Beste thermosfles 2023. 5x goede thermoskannen

Laatste ge-update in door Jasper

Wist je dat de thermosfles al in 1892 werd uitgevonden? Thermosflessen bestaan dus al heel lang. Een goede thermosfles houdt je koffie of thee meer dan 12 uur warm. Maar je kunt de fles natuurlijk ook in de zomer gebruiken om drankjes koel te houden.

Ben je op zoek naar een nieuwe thermosfles en wil je weten wat de beste thermosfles van 0,5 liter is? Of wil je meer drinken meenemen en zoek je de beste thermosfles van 1 liter? Bekijk dan de test die we hier gedaan hebben, want daarin vind je beide soorten thermosflessen.

Uiteindelijk kwam er een duidelijke winnaar uit onze thermosfles test. De Hydro Flask Standard Mouth Flex Cap Drinkfles vonden wij de beste thermosfles van 2023 omdat deze fles drankjes tot wel 6 uur lang kokend heet houdt.

Hydro Flask Standard Mouth Flex Cap Drinkfles Bekijk prijzen
Inhoud: 709 ml
Warmte-isolatie: 24 uur koud en 6 uur heet
Materiaal: RVS
Hierom zijn we fan:
Houdt dranken lang koud of heet – Modern design – Er passen ijsblokjes in
Let hierop:
Kunststof lus aan de dop van de fles – Inhoud – Vrij dure fles

We beginnen deze review met de Hydro Flask Flex Cap drinkfles. Toen we deze fles oppakten, viel het ons op dat de fles lekker licht was. Dat is handig als je de thermosfles vaak meeneemt naar je werk of als je gaat wandelen. Hoe minder de fles weegt, hoe beter.

Deze Hydro Flask heeft een inhoud van 709 ml en dat komt overeen met ongeveer 2,5 kopjes koffie of thee. Dat is best weinig als je een lange wandeltocht wilt gaan maken. Zeker als je bedenkt wat deze fles kost. De fles blijft wel heel lang warm. We hebben de fles gevuld met heet water en dat bleef bij ons zeker 8 uur heel warm.

Volgens de fabrikant heeft deze fles een unieke TempShield™- isolatie. Dat betekent dat de thermosfles dubbelwandig is en daardoor je drankjes goed koud of warm houdt. Bij ons bleef koude ranja ook echt 24 uur koud, zoals de fabrikant claimt.

De mond van de fles is groot genoeg om er ijsblokjes doorheen te doen. Je hoeft je drinken dus niet in een koelbox te doen om het lekker koud te houden. Bovendien blijft je drinken extra koel als je er ijsblokjes in doet, maar eigenlijk is het niet nodig omdat deze thermosfles goed koelt.

Beste koop thermosfles 2022 met mooi design

Aan de dop van deze Hydro Flask thermosfles zit een kunststof lus waarmee je de dop open kunt draaien. Wij zijn daar zelf niet zo heel enthousiast over omdat vroeg of laat die lus waarschijnlijk kapot gaat. Dus dat vonden we wel een minpunt.

Gelukkig bleven er genoeg pluspunten over, zoals:

 • Mooi design
 • Houdt dranken heel lang koel of heet
 • Dubbelwandige thermosfles

Met name doordat deze thermosfles je drankjes heel lang koud of heet houdt, krijgt deze fles van ons de titel Beste koop thermosfles van 2022.

De mond van deze fles is breed genoeg voor ijsblokjes

Verkrijgbaar bij:
Dopper Insulated Bekijk prijzen
Inhoud: 580 ml
Warmte-isolatie: 24 uur koud en 9 uur heet
Materiaal: RVS
Hierom zijn we fan:
Vaatwasbestendig – Mooi design – Praktische drinkbeker
Let hierop:
Houdt maar 5 uur heet – Dure thermosfles – Dop lekt soms

Deze Dopper Insulated is het broertje van de populaire Dopper waterfles. Daarom mag deze fles niet ontbreken in onze review. We testen hier de fles van 580 ml. Deze fles is dus kleiner dan de Hydro Flask Standard Mouth Flex Cap Drinkfles van 709 ml die we hiervoor hebben getest.

Deze thermosfles ziet er ongeveer hetzelfde uit als de gewone Dopper fles. Bovenop de fles zit een dop die je eraf kunt draaien als je bijvoorbeeld je thee uit de fles wilt gieten. De dop is ook de voet van de drinkbeker, dus je kunt het er ook als geheel af halen en gebruiken om uit te drinken.

Net als bij de Hydro Flask kun je in deze thermosfles geen chocolademelk of andere melkdranken meenemen. Je kunt er wel koffie of thee in bewaren. Volgens de fabrikant blijven warme dranken 9 uur heet in deze fles. Onze koffie bleef ruim 5 uur warm, dus dat was wel korter dan verwacht.

We vinden het wel een pluspunt dat deze Dopper thermosfles in de vaatwasser mag. De fles, dop en de beker passen makkelijk in de vaatwasser, dus je hoeft de fles niet steeds af te wassen. In de dop zit wel een siliconen rand, dus pas op als je daar allergisch voor bent.

Best geteste thermosfles van RVS

Deze RVS thermosfles is niet goedkoop, zeker als je bedenkt dat warme dranken hooguit 5 uur warm blijven in deze fles. Het design is wel mooi en de fles heeft verder de volgende pluspunten:

 • gemaakt van stevig RVS
 • dubbelwandig
 • er passen ijsklontjes in

Deze thermosfles kan ook prima mee naar de camping, samen met je tent en kooktoestel. Zo heb je altijd warme koffie. Door het mooie design en het gebruiksgemak vinden we dit de best geteste thermosfles 2022.

Deze thermosfles is geschikt voor de vaatwasser

Stanley Classic Vacuum Bekijk prijzen
Inhoud: 470 ml
Warmte-isolatie: 15 uur koud/heet
Materiaal: RVS
Hierom zijn we fan:
Mag in de vaatwasser – Kan tegen een stootje – Dubbelwandig
Let hierop:
Blijft minder lang warm dan fabrikant aangeeft – Weegt redelijk zwaar

De volgende thermosfles is de Stanley Classic Vacuum met een inhoud van 470 ml, de kleinste tot nu toe. In vergelijking met de flessen van Dopper en Hydro Flask heeft deze fles een retro vormgeving die doet denken aan de ouderwetse thermosflessen.

Toen we de Classic Vacuum Fles van Stanley optilden, voelde deze wat zwaarder aan dan de andere twee thermosflessen die we hiervoor getest hebben.  Neem je tijdens je wandeltocht  wandelschoenen mee in je rugzak, bedenk dan dat de fles ook nog redelijk wat ruimte inneemt.

Het vullen van de fles ging wel makkelijk. Je kunt de beker en de dop eraf draaien waardoor er een brede vulopening ontstaat. Daardoor kun je ook ijsblokjes in de fles doen als je dat wilt. Volgens de fabrikant blijven dranken wel 15 uur koud of heet in deze thermosfles.

Onze thee bleef zeker 8 uur warm, maar koelde daarna wel langzaam af. De claim van de fabrikant klopt dus niet helemaal, maar dat geldt voor de meeste flessen in deze test. Na gebruik mag de fles wel in de vaatwasser en dat vinden we zeker een pluspunt.

Beste thermosfles 0,5 liter met lekvrije dop

De dop van deze thermosfles konden we stevig dichtdraaien waardoor deze goed afsluit. Zo weet je zeker dat de fles onderweg niet gaat lekken.  We zetten hier de belangrijkste verschillen met de Dopper en Hydro Flask thermosflessen nog even op een rij:

 • minder inhoud
 • retro uiterlijk
 • oerdegelijke uitvoering
 • lekvrije dop

Deze fles is stevig en houdt warme dranken minstens 8 uur warm. Daarom is dit wat ons betreft de beste thermosfles van 0,5 liter.

Door de stevige buitenkant kan deze thermosfles tegen een stootje

Rubytec Shira Vacuum Bottle Bekijk prijzen
Inhoud: 1000 ml
Warmte-isolatie: 24 uur heet/koud
Materiaal: RVS
Hierom zijn we fan:
Houdt 24 uur lang warm of koud – Dubbelwandig – Mooi design
Let hierop:
Beker heeft scherp randje – Redelijk zware fles - Kan niet in de vaatwasser

Na de flessen van circa 0,5 liter is het nu tijd om een thermosfles van 1 liter te testen. Door de grotere inhoud weegt deze Rubytec Shira Vacuum Bottle meer dan de vorige flessen uit deze review. De lege fles weegt 550 gram, dus de gevulde fles weegt ruim 1 kilo. Dat is redelijk zwaar.

Toen we de fles uitpakten, viel het ons op hoe mooi het design is. De fles oogt modern en de schroefdop bovenop kun je redelijk makkelijk met één hand losdraaien. De dop is ook een beker waaruit je kunt drinken. De rand voelde bij het drinken wel wat scherp aan, dus dat is een minpunt.

Deze thermosfles mag niet in de vaatwasser gewassen worden. Gelukkig is de flesopening met 44 mm vrij groot. Het lukte ons wel om een afwasborstel in de fles te krijgen. Je kunt de fles dus wel makkelijk met de hand afwassen.

Volgens de fabrikant houdt deze fles dranken tot wel 24 uur warm of koud. We hebben de proef op de som genomen, de fles gevuld met heet water en 1 dag laten staan. En na 24 uur was het water inderdaad nog warm genoeg om er een kop thee mee te zetten. Best indrukwekkend dus.

Beste thermosfles 1 liter met dubbele wand

Deze Rubytec Shira thermosfles is gemaakt van vacuümgetrokken dubbelwandig roestvast staal die zorgt dat je drinken lang warm of koud blijft. Daarnaast heeft deze thermosfles de volgende positieve punten:

 • matte poedercoating voor extra grip
 • ruime schenkopening
 • houdt 24 uur warm

Wat ons betreft is dit de beste waterfles van 1 liter omdat de thermosfles warme drankjes 24 uur lang warm houdt.

Helaas mag deze thermosfles niet in de vaatwasser

GSI Outdoors Glacier Bekijk prijzen
Inhoud: 1000 ml
Warmte-isolatie: 30 uur heet/koud
Materiaal: RVS
Hierom zijn we fan:
Houdt meer dan 24 uur warm – Handige drinkbeker – Rubberen voet
Let hierop:
Vulopening is wat klein – Redelijk zware thermosfles

De laatste fles die we hier reviewen is de GSI Outdoors Glacier fles. Van alle flessen die we hier getest hebben, houdt deze volgens de fabrikant je dranken het langste warm of koud. Deze fles zou je drinken tot 30 uur warm houden. Dat wilden we natuurlijk uitproberen.

In vergelijking met de Rubytec Shira Vacuum Bottle heeft deze fles een iets andere dop. Het is ook een schroefdop, maar de geïsoleerde beker die overheen zit, heeft handige uitsparingen en een antisliplaag. Zo kun je de beker makkelijker losdraaien en ook beter vasthouden.

Wat ons betreft heeft deze fles dus de beste thermosbeker van alle geteste flessen. Aan de onderkant van de fles zit een rubberen voet, waarmee de fles op elke ondergrond stevig kan staan. En dat is handig als het bijvoorbeeld regent en de picknicktafel nat is geworden.

Met een gewicht van 667 gram is dit de zwaarste fles uit deze review. We denken dat de fles wel wat zwaar is om mee te nemen. In plaats daarvan kun je de GSI Outdoors Glacier natuurlijk ook thuis of op de camping gebruiken.

De vulopening van de fles is niet zo heel groot. Daardoor vonden wij de fles makkelijk schenken. Je kunt trouwens de dop op de fles laten zitten tijdens het schenken. Het vullen van de fles vonden we juist weer wat lastiger door de smalle opening.

Beste thermosfles outdoor met handige drinkbeker

Na het vullen hebben we de fles 24 uur laten staan en daarna getest hoe heet het water was. Dat was nog steeds zeer heet, dus deze fles isoleert echt heel goed. Andere pluspunten zijn:

 • handige drinkbeker
 • dubbelwandig, drinken blijft lang heet
 • mag in de vaatwasser

Wij vinden dit de beste thermosfles outdoor, omdat hij makkelijk mee te nemen is en je dranken meer dan 24 uur warm houdt.

Deze fles houdt dranken meer dan 24 uur warm

Verkrijgbaar bij:
Product Inhoud Warmte-isolatie Materiaal
Hydro Flask Standard Mouth Flex Cap Drinkfles Hydro Flask Standard Mouth Flex Cap Drinkfles
Beste koop thermosfles
709 ml 24 uur koud en 6 uur heet RVS Bekijk prijzen
Dopper Insulated Dopper Insulated
Best geteste thermosfles
580 ml 24 uur koud en 9 uur heet RVS Bekijk prijzen
Stanley Classic Vacuum Stanley Classic Vacuum
Beste thermosfles 0.5 liter
470 ml 15 uur koud/heet RVS Bekijk prijzen
Rubytec Shira Vacuum Bottle Rubytec Shira Vacuum Bottle
Beste thermosfles 1 liter
1000 ml 24 uur heet/koud RVS Bekijk prijzen
GSI Outdoors Glacier GSI Outdoors Glacier
Beste thermosfles outdoor
1000 ml 30 uur heet/koud RVS Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 4 februari 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit