen een stukje makkelijker. De tandpasta schuimt wel behoorlijk.

De beste kindertandpasta voor een melkgebit

Je kunt met deze tandpasta beginnen zodra de eerste tandjes doorkomen. Gaatjes in het melkgebit kunnen gevolgen hebben voor het blijvende gebit. Het is dus verstandig om op tijd te beginnen met poetsen. Deze Woezel & Pip kindertandpasta bevat minder fluoride dan tandpasta voor volwassenen. Fluoride helpt om gaatjes te voorkomen en het maakt het glazuur sterker. Omdat kinderen niet altijd van sterke smaken houden, heeft deze tandpasta een zacht zoete, milde smaak. Het nadeel hiervan is dat de kinderen weer aan een pepermuntsmaak moet wennen als ze overschakelen op een andere tandpasta.

Zoek je een fijne tandpasta voor de kinderen, bestel dan deze Prodent Woezel & Pip 0-5 jr kindertandpasta.

Plus- en minpunten
Laag fluoridegehalte – Beschermt het melkgebit – Zachte smaak
Smaak soms te zoet - Schuimt veel
Door: Agnes

Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.