Beste terrasverwarmer 2023. 5x de beste terrasverwarmers

Laatste ge-update in door Agnes

’s Avonds lekker buiten zitten met een glaasje bubbels of met de barbecue aan. Als jij dat ook heel gezellig vindt, dan ben je vast op zoek naar de beste terrasverwarmer. Omdat het ’s avonds snel af kan koelen, is een terrasheater een goede manier om langer buiten te kunnen zitten. Je kunt daarbij kiezen uit de beste elektrische terrasverwarmer, beste infrarood terrasverwarmer en de beste gas terrasverwarmer. Elk model heeft zo zijn voor- en nadelen die meewegen bij je keuze.

Hoe kies je de beste terrasverwarmer?

Wat voor jou de beste terrasheater is hangt o.a. af van de oppervlakte van je terras, of deze een overkapping heeft, of je een stopcontact in de buurt hebt en hoe warm je het wilt hebben. Vraag jezelf ook af of je een hangende terrasverwarmer wilt of een staande. Hangende terrasverwarmers besparen ruimte, terwijl je staande terrasheaters dichterbij je stoelen kunt zetten zodat ook je benen lekker warm blijven. Wil je een overzicht van kenmerken waarop je moet letten bij de aankoop? Neem dan een kijkje in onze Koopgids en doe je voordeel met onze top 5 van beste terrasverwarmers.

Eurom Area Lounge Terrasverwarmer Bekijk prijzen
Warmtebereik: 100 m2
Omvalbeveiliging: Ja
Type: Lounge heater, Staande heater
Hierom zijn we fan:
Verwarmt 100 m2 – Instelbare warmteafgifte – Snel verplaatsbaar
Let hierop:
Waakvlam slecht zichtbaar – Verbruikt redelijk veel gas- Montage kost tijd

Heb je buiten een grote zithoek voor 6 personen, dan kun je met deze Eurom Area Lounge Heater comfortabel buiten zitten. Deze terrasverwarmer op gas heeft een maximaal een warmtebereik van 100 m², zodat iedereen lekker warm zit. De hoogte is 1,39 m, dus ook als je zit heb je het lekker warm als het ’s avonds wat kouder wordt. Deze terrasverwarmer verbruikt wel meer gas dan andere terras heaters.

Warm je terras snel en veilig op

Met de elektrische ontsteking staat de terrasverwarmer snel aan zodat je terras snel opwarmt. Je kunt helaas niet zo goed zien of de waakvlam aanstaat. Dankzij de wielen kun je deze Eurom terras heater snel verplaatsen of weer opbergen. Stoot je er per ongeluk tegenaan? Geen probleem. Door de omvalbeveiliging schakelt deze terrasverwarmer uit bij het omvallen. Deze terrasverwarmer heeft ook nog de volgende eigenschappen:

 • De warmte afgifte is instelbaar
 • Goede warmtespreiding
 • Geschikt voor propaan- en butaangas

Wil je een praktische terrasheater die tot 100 m2 kan verwarmen? Dan is deze Eurom Area lounge heater echt iets voor jou.

Eurom PD1500T Bekijk prijzen
Type: Staande heater, Tafelheater
Warmtebereik: 12 m2
Omvalbeveiliging: Ja
Hierom zijn we fan:
Weinig warmteverlies door wind – Omvalbeveiliging – Past op tafel
Let hierop:
Warmte intensiteit niet instelbaar – Redelijk zwaar

Deze elektrische Eurom PD1500 tafel heater is een stijlvolle terrasverwarmer die je zo op tafel zet. Deze heater met een halogeen verwarmingselement heeft de vorm van een tafellamp en past dus prima op tafel. Deze terrasverwarmer verliest bijna geen warmte door de wind, zodat je de warmte altijd voelt. De verwarmer is 95 cm hoog en de verbruikskosten per uur zijn €0,33. Deze tafelheater is vrij zwaar maar daardoor ook stabiel.

Mooie terrasverwarmer die snel opwarmt

De Eurom PD1500 heeft een maximaal bereik van 12 m². Dit is voldoende voor een tafel met 4-6 stoelen. Deze terrasverwarmer heeft één stand. Je kunt de warmte-intensiteit dus niet aanpassen. Om vervelende ongelukjes in je tuin te voorkomen is deze metalen heater voorzien van omvalbeveiliging. Deze terrasverwarmer heeft verder de volgende kenmerken:

 • Waterbestendig
 • Mooi design
 • Gezellig licht

Zoek je een mooie terrasverwarmer die ook bij wind goed verwarmt? Kies dan voor deze Eurom PD1500 terrasverwarmer.

Verkrijgbaar bij:
Eurom Golden 2500 Shadow Bekijk prijzen
Type: Wandheater
Warmtebereik: 22 m2
Omvalbeveiliging: Nee
Hierom zijn we fan:
Aanpasbare intensiteit – Afstandsbediening - Draaibaar
Let hierop:
Stopcontact nodig – Geen lamp – Minder geschikt voor een groot terras

Met deze elektrische terrasverwarmer van Eurom, geniet je van warmte op je terras als je lekker buiten zit. Zet de barbecue aan en geniet van een heerlijke maaltijd of blijf gewoon lekker lang buiten zitten, ook als het wat koeler wordt. Deze Eurom Golden 2500 Shadow heeft nauwelijks een rode gloed, maar geeft wel veel warmte af. Met een maximaal vermogen van 2500 watt heeft deze Eurom terrasverwarmer een groot warmtebereik tot 22 m2.

Lekker verwarmd zitten met deze terrasverwarmer

Met deze terrasverwarmer van Eurom kun je lekker buiten zitten onder je terrasoverkapping of op je veranda. Je hangt deze terras heater hoog op. Er zijn 3 ophangmogelijkheden zodat de heater in de gewenste hoek kunt richten. Zo komt de warmte op de juiste plaats. Met de meegeleverde afstandsbediening pas je de warmte-intensiteit makkelijk aan. Deze heater is praktisch door:

 • Groot vermogen van 2500 watt
 • Hoge warnte-intensiteit
 • Staat niet in de weg

Je hebt wel altijd een stopcontact in de buurt nodig om deze terrasverwarmer te kunnen gebruiken.

Ben je op zoek naar een terrasverwarmer zonder rode gloed, die je kunt ophangen? Bestel dan deze Eurom Golden 2500 Shadow wandheater.

Eurom Golden 2000 Amber Smart Bekijk prijzen
Type: Parasol-heater, Plafondheater, Wandheater
Warmtebereik: 22 m2
Omvalbeveiliging: Nee
Hierom zijn we fan:
Flexibel op te hangen – Afstandsbediening – Windbestendig
Let hierop:
Geen batterijen voor afstandsbediening – Stopcontact nodig – Kort snoer

Met deze fijne terrasverwarmer van Eurom Golden 2000 Amber Smart verwarm je je terras of je terrasoverkapping. Als je lekker comfortabel in je opblaasbare jacuzzi zit, of in je loungeset, dan kun je met de afstandsbediening, je telefoon of bluetooth de temperatuur instellen. De benodigde batterijen voor de afstandsbediening worden alleen niet meegeleverd, dus die moet je zelf kopen. Het goudkleurige laagje over het verwarmingselement zorgt voor een nog intensere warmte en bovendien heb je zo geen rode gloed.

Lekker warm zitten met deze infrarood terraswarmer

Met deze Eurom infrarood terrasverwarmer verwarm je een terras van 22 m2. Het infrarood element verwarmt je terras zonder dat de wind er veel invloed op heeft. Daarom is deze heater ook geschikt als je een open terras in je tuin hebt. Deze infrarood terrasverwarmer is makkelijk te gebruiken door deze eigenschappen:

 • Wand-, plafond- en parasolbevestiging mogelijk
 • Draaibaar, dus altijd warmte op de juiste plaats
 • Aanpasbare warmte intensiteit

Kies voor deze Eurom Golden 2000 Amber Smart als je een infrarood terrasverwarmer wilt die je gewoon met je smartphone bedient.

Eurom Flameheater Bekijk prijzen
Type: Flame-heater, Staande heater
Warmtebereik: 21 m2
Omvalbeveiliging: Ja
Hierom zijn we fan:
Traploos instelbaar – Mooi vlammenspel – Elektronische ontsteking
Let hierop:
Geen afstandsbediening – Geen verlichting – Vlamhoogte niet instelbaar

Met deze Euro Flame heater gas terrasverwarmer verwarm je je terras zonder dat je daar een stopcontact voor nodig hebt. Deze terrasverwarmer werkt namelijk met een elektronische ontsteking en op gas, dus je hebt alleen een gasfles nodig. De Turbo-top van deze heater zet de warmte van de vlam om in stralingswarmte zodat je ’s avonds heerlijk lang buiten kunt zitten. Met de wielen rij je deze heater makkelijk naar zijn plek en omvalbeveiliging schakelt het apparaat automatisch uit als het omvalt.

Pas moeiteloos de warmte aan bij deze Eurom gas terrasverwarmer

Is het buiten koud of winderig geworden? Dan pas je de warmte intensiteit traploos aan tot een vermogen van maximaal 9000 watt. Er zit helaas geen afstandsbediening bij. Dankzij de oververhittingsbeveiliging hoef je niet bang te zijn dat er brand ontstaat. Na gebruik kun je het beste de heater opbergen in een beschermhoes, zodat het gasbuisje niet verstopt raakt. Deze heater:

 • verwarmt een terras tot 21m2
 • geeft sfeer door een mooi vlammenspel
 • is makkelijk neer te zetten

Wil je een sfeervolle gas terrasverwarmer? Kies dan voor deze Eurom Flameheater.

Product Type Warmtebereik Omvalbeveiliging
Eurom Area Lounge Terrasverwarmer Eurom Area Lounge Terrasverwarmer
Beste koop terrasverwarmer
Lounge heater, Staande heater 100 m2 Bekijk prijzen
Eurom PD1500T Eurom PD1500T
Best getest terrasverwarmer
Staande heater, Tafelheater 12 m2 Bekijk prijzen
Eurom Golden 2500 Shadow Eurom Golden 2500 Shadow
Beste elektrische terrasverwarmer
Wandheater 22 m2 Bekijk prijzen
Eurom Golden 2000 Amber Smart Eurom Golden 2000 Amber Smart
Beste infrarood terrasverwarmer
Parasol-heater, Plafondheater, Wandheater 22 m2 Bekijk prijzen
Eurom Flameheater Eurom Flameheater
Beste gas terrasverwarmer
Flame-heater, Staande heater 21 m2 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zondag 26 maart 2023
Door:
Agnes

Agnes is all-round copywriter en schrijft het liefst in de categorie huishouden en wonen.  Ze vergelijkt van alles, zodat jij de beste keuze maakt in jouw aankoop. Verder houdt Agnes van schilderen en is ze dol op paardrijden.