Beste telefoonhouder auto 2022

Laatste ge-update in door Jan Minno

Tegenwoordig gaat de smartphone overal mee, ook in de auto. Of je nu achter het stuur een belletje wilt plegen, de route navigeert of je telefoon aan wilt sluiten op de autoradio; je mobieltje kan het allemaal. Zaak is het daarbij wel om goed de verkeersveiligheid in het oog te houden; behouden thuis komen blijft immers altijd voorop staan.

Het is dan ook zaak je smartphone op een veilige manier mee te nemen, zodat je hier zorgeloos handsfree gebruik van kan maken. Dit kan het beste in een speciaal daarvoor ontworpen telefoonhouder. Deze handige houders zijn makkelijk in het gebruik en bovendien niet al te duur. Sommige exemplaren kun je middels een zuig- of plaksysteem op het dashboard of autoruit plaatsen, terwijl andere houders in een ventilatierooster worden geplaatst.

Wij hebben de afgelopen tijd een hele lading van deze telefoonhouders getest, en daarbij onderstaande top vijf voor je samengesteld. De Wegman kwam daarbij als beste universele telefoonhouder uit de bus. Lees snel verder waarom, en waar we onze keuzes op hebben gebaseerd.

Beste universele telefoonhouder
Wegman
Bol.com
Wegman
Beste telefoonhouder met magneet
iSetchi
Bol.com
iSetchi
Beste telefoonhouder ventilatierooster
TravelR
Bol.com
TravelR
Beste telefoonhouder voor de iPhone
VOTIQ® MagSafe Autohouder
Bol.com
VOTIQ® MagSafe Autohouder
Beste telefoonhouder incl. oplader
Magnetische iPhone Autohouder
Bol.com
Magnetische iPhone Autohouder
Wegman Bekijk prijzen
Formaat telefoon (inch): Tot 20
Universeel: Ja
Plaatsing: Ventilatierooster / dashboard / raam
Lader: Nee
Hierom zijn we fan:
Enorme draagkracht tot wel 900 gram, zodat de Wegman telefoonhouder ook zwaardere apparaten kan dragen
Kan ook grote formaten (tot wel 20 inch) aan, waardoor je ook bijvoorbeeld je tablet kunt ophangen
Het stevige ontwerp en de sterke magneet zorgen ervoor dat je apparaat ook bij drempels of slechte wegen netjes op zijn plek blijft zitten
De Wegman is met haar ingenieuze kleefsysteem overal in de auto te plaatsen; dit soort houders blokkeren daardoor dus niet je ventilatie
Let hierop:
Er ontbrak in mijn doos een (korte) handleiding, waardoor het pakketje een beetje kaal aanvoelde
Voor je gevoel is een systeem met plakstrip toch minder veilig en duurzaam dan een grijpsysteem

Onder de universele telefoonhouders is de Wegman mijn favoriet. Dit heeft met name te maken met het feit dat deze houder ook grotere apparaten kan dragen. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld een tablet tot wel 20 inch, met een maximum gewicht van niet minder dan 900 gram.

Om heel eerlijk te zijn, had ik hier eerst nog wat bedenkingen bij. De Wegman universele telefoonhouder gebruikt namelijk een plakstrip, wat minder stabiel oogt dan een systeem met een grijper in de ventilatie. Tijdens mijn tests, waarvoor ik speciaal niet de beste wegen bij mij in de buurt heb opgezocht, bleef de Wegman echter keurig op zijn plek zitten.

Voor alle smartphones

Omdat de Wegman alle soorten formaten aankan, is hij dus te gebruiken voor werkelijk elke smartphone en niet slechts voor iPhones, zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij de VOTIQ® MagSafe Autohouder. Bovendien kun je de Wegman overal in je auto kwijt, waardoor bij plaatsing op het raam of dashboard het luchtrooster goed bruikbaar blijft.

Stevig en universeel, de beste telefoonhouder van het jaar!

Verkrijgbaar bij:
iSetchi Bekijk prijzen
Formaat telefoon (inch): 3 - 10
Universeel: Ja
Plaatsing: Ventilatierooster
Lader: Nee
Hierom zijn we fan:
De iSetchi heeft een sterke magneet, zodat je telefoon direct goed en veilig hangt, zelfs als de weg hobbelig is
Compact product, waardoor de houder niet eens opvalt als je telefoon er niet in hangt
Zeer eenvoudig te monteren, waardoor je snel op weg kan
Scherp geprijsd, je hoeft niet diep in de buidel te tasten voor dit product
Let hierop:
Kan alleen in ventilatieroosters worden geplaatst, zodat zo’n rooster door je telefoon wordt geblokkeerd
Je moet ook een magneet aan je telefoon(hoesje) hangen, wat vervelend kan zijn als je niet aan het rijden bent

Liefst vier slimme magneten zitten er in de iSetchi telefoonhouder, zodat je telefoon stevig in je auto hangt, ook als de weg een beetje hobbelig is of je een scherpe bocht moet nemen. Wat mij vooral beviel was het gemak: je kunt deze compacte houder zeer gemakkelijk in het rooster monteren.

Daarnaast past werkelijk elke smartphone in het apparaat, of je nu iPhone, toch liever Samsung of een budget smartphone hebt. Houders speciaal voor de iPhone, zoals de Magnetische iPhone Autohouder, hebben dit dan toch tegen. Ik wissel namelijk nog wel eens van telefoon, en misschien zijn er meerdere bestuurders met diverse telefoons die van je auto gebruik maken.

Past niet in elke auto

Ik heb de iSetchi telefoonhouder voor de zekerheid in diverse auto’s gemonteerd, omdat ik online las dat de houder niet in elk voertuig zou passen. Maar ik moet gelijk toegeven: ik ben nergens in de problemen gekomen. Toch kan het geen kwaad even goed te kijken of de houder wel echt op zijn plek blijft zitten in jouw auto, bijvoorbeeld als je verticale ventilatieroosters hebt.

Dankzij de stevige magneten hangt je mobiel altijd stabiel!

Verkrijgbaar bij:
TravelR Bekijk prijzen
Formaat telefoon (inch): 3,55 - 9,02
Universeel: Ja
Plaatsing: Ventilatierooster
Lader: Ja
Hierom zijn we fan:
De TravelR heeft een handig releasesysteem, zodat je je telefoon weer makkelijk los kunt maken na je rit
Het handige clipsysteem zorgt ervoor dat je mobiel tijdens het autorijden echt stevig hangt, ook bij bochten of hobbelige wegen
De TravelR is niet te groot en opvallend, waardoor de houder mooi integreert in het interieur van de auto
Door de handige en intuïtieve montage hangt je houder zomaar op zijn plek
Let hierop:
Je kunt de TravelR het beste om de zoveel tijd wat strakker draaien, zodat hij ook echt stevig blijft hangen
Het product is relatief prijzig, en autorijden is al zo duur

De TravelR is wat duurder dan de meeste concurrenten zoals bijvoorbeeld de iSetchi, maar het is niet moeilijk om te zien waarom. De montage was klaar in een tel en het ophangen en afhalen van de telefoon werkte zeer intuïtief en simpel. Zelf heb ik een android telefoon, maar ik heb voor de zekerheid ook getest met een iPhone. Resultaat: elk mobiel hangt stevig.

Naast de stevigheid vond ik het ook gewoon een mooi ding om in mijn wagen op te hangen. De TravelR is namelijk robuust en stijlvol tegelijk. Zelfs als je telefoon in de tas blijft, valt deze houder niet in negatieve zin op in je voertuig.

Plaatsen in het ventilatierooster

De TravelR telefoonhouder past perfect in het ventilatierooster van je auto. Zelf ben ik dit altijd al gewend te doen, maar als je een telefoonhouder met plak- of zuignapsysteem gewend bent, moet je hier wel even rekening mee houden. Overigens kan het ook geen kwaad dit product zo nu en dan wat strakker te draaien, zodat je lekker onbezorgd op reis kunt.

Zeer handig en intuïtief apparaatje om je telefoon mee de weg op te nemen!

Verkrijgbaar bij:
VOTIQ® MagSafe Autohouder Bekijk prijzen
Formaat telefoon (inch): 5,4 - 6,5
Universeel: Nee
Plaatsing: Ventilatierooster / dashboard / raam
Lader: Ja
Hierom zijn we fan:
Je kunt de telefoonhouder op meerdere plekken plaatsen door middel van de stevige en betrouwbare meegeleverde zuignap én ventilatieroosterclip
De magneetfunctie werkt goed en snel; je telefoon erop klikken en rijden maar
Het product laadt je telefoon op tijdens het autorijden, zodat je je geen zorgen hoeft te maken met een lege telefoon aan te komen
Dit is een trendy product dat er mooi uitziet, het oog wil immers ook wat
Let hierop:
Het opladen gaat niet bijster snel, verwacht dus niet een volle telefoon na een kort ritje
Deze houder is voor iPhones met MagSafe, kijk dus goed of dit voor jouw model geldt

De meeste iPhone-liefhebbers in mijn omgeving houden wel van een beetje luxe en uitstraling. De VOTIQ® MagSafe Autohouder past dan ook precies in hun straatje. Hierin kun je je iPhone met een gerust hart kwijt. Zorg er alleen wel voor dat je iPhone MagSafe ondersteunt, het oplaadsysteem van Apple. In dat geval kun je je telefoon draadloos opladen, terwijl je aan het rijden bent. Superhandig!

Meerdere plaatsingsmogelijkheden

In tegenstelling tot veel andere telefoonhouders, bijvoorbeeld de Magnetische iPhone Autohouder, kan de VOTIQ overal in de auto worden geplaatst. Je bent voor plaatsing dus niet afhankelijk van een ventilatierooster. Dat is mooi, want die roosters zitten nu juist in de auto om je koel of warm te houden.

Gebruik je toch liever de roosters, dan kan dit echter ook. Speciaal daarvoor zit er in het pakketje een clip die in de ventilatie kan worden geplaatst. Het zijn dit soort extraatjes waar ik persoonlijk erg blij van word.

Stijlvol product dat elke iPhone liefhebber eigenlijk zou moeten hebben!

Verkrijgbaar bij:
Magnetische iPhone Autohouder Bekijk prijzen
Formaat telefoon (inch): 3 - 7
Universeel: Nee
Plaatsing: Ventilatierooster
Lader: Ja
Hierom zijn we fan:
De houder laadt je iPhone snel op, zodat je de telefoon kunt gebruiken zonder kostbare procenten te verliezen
De ingebouwde oplader kan niet oververhit raken door haar slimme design, wat beter is voor je telefoon
Elegant en slank ontwerp dat goed past bij een chique iPhone
Eventueel ook te gebruiken voor je Android, zodat je bij de aankoop van een nieuwe telefoon niet automatisch een nieuwe drager nodig bent
Let hierop:
Zonder de Quick Charge 3.0 autolader laadt je telefoon niet met maximale snelheid op
De houder zit bij horizontale ventilatieroosters steviger dan bij verticale, wat in sommige auto’s een probleem is

De Magnetische iPhone Autohouder houdt niet alleen je iPhone op zijn plek, maar laadt deze tevens op. Extra goed nieuws: ook een Android telefoon kan in dit systeem worden geplaatst, zodat je niet bij elke telefoonswitch ook de houder hoeft aan te passen. Al met al heb je met deze autohouder en allicht een dashcam alle extraatjes die je nodig hebt voor een fijne en veilige reis.

Uitstraling en luxe

Wat deze houder voor heeft op de VOTIQ® MagSafe Autohouder is dat hij de iPhone sneller lijkt op te laden dan deze concurrent. Nadeel is dan weer wel dat je de Magnetische iPhone Autohouder alleen in een ventilatierooster kwijt kan. Door het fraaie en slimme design hoef je je echter geen zorgen te maken dat je iPhone oververhit raakt.

Het nadeel dat telefoonhouders beter in horizontale ventilatieroosters kunnen worden geplaatst dan in verticale, is een veel voorkomend probleem. Niet dat deze houder hier helemaal niet in past, maar minder stabiel zit het wel. Allicht iets om rekening mee te houden.

Een zeer fraaie houder en lader in één!

Verkrijgbaar bij:
Product Formaat telefoon (inch) Universeel Plaatsing Lader
Wegman Wegman
Beste universele telefoonhouder
Tot 20 Ventilatierooster / dashboard / raam Bekijk prijzen
iSetchi iSetchi
Beste telefoonhouder met magneet
3 - 10 Ventilatierooster Bekijk prijzen
TravelR TravelR
Beste telefoonhouder ventilatierooster
3,55 - 9,02 Ventilatierooster Bekijk prijzen
VOTIQ® MagSafe Autohouder VOTIQ® MagSafe Autohouder
Beste telefoonhouder voor de iPhone
5,4 - 6,5 Ventilatierooster / dashboard / raam Bekijk prijzen
Magnetische iPhone Autohouder Magnetische iPhone Autohouder
Beste telefoonhouder incl. oplader
3 - 7 Ventilatierooster Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 30 mei 2023
Door:
Jan Minno

Jan Minno studeerde Geschiedenis in Groningen, waar hij tevens in de nabije toekomst hoopt te promoveren. Intussen schreef en publiceerde hij een biografie én een zestal romans, waarvoor hij in 2022 onder andere de Simke Kloostermanprijs ontving voor beste Friestalige jeugdroman. Daarnaast werkt Jan Minno aan een onderwijsprogramma voor basisscholen op het gebied van geschiedonderwijs.