Beste tondeuse 2023. 5x de beste koop tondeuses

Laatste ge-update in door Jasper

Bij mensen groeit het haar gemiddeld 1 hele centimeter per maand. Dit geldt zowel voor vrouwen als mannen, waarbij het haar van vrouwen soms wel twee keer zo lang kan worden dan het haar van mannen. Of je als man nu kiest voor een staartje, een vers geschoren kop, lekker kort of juist wat langer met een scheiding, het is belangrijk om je haar goed te verzorgen. Dit kon je onder meer doen met een tondeuse, wat de reden is dat we hier de beste tondeuses van 2023 voor je hebben.

Deze hebben we onder meer vergeleken op basis van de afspoelbaarheid, de verstelbare messen, de accuduur en de prijs. Na verschillende tests is hier de Revahs als beste tondeuse van 2023 uit de test gekomen. Benieuwd naar andere goede tondeuses, zoals een professionele tondeuse of haartrimmer? Hier lees je er alles over!

Revahs Draadloze Tondeuse Bekijk prijzen
Afspoelbaar: Ja
Verstelbare messen: Ja
Accuduur: 240 min
Hierom zijn we fan:
Hele scherpe en fijne mesjes
Grote batterij, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken voor een scheve baard
Display die informatie deelt
Let hierop:
Prijs is aan de hoge kant

Als je nou met veel gemak je baard wilt trimmen, is de Revahs JM-101 echt een aanrader. De tondeuse komt met maar liefst 8 opzetstukjes en kan tot wel 4 uur scheren zónder opgeladen te hoeven worden.

Deze baardtrimmer is ietwat aan de dure kant, maar dat is zijn geld volledig waard. Door de metalen uitrusting voelt het apparaat solide en luxe aan. Dat wordt alleen maar bevestigd met het display: die laat duidelijk zien hoelang je nog kan scheren en met welke snelheid ‘ie dat doet. 

En dan natuurlijk de mesjes: daar draait het allemaal om. Die zijn scherp, waardoor je met gemak in 1 haal je halve baard eraf haalt, zonder dat het apparaat hapert of vastzit. Door de opzetstukken, kun je zelfs verschillende lengtes trimmen. 

De Revahs is wel aan de dure kant. Volgens Eva’s review is dat het volledig waard: ‘Dat deze tondeuse iets duurder is, merk je aan de gehele experience: het materiaal is luxe, de mesjes vlijmscherp en over het gehele design is goed nagedacht. Daardoor is de tondeuse heel makkelijk in gebruik en ook dat gemak maakt het z’n geld echt waard’.

Lees de volledige review van Eva hier. 

Verkrijgbaar bij:
Wahl Super Taper Bekijk prijzen
Afspoelbaar: Nee
Verstelbare messen: Ja
Accuduur: Snoer
Hierom zijn we fan:
Krachtige motor – Chromen messen – Bescherming tegen oververhitting
Let hierop:
Niet afspoelbaar – Niet snoerloos – Geen zelfslijpende messen

Bij de kapper heb je vast wel eens een Wahl tondeuse zien liggen. De Wahl Super Taper tondeuse is namelijk de meest verkochte snoertondeuse onder kappers. Met dit apparaat kies je dus voor een professioneel, hoogwaardig apparaat.

De bijzonder krachtige V 5000 motor heeft een lange levensduur en een bescherming tegen oververhitting. Je kunt deze tondeuse dus heel lang gebruiken. Er zitten bovendien chromen snijmessen op die niet roesten. Als je de kniplengte wilt aanpassen, dan kun je dat tijdens het knippen doen. De snijbladen kun je met een hendel verstellen, zodat je geen losse opzetstukken hoeft te pakken.

Professioneel trimmen met deze tondeuse van Wahl

Met deze professionele tondeuse van Wahl knip je je haar tot een lengte die tussen de 1 en 3,5 mm ligt. Van afspoelen onder de kraan wordt deze tondeuse niet blij, maar je kunt de haren met een borsteltje wegvegen. Daarna een druppeltje olie op de snijbladen smeren en je kunt weer verder.

We vatten de belangrijkste eigenschappen nog even samen:

 • Traploos verstelbare kniphoogte van 1-3,5 mm
 • Krachtige en robuuste motor
 • Messen van chroom

Kies jij het liefst voor een professionele en kwalitatieve tondeuse? Bestel dan deze Wahl Super Taper, de nummer 1 van kappers.

Verkrijgbaar bij:
Philips HC9450/15 9000 serie Bekijk prijzen
Afspoelbaar: Nee
Verstelbare messen: Ja
Accuduur: 120 min
Hierom zijn we fan:
Geheugenfunctie – Snijhoogte instellen door swipen – 400 lengtestanden
Let hierop:
Kammen zijn te groot – Mesjes raken snel verstopt – Kammen zijn wat puntig

Wil je tijdens het trimmen snel de snijhoogte kunnen veranderen? Dan is deze Philips HC9450 het apparaat voor jou. Je kunt namelijk gewoon swipen langs de 400 lengtestanden die erop zitten. Zo kun je de lengte instellen van 0,5 mm tot 42 mm.  Er is dus geen kapsel wat je hier niet mee kunt trimmen.

Wil je je haar steeds op dezelfde lengte knippen? Dan ben je vast blij met de geheugenfunctie. Daarin sla je 3 favoriete standen op, zodat je ze niet steeds opnieuw hoeft in te stellen. En heb je dik haar? Gebruik dan de Turbo-stand, waarmee je automatisch sneller knipt als je haar dik is. Haal wel regelmatig het haar weg, anders lopen de mesjes vast. Dankzij de zelfslijpende mesjes van titanium heb je nauwelijks onderhoud aan deze tondeuse en zijn de mesjes altijd scherp.

Handige opzetkammen voor de juiste haarlengte

Deze tondeuse werkt met 3 instelbare kammen Bij elke kam kun je kiezen uit meer dan 400 lengtestanden. De 3 kammen hebben de volgende lengtes:

 • van 1 tot 7 mm,
 • 7 tot 24 mm en
 • 24 tot 42 mm.

De kammen zijn vooral geschikt voor als je iets langer haar hebt. Gebruik je de tondeuse zonder opzetkam, dan kun je heel kort trimmen op 0,5 mm. De kammen worden automatisch vergrendeld op de hoogte die je instelt, zodat je haar overal even lang wordt afgeknipt. De uiteinden van de kammen zijn wat puntig, dus je moet de tondeuse niet te hard op je hoofd drukken.

Wil je een betrouwbare en betaalbare tondeuse voor je haar en baard? Kies dan voor deze Philips HC9450/15 9000 tondeuse.

BaBylissMEN ® 12 in 1 Japanese Steel MT890E Bekijk prijzen
Accuduur: 120 min
Verstelbare messen: Ja
Afspoelbaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Messen van sterk Japans staal – Bodygroomer – Accuduur 120 minuten
Let hierop:
Messen niet zelfslijpend – Niet trimmen tijdens opladen – Opzetstukken zijn kwetsbaar

Zoek je een tondeuse waarmee je al je lichaamshaar kunt kortwieken? Dan is deze BabBylissMEN Japanes Steel tondeuse misschien iets voor jou. Bij deze tondeuse krijg je o.a:

 • Japans stalen messen
 • Bodygroomer met 3 opzetkammen
 • Verwijderbare messen
 • Gebruikstijd 120 minuten

Met dit apparaat scheer je niet alleen je hoofd kaal, je trimt er ook neus- en oorharen mee. Met de opzetkammen kun je ook ander haar bijwerken.  Je baar kun je ook trimmen met deze tondeuse, zodat je 3 functies hebt: een baardtrimmer, bodygroomer en tondeuse.

Multifunctionele tondeuse van BaByliss

Deze multifunctionele tondeuse kun je onder de douche gebruiken. De stalen messen roesten niet, al zijn ze wel blij met een drupje olie af en toe. Ondanks dat de messen niet zelfslijpend zijn, blijven ze dankzij het staal wel behoorlijk lang scherp. De snijlengte kun je per 0,5 mm instellen, zodat je echte precisiekapsels kunt maken.

De opzetkammen zijn wel wat kwetsbaar, dus daar moet je voorzichtig mee omgaan. Het apparaat is ook niet bruikbaar tijdens het opladen. Zorg dus dat de batterij volledig is opgeladen voordat je begint. Zoek je een ijzersterke tondeuse voor al je lichaamshaar? Dan is deze BaBylissMEN Japanese Steel Digital echt wat voor jou.

BaBylissMEN ® Carbon Titanium E978E Bekijk prijzen
Afspoelbaar: Nee
Verstelbare messen: Ja
Accuduur: 60 min
Hierom zijn we fan:
60 Minuten draadloos trimmen – Gratis precisietrimmer – Verstelbare kammen
Let hierop:
Niet onder de douche gebruiken – Niet zo geschikt voor dunner haar – Accuduur vrij kort

Je baard en je kapsel werk je op een vakkundige manier bij met deze BaBylissMEN Carbon Titanium tondeuse. De motor van dit apparaat is erg krachtig, zodat het trimmen heel makkelijk gaat. De scherpe, geslepen messen van Carbon Titanium zijn onverwoestbaar en roesten niet. Toch kun je deze tondeuse beter niet onder de douche gebruiken, omdat het daar niet geschikt voor is.

Geen kapsel is te gek voor deze tondeuse

Deze tondeuse heeft 25 lengtestanden (1-25mm met 1mm precisie), zodat je moeiteloos je haar en baard kunt trimmen. Voor de randjes en de finishing touch gebruik je de bijgeleverde precisietrimmer. Je kunt er helaas niet mee scheren, dus je hebt nog wel een apart scheerapparaat nodig. De pluspunten nog even op een rijtje:

 • 60 minuten draadloos gebruik
 • Precisietrimmer meegeleverd
 • Messen van Carbon titanium

De accuduur van 60 minuten is niet zo lang als van andere tondeuses. Het is wel genoeg voor 1 knipbeurt. Deze BaBylissMEN ® Carbon Titanium E978E trimmer is voor jou als je een sterk apparaat zoekt wat lekker veelzijdig is.

Product Afspoelbaar Verstelbare messen Accuduur
Revahs Draadloze Tondeuse Revahs Draadloze Tondeuse
De beste tondeuse voor je baard
240 min Bekijk prijzen
Wahl Super Taper Wahl Super Taper
De beste Wahl tondeuse
Snoer Bekijk prijzen
Philips HC9450/15 9000 serie Philips HC9450/15 9000 serie
De beste professionele tondeuse
120 min Bekijk prijzen
BaBylissMEN ® 12 in 1 Japanese Steel MT890E BaBylissMEN ® 12 in 1 Japanese Steel MT890E
De beste haartrimmer voor je hele lichaam
120 min Bekijk prijzen
BaBylissMEN ® Carbon Titanium E978E BaBylissMEN ® Carbon Titanium E978E
De beste tondeuse voor haar en baard
60 min Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zondag 26 maart 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit