Beste tandpasta 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes

Iedere dag 2x je tandenpoetsen met de beste tandpasta houdt je mond gezond en je tandarts tevreden. Door te poetsen met een goede tandpasta, maak je je gebit schoon en verwijder je tandplak. Dat is belangrijk voor een gezond gebit, omdat tandplak uiteindelijk omgezet wordt in tandsteen. Te veel tandsteen veroorzaakt bloedend tandvlees en ontstekingen aan je gebit. 

Kies daarom voor een goede tandpasta, gebruik bij voorkeur een elektrische tandenborstel en poets minimaal 2x per dag je tanden. Zo houd je je gebit gezond.

Hoe gebruik je tandpasta ?

Tandpasta is makkelijk te gebruiken, omdat het meestal in een tube zit. Als je je tanden gaat poetsen, knijp je een beetje tandpasta uit de tube en dit doe je op je tandenborstel. Dan poets je je tanden, waarbij de tandpasta een beetje gaat schuimen. Als je klaar bent met poetsen, dan spuug je het schuim weer uit. Het is beter voor je gebit als je daarna je mond niet naspoelt met water. Zo kan de tandpasta nog wat langer doorwerken.

Er zit wel wat verschil tussen poetsen met een elektrische tandenborstel en poetsen met een gewone tandenborstel. Met een elektrische tandenborstel gebruik je minder tandpasta, omdat de borstel Gebruik je een elektrische tandenborstel, dan heb je minder tandpasta nodig omdat de borstel meestal wat kleiner is. Om de tandpasta te laten schuimen, kun je de borstel even onder de kraan houden. Poets je met de hand en met een gewone tandenborstel, dan gebruik je vaak wat meer tandpasta. Omdat de poetstechniek anders is dan bij een elektrische tandenborstel, hoef je de tandpasta vooraf niet nat te maken. Het gaat vanzelf schuimen tijdens het poetsen.

Wat is de beste tandpasta?

Tandpasta is, net als shampoo, verkrijgbaar in tientallen soorten. Hoe kies je daar nou de beste uit? Je zou kunnen beginnen met het opzoeken van de beste tandpasta volgens de consumentenbond. De tandpasta die het beste uit de test komt, kan voor jou dan een goede keuze zijn.

Als je een specifieke tandpasta zoekt, zoals de beste kindertandpasta of de beste whitening tandpasta, bekijk dan even onze top 5 van tandpasta’s. Daar hebben we verschillende tandpasta’s op een rij gezet, zodat je snel kunt zien wat goede tandpasta’s zijn. Als je bijvoorbeeld veel last hebt van tandsteen, dan is de beste tandpasta tegen tandsteen een goede keuze.

Voor veel problemen bieden speciale tandpasta’s een oplossing. Kies bijvoorbeeld voor de beste tandpasta voor gevoelige tanden om een vervelend gevoel tijdens het eten tegen te gaan. Wil je graag wat meer tips om je te helpen bij de keuze van een goede tandpasta? Blader dan even door onze handige Koopgids en bekijk hieronder onze tandpasta top 5.

# Product Geschikt voor kinderen Speciale eigenschap Prijs v.a.
1 Aquafresh Intense White
Beste whitening / witte tanden tandpasta
Maakt tanden witter € 15,13
2 Prodent Cool Mint
Beste tandpasta consumentenbond
Versterkt glazuur € 18,82
3 Sensodyne Rapid Relief
Beste tandpasta gevoelige tanden
Geschikt voor gevoelige tanden € 28,00
4 Oral-B Pro-Expert
Beste tandpasta tegen tandsteen
Anti-tandsteen € 12,99
5 Prodent Woezel & Pip 0-5jr
Beste kindertandpasta
Voor melkgebitjes € 22,00
Laatste prijs-update: donderdag 4 maart 2021
Agnes Voogt
Door: Agnes
Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:
LinkedIn - E-mail