Beste thermometer 2022

Laatste ge-update in door Stijn

Ondanks dat de huidige pandemie eindelijk achter de rug is, wil dat niet zeggen dat we alle maatregelen kunnen laten varen. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat de thermometers nog steeds veel verkocht worden. Toch zien we dat er onderscheid gemaakt kan worden tussen allerlei verschillende thermometers, waaronder rectale thermometers, thermometers voor je voorhoofd, voor je oor of alleen voor onder je oksel.

Om je een handje te helpen, hebben we hier de beste thermometers van 2022 voor je op een rij gezet. Deze hebben we vergeleken op basis van het type thermometer, koortsalarm, of het een digitale koortsthermometer is en natuurlijk de prijs. Daar is de Bintoi XE200 als beste uit naar voren gekomen! Toch lees je hier ook alles over andere zeer goede thermometers!

Bintoi® XE200 Bekijk prijzen
Digitale thermometer: Ja
Koortsalarm: Geluid Display
Type thermometer: Voorhoofd Oor
Hierom zijn we fan:
Temperatuur meten - Nauwkeurige thermometer - Memory modus - Baby
Let hierop:
Waterbestendig - Mobiele applicatie

Laten we beginnen met een van de beste thermometers van 2022, de Bintoi XE200. Met deze thermometer kun je naast de temperatuur van het voorhoofd, ook nog verschillende andere temperaturen meten, waaronder:

 • Kamertemperatuur
 • Vloeistoffen, zoals melkflessen
 • Voeding

Geschikt voor baby

Zoals je hierboven kunt zien, is de thermometer daardoor ook geschikt voor baby's. Je kunt de temperatuur van de flesvoeding meten, maar kunt ook op afstand de temperatuur van je kind meten. Dit kan zowel in graden Celsius als in Fahrenheit, wat je zelf eenvoudig kunt veranderen.

Meet je de temperatuur van het voorhoofd, dan heeft deze een afwijking van maximaal 0.2 graden. Wil je de temperatuur van objecten meten, dan kan de afwijking maximaal 1 graden zijn. We raden dus aan om meerdere metingen te doen om de juiste temperatuur te garanderen.

Hiervoor kun je gebruik maken van de memory modus, waarmee je maximaal 35 metingen kunt opslaan. Let er wel op dat je deze metingen niet in een mobiele applicatie kunt zien. Hierdoor kun je dus ook een stuk moeilijker bijhouden wie welke meting heeft gedaan. Let hier dus goed op.

Waterbestendig

Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat de thermometer niet waterbestendig is. Wil je bijvoorbeeld de temperatuur van de fles in de flessenwarmer weten, dan moet je de thermometer op afstand houden. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de thermometer niet meer werkt.

De beste koortsthermometer van 2022 vanwege de Memory modus, nauwkeurige metingen en de geschiktheid voor baby's.

Verkrijgbaar bij:
Braun IRT 6520 ThermoScan 7 Bekijk prijzen
Digitale thermometer: Ja
Koortsalarm: Display
Type thermometer: Voorhoofd Oor
Hierom zijn we fan:
Age Precision functie - Kleurcodering - Nachtverlichting - Bescherming
Let hierop:
Mobiele applicatie - Opzetstukken

Ben je op zoek naar een goede thermometer voor je voorhoofd of voor je oren, dan moet je de Braun IRT 6520 thermoscan 7 eens proberen. Deze heeft namelijk zeer goede nachtverlichting, waardoor je deze zonder problemen in het donker bij je kind óf natuurlijk bij jezelf gebruikt.

Ook de bescherming van het apparaat is een groot voordeel. Er wordt namelijk een harde beschermcase meegeleverd, zodat je je geen zorgen hoeft te maken als deze uit de buggy valt. Ook op de badkamer kun je de thermometer prima opbergen.

De opzetstukken

Helaas zien we wel dat het apparaat wordt geleverd met opzetstukken. Kies je ervoor om de temperatuur via het oor te meten, dan adviseert Braun om deze opzetstukken na gebruik weg te gooien. In dat geval moet je de opzetstukken bijkopen, wat we wel als nadeel zien.

Age Precision functie

De thermometer beschikt daarnaast over een zogenaamde Age Precision functie. Hiermee kun je de leeftijd invoeren en de koorts meten, waarna de koortsthermometer aangeeft of er sprake is van koorts. De leeftijd is belangrijk omdat dit kan verschillen per leeftijdsgroep:

 • Baby (0-3 jaar): 37.5 graden of hoger
 • Kind/Volwassene (3-36 jaar): 38 graden of hoger
 • Volwassene (36+): 39 graden of hoger

Door middel van kleurcodering wordt er vervolgens aangegeven in welke categorie je zit. Is er sprake van hoge koorts, dan zal het apparaat rood oplichten. Daarnaast volgt er een alarmsignaal om je te wijzen op de hoge koorts.

De best geteste thermometer vanwege de kleurcodering, Age Precision functie en de beschermhoes die wordt meegeleverd.

Verkrijgbaar bij:
Braun IRT 3030 Bekijk prijzen
Digitale thermometer: Ja
Koortsalarm: Geluid
Type thermometer: Oor
Hierom zijn we fan:
Waterbestendig - Nauwkeurige meting - Koortsindicator - Snel meetresultaat weergeven
Let hierop:
Smart functie - Wegwerpfilters

Wil je snel en accuraat weten wat of je koorts hebt, dan moet je voor de Braun IRT 3030 gaan. De thermometer werkt snel en heeft binnen één seconde een nauwkeurige meting uitgevoerd. Door middel van de pieptoon weet je ook direct of je koorts hebt of niet:

 • Normale lichaamstemperatuur: 1 pieptoon
 • Verhoogde temperatuur: 2 pieptonen
 • Hoge temperatuur: 4 pieptonen

Beste thermometers

De reden dat we deze thermometer hebben opgenomen is het feit dat deze waterbestendig is. Zo maakt het helemaal niet uit of je de temperatuur wilt meten als je in bad zit. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je de thermometer een stuk gemakkelijker kunt reinigen.

En wil je weten wat het vorige meetresultaat van je kind is, dan kunt je deze eenvoudig oproepen. Zo kun je precies zien of er sprake is van verbetering of juist verslechtering. Vervolgens kun je hier de maatregelen op aanpassen.

De minpunten

Helaas hebben we een tweetal minpunten. Evenals bij de vorige thermometer van Braun, De Braun IRT 6520 thermoscan 7, is er gebruik gemaakt van wegwerpfilters. Aangezien deze maar een aantal zijn meegeleverd, moet je na verloop van tijd wel nieuwe halen.

Daarnaast is er ook geen applicatie die je kunt gebruiken via je smartphone. Hierdoor kun je bijvoorbeeld geen historische metingen zien, heb je de metingen niet digitaal en zijn er ook geen verschillende profielen mogelijk.

De beste nauwkeurige thermometer die waterbestendig is, een koortsindicator heeft en snel resultaten geeft.

Verkrijgbaar bij:
Withings Thermo Bekijk prijzen
Digitale thermometer: Ja
Koortsalarm: Display
Type thermometer: Voorhoofd
Hierom zijn we fan:
Applicatie - Contactloos - Gebruikersprofielen - Koortsalarm
Let hierop:
Prijs - Batterijen

Heb je een hekel aan rectale metingen en wil je ook geen digitale oorthermometer, dan biedt de Withing Thermo uitkomst. Het is een voorhoofdthermometer die de temperatuur meet door van je voorhoofd naar je slaap te gaan.

Gebruikersprofielen

Dit kan allemaal contactloos, waardoor je het apparaat ook niet schoon hoeft te maken na gebruik. Wil je met meerdere personen gebruik maken van de thermometer, dan zijn er tot maximaal 8 gebruikersprofielen mogelijk. De resultaten zie je vervolgens in een applicatie voor iOS en Android. Dit is ideaal als je:

 • Herinnert wilt worden aan een volgende meting
 • De ontwikkeling van je vorige metingen wil zien
 • De gegevens mee wilt nemen naar de dokter

Het koortsalarm

Via het koortsalarm zie je direct of je koorts hebt of niet. De hoogte van de koorts zie je aan de hand van de kleuren groen, oranje en rood. Let er daarbij wel op dat de koortsthermometer op batterijen werkt en dat je deze om de zoveel tijd moet vervangen.

Tot slot willen we nog een laatste nadeel van deze thermometer opmerken. Dat is namelijk de prijs. Vergelijken we deze thermometer met bijvoorbeeld de Bintoi XE200, dan is deze bijna vier keer zo duur. Ondanks dat deze thermometer accurate metingen heeft en gemakkelijk te gebruiken is, is deze wel een stuk duurder dan de concurrentie.

De beste thermometer voor je voorhoofd met mobiele applicatie, verschillende gebruikersprofielen en koortsalarm!

MostEssential Premium Bekijk prijzen
Digitale thermometer: Ja
Koortsalarm: Display
Type thermometer: Voorhoofd Oor
Hierom zijn we fan:
Jonge kinderen - Geheugenfunctie - Nauwkeurig meten - Automatische uitschakeling
Let hierop:
Gebruikersprofielen - Applicatie

En tot slot hebben we dan nog de beste thermometer voor kleine kinderen. Met deze thermometer kun je infrarood oor- en voorhoofdsmetingen doen, wat deze zeer geschikt maakt voor baby's en jonge kinderen. Het is niet mogelijk om een rectale meting te doen, waarmee je ongemak voor je kind bespaart.

Aangezien de thermometer op batterijen werkt, is het enorm handig dat deze zich automatisch uitschakelt. Hierdoor loopt de batterij niet leeg. Is er 12 seconden geen activiteit gemeten, dan schakelt het apparaat automatisch uit.

Infrarood thermometer

Doe je een meting op het voorhoofd, dan wordt de temperatuur gemeten via infrarood. De geheugenfunctie geeft je de mogelijkheid om het laatste meetresultaat op te slaan, maar let er wel op dat er geen gebruikersprofielen mogelijk zijn. Het verschil tussen beide is:

 • Met een geheugenfunctie zie je de laatste 40 metingen;
 • Met een gebruikersprofiel kun je de metingen van één persoon in het verleden zien.

Het ontbreken van gebruikersprofielen is vooral te wijten aan het ontbreken van een mobiele applicatie. Je kunt de metingen hierdoor niet aan één persoon linken. Daarnaast wordt je ook niet herinnert aan metingen die je moet gaan doen en kun je de data ook niet meenemen naar de dokter.

Nauwkeurige metingen

Doordat er sprake is van een maximale afwijking van 0.2 graden Celsius, kunnen we spreken van zeer nauwkeurige metingen. Hoewel de meeste thermometers dit als leidraad gebruiken, is het goed om te weten dat ook bij voorwerpen de metingen maximaal 0.2 graden afwijkt.

De beste thermometer voor baby's vanwege de infrarood meting, de geheugenfunctie en de automatische uitschakeling.

Verkrijgbaar bij:
Product Digitale thermometer Koortsalarm Type thermometer
Bintoi® XE200 Bintoi® XE200
Beste koop
Geluid Display Voorhoofd Oor Bekijk prijzen
Braun IRT 6520 ThermoScan 7 Braun IRT 6520 ThermoScan 7
Best geteste
Display Voorhoofd Oor Bekijk prijzen
Braun IRT 3030 Braun IRT 3030
Beste oorthermometer
Geluid Oor Bekijk prijzen
Withings Thermo Withings Thermo
Beste voorhoofdthermometer
Display Voorhoofd Bekijk prijzen
MostEssential Premium MostEssential Premium
Beste babythermometer
Display Voorhoofd Oor Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 4 februari 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.