Hoe gebruik je een tondeuse bij een kind?

Tondeuses zijn super handige apparaten. Ze knippen het haar automatisch op een korte lengte, gelijk verdeeld over het hoofd. Met name aan het begin van het millennium waren deze kapsel populair voor jongens, maar ook nu is een kort fris kapsel voor veel jongens een keuze die ouders graag maken. Zo kunnen ze lekker spelen en ravotten zonder steeds haar uit hun ogen weg te moeten vegen. Maar hoe pak je het knippen met een tondeuse bij een kind aan?

Knippen met een tondeuse bij kinderen

Het knippen van kinderen met een tondeuse kun je in principe gewoon thuis doen. Tondeuses zijn veilig in gebruik en de kans is niet zo groot dat je kinderen ermee in hun oren snijdt, zoals met een schaar. De meeste tondeuses hebben verschillende opzetstukken en kunnen dus verlengd worden. Hieronder geven we je enkele tips mee om het kapsel zo goed mogelijk te creëren:

  • Tondeuses werken het beste in gewassen en droog haar.
  • Gebruik de tondeuse tegen de haargroeirichting in voor het meest strakke resultaat.
  • Houd bijvoorbeeld de bovenkant van het kapsel langer dan de zijkanten, dat is tegenwoordig populair.
  • Je zou ook een klassiek bloempotkapsel uit de jaren negentig kunnen maken met een tondeuse, door alleen de onderste randen rond de oren weg te trimmen.
  • Op het internet vind je talloze doe het zelf-filmpjes om je kinderen te knippen met een tondeuse.
  • Babypoeder in de nek helpt om haren daar makkelijker weg te vegen
  • Er zijn speciale tondeuses voor families waarvan de mesjes botter zijn gemaakt zodat ze de huid van kinderen minder irriteren.

Wat is een tondeuse precies?

De tondeuse bestaat al sinds de negentiende eeuw en was in eerste instantie een handmatig apparaat. Pas sinds het begin van de twintigste eeuw werkt de tondeuse met een elektromagnetische motor. De mesjes roteren en de kam zorgt ervoor dat het haar op een bepaalde lengte wordt geknipt. Sommige tondeuses onderhoud je door ze te smeren met olie. Je kunt deze olie vaak online kopen.