Beste tondeuse 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper

Heb je een millimeterkapsel of een baard die je zelf wilt bijhouden? Dan ga je natuurlijk op zoek naar de beste tondeuse. Met een goede tondeuse kun je bezoekjes aan de kapper uitstellen, omdat je gewoon zelf je haar knipt. Dat is lekker goedkoop, maar ook makkelijk. Je hoeft de deur niet uit en je kunt bovendien precies het kapsel maken wat jij mooi vindt. Natuurlijk kun je voor je baard ook je scheerapparaat gebruiken, maar met een tondeuse kun je ook het haar op je hoofd lekker kort houden.

Hoe gebruik je een tondeuse?

Net als andere elektronica voor je persoonlijke verzorging, werkt een tondeuse op batterijen of elektriciteit. Als je tondeuse opzetstukken heeft, dan kies je eerst het juiste opzetstuk. Vaak kun je met deze opzetstukken de haarlengte op een variabele lengte afknippen. Hetzelfde geldt voor verstelbare messen. Nadat je de juiste snijhoogte hebt ingesteld, kun je beginnen met trimmen. Je krijgt het beste resultaat door kleine stukjes tegelijk te knippen en de tondeuse zo dicht mogelijk bij je huid te houden.

Hoe kies je de beste tondeuse?

Het kiezen van de beste tondeuse werkt net iets anders dan bij het kopen van bijvoorbeeld een elektrische tandenborstel. Zo is het bij een tondeuse belangrijk of je je haar of baard wilt knippen, of misschien wel beide. Kijk ook goed naar je haarlengte, want tondeuses kunnen daar onderling nogal in verschillen. Wat is de beste tondeuse? Dat is het apparaat wat:

  • makkelijk te gebruiken is,
  • op de juiste lengte knipt en
  • genoeg knipmogelijkheden biedt voor wat jij nodig hebt.

Kun je niet kiezen? Maak dan gebruik van onze top 5. Hierin staan 5 tondeuses die we uitgebreid hebben getest. In onze Koopgids kun je lezen op welke eigenschappen je moet letten als je een tondeuse wilt kopen.

# Product Afspoelbaar Verstelbare messen Accuduur Prijs v.a.
1 Philips Serie 7000 HC7650/15
De beste tondeuse voor je baard
90 min € 49,99
2 Wahl Super Taper
De beste Wahl tondeuse
Snoer € 104,00
3 Philips HC9450/15 9000 serie
De beste professionele tondeuse
120 min € 74,00
4 BaBylissMEN ® 12 in 1 Japanese Steel MT890E
De beste haartrimmer voor je hele lichaam
120 min € 52,57
5 BaBylissMEN ® Carbon Titanium E978E
De beste tondeuse voor haar en baard
60 min € 53,99
Laatste prijs-update: woensdag 20 januari 2021
Jasper van Campen
Door: Jasper
Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.

Socials: Jasper
LinkedIn - Facebook - E-mail