Beste traagschuim matras [Test 2022]

Laatste ge-update in door Stijn

Wist je dat een traagschuim matras origineel is uitgevonden door NASA. Het NASA-traagschuim matras werd uitgevonden om het gewicht bij het accelereren van raketten gelijkmatiger te verdelen. Wie had toen gedacht dat het een van de meest verkochte matrassen ter wereld zou worden.

In deze review hebben we het beste traagschuim matras van 2022 voor je geselecteerd, waarbij we gelet hebben op het aantal comfortzones, de hardheid, de hoogte en natuurlijk de prijs. Daar is uiteindelijk het Maxi Foam matras van Beter Bed als beste traagschuim matras van 2022 voor de dag gekomen. Benieuwd naar de andere traagschuim matrassen die we getest hebben? Hier lees je er alles over!

Product Aantal comfortzones Hardheid Hoogte
Maxi Foam Maxi Foam
Beste koop traagschuim matras
1 Medium 23 centimeter Bekijk prijzen
Slow Motion 6 Slow Motion 6
Best geteste traagschuim matras
7 Stevig 26 centimeter Bekijk prijzen
Bamboo Cool Deluxe Bamboo Cool Deluxe
Beste eenpersoons traagschuim matras
7 Medium 24 centimeter Bekijk prijzen
TEMPUR® Sensation Elite 25 TEMPUR® Sensation Elite 25
Beste tweepersoons traagschuim matras
- Medium 25 centimeter Bekijk prijzen
TEMPUR MEDIUM ONE TEMPUR MEDIUM ONE
Beste twijfelaar traagschuim matras
- Medium 20 centimeter Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 4 februari 2023
Maxi Foam Bekijk prijzen
Aantal comfortzones: 1
Hardheid: Medium
Hoogte: 23 centimeter
Hierom zijn we fan:
Handvatten - Ondersteuning - Prijs - Antihuisstofmijt
Let hierop:
Weerszijde beslaapbaar - Comfortzones

Laten we beginnen met het beste traagschuim matras van 2022, de Maxi Foam van Beter Bed. Bij het uitpakken van het product kwamen we er al achter dat dit goedkope traagschuim matras handvatten heeft. Hierdoor konden we het eenvoudig door de kamer heen verplaatsen.

Zoals we al kort benoemde, is de prijs daarnaast zeer scherp. Hoewel het goedkope traagschuim matras niet de goedkoopste uit de review is, komt deze toch aardig in de buurt. Het afneembare tijk kun je daarnaast eenvoudig uitwassen.

Slaapcomfort

Tijdens de eerste nacht zijn we direct op een belangrijk voordeel gestuit, namelijk de ondersteuning die het matras biedt. Met een waardering van 5 volgens Beter Bed is dit een uitstekende ondersteuning, wat we zelf ook gemerkt hebben. Het matras vormde naar het lichaam en lag heerlijk.

Zoals ook door de fabrikant al is aangegeven, is er maar één comfortzone aanwezig. Dit hebben we direct even getest door een zwaar gewicht op verschillende plekken van het matras te leggen. Op elke vlak zakte deze even ver door. Dit is wel een nadeel ten opzichte van concurrenten.

Daarnaast hebben we als ander nadeel nog opgemerkt dat het niet mogelijk is om het matras aan weerszijde te beslapen. Hoewel je hierdoor ook niet regelmatig het matras hoeft om te draaien, is de kans wel groter dat je sneller ligplekken krijgt. Dit heb je bijvoorbeeld niet bij een regulier matras.

Allergieën

Een ander groot voordeel dat we hebben meegekregen van de fabrikant is dat de hoes bijdraagt aan het verminderen van huisstofmijt. Aangezien ik hier zelf veel last van heb, is dit voor mij een belangrijk criterium. Hoewel het natuurlijk lastig is om het verschil direct te merken, is het wel aan voordeel.

Het beste traagschuim matras van 2022 vanwege de scherpe prijs en het feit dat de hoes anti-huisstofmijt is.

Slow Motion 6 Bekijk prijzen
Aantal comfortzones: 7
Hardheid: Stevig
Hoogte: 26 centimeter
Hierom zijn we fan:
Anti allergie - Comfortzones - Boxspring - Ventilatie en vochtregulatie
Let hierop:
Prijs - Hardheid

Waarschuwing! Zorg dat je dit matras niet gaat testen als je moe bent. De kans bestaat namelijk dat je niet meer wakker wordt op een van de beste traagschuim matrassen die er bestaan. Met dit Slow Motion 6 matras zijn onderbroken nachten verleden tijd!

Het traagschuim matras bestaat uit zeven verschillende comfortzones, waardoor elke lichaamsdeel de juiste ondersteuning krijgt. Dit hebben we getest met een zwaar gewicht en de resultaten waren fenomenaal!

We hebben het matras zelf getest op een boxspring, wat natuurlijk altijd heerlijk ligt. Bij dit traagschuim matras is er niet alleen gebruik gemaakt van een anti-huisstofmijt tijk, maar is het traagschuim matras ook gemaakt van anti allergie materialen.

Ventilatie en vochtregulatie

Qua ventilatie en vochtregulatie behoort deze tot de topklasse matrassen. Hierdoor slaap je altijd in een schoon bed en voorkom je een zweterig gevoel. In tegenstelling tot een matrasdirect nasa traagschuim matras, is deze ook nog eens een stuk dikker, wat nog meer comfort biedt.

Verbeterpunten

We hebben bij dit traagschuim matras wel een tweetal minpunten ervaren. Allereerst is het matras aan de prijzige kant, waardoor het zeker niet voor iedereen een geschikt matras is. Hoewel er duurdere varianten beschikbaar zijn, is deze zeker niet goedkoop.

Daarnaast hebben we de hardheid van het matras al belangrijk punt opgeschreven. Hoewel ik zelf fan ben van een hard matras, is dat niet bij iedereen het geval. Het is mogelijk om dit op te lossen met een topper, maar deze moet je dan wel zelf aanschaffen.

Het best geteste traagschuim matras vanwege de verschillende comfortzones en de uitstekende vochtregulatie!

Bamboo Cool Deluxe Bekijk prijzen
Aantal comfortzones: 7
Hardheid: Medium
Hoogte: 24 centimeter
Hierom zijn we fan:
Prijs - Comfortzones - Viscose - Vormend naar het lichaam
Let hierop:
Weerszijde beslaapbaar - Handvatten

Als je op zoek bent naar een zeer goed traagschuim matras voor een scherpe prijs, dan ben je bij de Bamboo Cool Deluxe aan het juiste adres. Dit visco elastisch schuim matras zorgt ervoor dat je elke nacht weer heerlijk ligt, zonder dat je duizenden euro's kwijt bent.

Goed traagschuim matras

Kijken we namelijk naar het ligcomfort van dit matras, dan heeft deze, evenals het hierboven genoemde matras, zeven verschillende comfortzones. Hierdoor krijg je op de juiste plekken de juiste ondersteuning, zoals bij je hoofdkussen, heupen en schouders.

Daarnaast vormt het matras zich volledig naar het lichaam. Dit komt omdat de meeste traagschuim matrassen zich bij warmte naar je lichaam vormen. Hoe vaker je er dus in slaapt, hoe beter dit traagschuim matras ook gaat liggen.

Het traagschuim reageert daarmee uitstekend op het lichaam, waarbij het memory foam matras ervoor zorgt dat je telkens weer heerlijk kunt liggen, zonder de ligplekken en zonder dat het matras doorzakt. Hierdoor gaat het matras tot wel 10 jaar mee!

Hanteerbaarheid

Het viel ons al op bij het openen van de verpakking. Helaas zijn er geen handvatten waarmee je het matras gemakkelijk kunt verplaatsen. Hoewel je het matras niet periodiek om hoeft te draaien, is het wel lastig met vervoeren.

In tegenstellingen tot andere NASA traagschuim matrassen, kun je dit matras maar aan één kant beslapen. Hiermee bespaar je natuurlijk wel het regelmatig omdraaien van het matras, maar is de kans op ligplekken wel groter. Hierdoor kan het zijn dat je het matras eerder moet vervangen.

Het beste goedkope traagschuim matras van 2022 dat er op dit moment op de markt verkrijgbaar is!

TEMPUR® Sensation Elite 25 Bekijk prijzen
Aantal comfortzones: -
Hardheid: Medium
Hoogte: 25 centimeter
Hierom zijn we fan:
Cooltouch Technologie - Anti allergie - Tweepersoons - Drukverlagend
Let hierop:
Prijs - Weerszijde beslaapbaar

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Dit is namelijk het duurste traagschuim matras in deze review. Deze Tempur Sensation Elite heeft grote voordelen, maar is ten opzichte van de goedkope traagschuim matrassen wel erg duur.

De prijs van het traagschuim matras maakt het voor veel consumenten een dure aankoop. We adviseren daarom ook om het matras goed uit te testen.

Tweepersoons

Het grote voordeel van dit matras is natuurlijk dat het een tweepersoons matras. Hierdoor heb je niet het nadeel dat er een spleet tussen beide matrassen is. Dit maakt het traagschuim matras geschikt voor een stel.

Twee belangrijke voordelen van dit matras is dat het drukverlagend werkt. Dit komt doordat het gemaakt is van visco elastisch polyurethaan, waardoor de druk erg goed verdeeld wordt over het lichaam. Dit maakt het niet alleen een stevig matras, maar ook een lekker matras.

Daarnaast is het product dusdanig vervaardigd dat het overgevoeligheid tegengaat. Hierdoor heb je bijvoorbeeld geen last van jeuk, irritaties of uitslag. Dit maakt het een zeer goed traagschuim matras met de juiste eigenschappen om heerlijk te slapen.

Cooltouch technologie

De zogenaamde Cooltouch Technologie zorgt ervoor dat zowel vocht als de temperatuur gereguleerd worden. Hierdoor blijft het matras koel in de zomer, terwijl het lekker warm blijft in de winter. Dit in tegenstelling tot een pocketveer matras, die in de zomer juist er warm kan aanvoelen.

Dit NASA schuim matras is helaas maar aan één kant te beslapen. Hoewel er traagschuim matrassen bestaan die op beide kanten te beslapen zijn, heeft Tempur hier niet voor gekozen. Dit kan ervoor zorgen dat je sneller ligplekken krijgt.

Ondanks de prijs het beste tweepersoons traagschuim matras met Cooltouch Technologie en drukverlagend vermogen.

TEMPUR MEDIUM ONE Bekijk prijzen
Aantal comfortzones: -
Hardheid: Medium
Hoogte: 20 centimeter
Hierom zijn we fan:
Medium hardheid - Anti allergie - Ondersteuning - Vormt naar het lichaam
Let hierop:
Prijs - Weerszijde beslaapbaar

Laten we beginnen met de hardheid van de Tempur Medium One te benoemen. De medium hardheid maakt het matras zeer geschikt voor een groot aantal consumenten. Toch kun je ook kiezen voor zachte matrassen of een steviger matras door middel van een topper.

Het feit dat de leveranciers aangeeft dat het een anti allergie matras is, is een groot voordeel. Als je bijvoorbeeld last hebt van hooikoorts, allergieën of jeuk, dan heb je daar bij dit matras een stuk minder last van. Dit komt door de samenstelling van de verschillende materialen.

Traagschuim matras bestaat uit ondersteunende materiaal

Tijdens het slapen hebben we een tweetal grote voordelen ervaren. Het grootste voordeel is wat ons betreft de uitstekende ondersteuning die we van het nieuwe matras krijgen. Dit geeft het duidelijk voordelen ten opzichte van een ander matras.

De open celstructuur zorgt ervoor dat het traagschuim matras zich naar het lichaam vormt. Dit komt doordat de warmte van het lichaam ervoor zorgt dat het traagschuim zich als het ware om het lichaam heen vormt, zodat je heerlijk ligt.

De minpunten

Er zijn twee minpunten die we willen vermelden bij dit matras. Allereerst is dat de prijs. Voor deze twijfelaar betaal je namelijk een hoog bedrag, zeker als we dat vergelijken met de andere matrassen uit deze review, die soms al voor minder dan €300 verkrijgbaar is.

Daarnaast is het traagschuim matras maar op één kant beslaapbaar. Je kunt deze wel wisselen met betrekking tot hoofd- en voeteneinde. Het is echter niet mogelijk om op de nadere kant te slapen, dit in tegenstelling tot andere matrassen.

De beste twijfelaar van 2022 vanwege het hoge slaapcomfort en de medium hardheid.

Verkrijgbaar bij:
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.