Hoe kan je een tondeuse met opzetkam gebruiken?

Door: Jasper
Laatste update: 15 augustus 2022

Je haar of iemand anders haar scheren met een tondeuse betekent niet dat het kapsel ultrakort hoeft te worden. Natuurlijk zal de tondeuse geen lange lokken over laten houden, maar met opzetkammen kun je het haar op bepaalde plaatsen wel net even wat langer laten. Maar hoe gebruik je de tondeuse met een opzetkam precies?

Een tondeuse met opzetkammen gebruiken

De tondeuse met opzetkammen kun je zowel voor een langere baard als een gewoon kapsel. Opzetstukken helpen om de baard of het kapsel op een bepaalde lengte te houden. De kammen hebben allemaal een bepaalde lengte, waarvan 0 betekent dat het haar zo kort is als kleine haarstoppels en 3 millimeter bijvoorbeeld al weer een meer gedekte lengte is.

De nummers op de kammen geven dus de haarlengte in millimeters aan.

Je kunt een kapsel doorgaans scheren met een tondeuse door verschillende opzetkammen te gebruiken voor hetzelfde kapsel.

De meeste kappers zullen net boven de oren en in de nek bijvoorbeeld opzetkam 11 gebruiken en langzaam een overloop creƫren naar boven met langere opzetkammen. Voor je baard kun je dat ook doen door de opzetkammen vanuit de bakkebaarden een overloop naar een vollere baard te laten maken.

Waar je nog meer op moet letten bij het gebruik van een tondeuse

Het gebruiken van een tondeuse is niet heel complex, maar er is een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij hebben deze zaken hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Scheer met een tondeuse door droog en gewassen haar
  • Scheer altijd tegen de haarrichting in
  • Er zijn zowel tondeuses met draad als zonder draad, met draad zijn tondeuses vaak krachtiger, zonder draad handzamer
  • Voor een kortere baard is een trimmer een betere keuze dan een tondeuse
  • Gebruik geen tondeuse na een haartransplantatie en vraag de kliniek wanneer je het haar weer mag bijknippen

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer