Beste trampline 2022 - Top 10

Laatste ge-update in door Joel

Jij bent op zoek naar een trampoline, en wilt natuurlijk een veilige trampoline. Wij gaan je hier helpen de beste trampoline voor in jouw tuin te vinden. Springen op een trampoline vinden zowel grote als kleine kinderen leuk, zelfs veel volwassenen kunnen de verleiding niet weerstaan. Het is een heerlijke manier om energie kwijt te kunnen. Je zult zien dat kinderen steeds vaker en meer buiten spelen. Kinderen kunnen op een eenvoudige en leuke manier hun energie goed kwijt. Goed om te weten is dat het gebruik van een trampoline erg vriendelijk voor het lichaam is. De gewrichten worden niet belast en het is zelfs goed voor de conditie. Een echte must have als het kan. Eenmaal een trampoline in de tuin, is het voor de papa of mama ook laagdrempelig om steeds weer even te springen en vooral ook even plezier te hebben! Met slechts een paar minuten springen per dag, doe je al veel goeds voor je lichaam.

Zoveel trampolines…welke kies jij?

Wil je een trampoline in je tuin zetten? Dan kijk je natuurlijk even rond wat er allemaal te koop is. Als het gaat om trampolines, dan is het aanbod best groot. Er zijn veel trampolines, van goedkoop tot heel duur. Ga je voor veiligheid en kies je voor een trampoline met net? Of graaf je een gat in de grond zodat je een trampoline inground kunt plaatsen? De maat van je tuin bepaalt voor een deel wat voor soort trampoline je er kunt neerzetten. Een trampoline die rechthoekig is, past vaak gemakkelijk in een hoekje van je tuin. Is je tuin niet zo groot, dan kun je kiezen voor een trampoline van een klein formaat. Heb je nog nooit eerder een trampoline gekocht? Kijk dan zeker even in onze Koopgids. Daarin kun je namelijk lezen wat belangrijk is bij de aankoop van een trampoline.

De beste trampolines overzichtelijk op een rij

Het kiezen van een goede trampoline die bij jou past, is best wel een uitdaging. Daarom hebben we de tien beste trampolines van dit moment voor je verzameld en in overzichtelijke top 10 samengesteld. Onderaan deze pagina vind je de trampoline koopgids. Hierin staan handige tips die je helpen bij het kiezen van een trampoline die het beste bij jouw situatie past.

Trampoline top 10
 • Beste trampoline - BERG Ultim Champion InGround 330
 • Beste koop trampoline - Salta Excellent Ground
 • Best geteste trampoline - Etan Inground Hi-Flyer
 • Beste trampoline voor meerdere kinderen - EXIT Silhouette in-ground
 • Beste trampoline met safety net - BERG trampoline Favorit 330 + Safety Net Comfort
# Product Belastbaar Soort Vorm
1 BERG Ultim Champion InGround 330
Beste trampoline
100 kg In-ground Rechthoek Bekijk prijzen
2 Salta Excellent Ground
Beste koop
150 kg In-ground Rechthoek Bekijk prijzen
3 Etan Inground Hi-Flyer 100 kg In-ground Rechthoek Bekijk prijzen
4 EXIT Silhouette in-ground 120 kg In-ground Rechthoek Bekijk prijzen
5 BERG trampoline Favorit 330 + Safety Net Comfort 100 kg Bovengronds Rond Bekijk prijzen
6 Salta Combo 50 kg Bovengronds Rond Bekijk prijzen
7 Salta Junior Trampoline – 140 cm 35 kg Bovengronds Rond Bekijk prijzen
8 Funfit 252 cm 100 kg Bovengronds Rond Bekijk prijzen
9 Salta Comfort 120 kg Bovengronds Rond Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zondag 23 januari 2022
Beste trampoline Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Uitstekend springcomfort - Belastbaar tot 100 kg - Dik randkussen (30 mm) - Voetbescherming
 • Bijpassende accessoires zijn prijzig
Productreview:

De BERG Ultim Champion is een rechthoekige in-ground trampoline. De afmetingen van deze trampoline zijn van 330 x 220 cm. Het springcomfort is uitstekend. Rechthoekige trampolines geven de springer de beste controle over de sprong, daardoor wordt rechthoekig vaak als plezierigst ervaren. Bij deze trampoline van BERG kun je de gehele lengte goed gebruiken. Door de vorm past deze trampoline in bijna elke tuin. De Airflow springmat is 50% meer luchtdoorlatend ten opzichte van de standaard springdoeken van BERG. Je ervaart dankzij de Airflow minder weerstand van de lucht, waardoor je hoger kunt springen. De trampoline is belastbaar tot 100 kg. Het randkussen heeft met 30 mm een fijne dikte.

Een beschermhoes en vangnet zijn optioneel nog aan te schaffen, deze zijn prijzig in aanschaf.

Beste koop Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Lekker springen - Compact formaat - Belastbaar tot 150 kg
 • Niet gelijk aan de grond - Het randkussen is slechts 20 mm dik
Productreview:

Dit is een van de kleinste in-ground trampolines op de markt. Dankzij het compacte formaat past hij in bijna elke tuin. De afmetingen van de Salta Excellent Ground zijn 153 x 214 x 25 cm. Op deze trampoline kunnen 2 kinderen of 3 peuters samen springen. Hij is belastbaar tot 150 kg. Het randkussen heeft een dikte van 20 mm en is gemaakt van een zware kwaliteit PVC-materiaal. Deze trampoline heeft een sterke prijs-kwaliteitsverhouding. De Excellent ground is ook verkrijgbaar in grotere maten.

De trampoline komt nog redelijk hoog boven de grond uit.

Etan Inground Hi-Flyer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Belastbaar tot 100 kg - Fijn springen - Randkussen 30 mm - Voetbescherming
 • Niet gelijk aan de grond - Water komt na het regenen onder de rand vandaan
Productreview:

De Etan Inground Hi-Flyer is een premium trampoline voor een sterke prijs. Hij wordt geproduceerd in Europa en er wordt alleen gebruik gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. Dankzij het Diamond Systeem (de springveren zijn met een triangel gemonteerd) worden sprongen gelijkmatig geactiveerd. Dit komt het springcomfort ten goede van grote als ook kleine kinderen. Kleine kindjes hebben minder gewicht, waardoor sommige trampolines te weinig meegeven = niet zo leuk dus. De Etan heeft dit probleem op een leuke en veilige manier opgelost. Springen op deze trampoline is daarom leuk voor iedereen. Het randkussen is van Gold kwaliteit, dat wil zeggen het heeft een dikte van 30 mm. De beschermrand bevat een extra binnenrand die bescherming biedt voor de handen en voeten. Deze trampoline is verkrijgbaar met een groene en grijze rand.

De groene rand is niet waterdicht, na het regenen komt er water onder de rand vandaan.

Verkrijgbaar bij:
EXIT Silhouette in-ground Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Belastbaar tot 120 kg - Voetbescherming - Sterke prijs-kwaliteitsverhouding
 • Niet gelijk aan de grond - Lastig om de rand mooi strak te krijgen - Het randkussen is slechts 20 mm dik
Productreview:

De Exit Silhouette Inground heeft een rechthoekige vorm met de afmetingen 214 x 305 cm. Het frame is behandeld tegenroest. De beschermrand van de EXIT Silhouett in-ground is 20 mm dik. De beschermrand zorgt er ook voor dat de voeten en handen niet tussen de veren kan komen. Deze trampoline heeft een belastbaarheid van 120 kg. Hierdoor kunnen er makkelijk meerdere kindjes of een kindje en een volwassenen tegelijkertijd springen.

De rand mooi strak te krijgen is een uitdaging.

BERG trampoline Favorit 330 + Safety Net Comfort Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Verplaatsbaar - Inclusief veiligheidsnet - Springt fijn
 • Het randkussen is slechts 20 mm dik
Productreview:

Met de BERG Talent Comfort heb je een fijne, grote trampoline. Hij heeft een diameter van 330 cm. De trampoline is snel opgezet, heeft een veiligheidsnet en je hoeft geen gat te graven. Zo kun je de trampoline eenvoudig opruimen en de tuin gebruiken zoals het je uitkomt. De veren zijn gegalvaniseerd met een roestbestendige zinklaag, je kunt de trampoline daarom gerust buiten laten staan. De BERG Talent Comfort is belastbaar tot 70 kg. De beschermrand is 20 mm dik. Deze trampoline is ook verkruigbaar als ground-level model.

Let op dat deze trampoline een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg heeft.

Salta Combo Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Randkussen is 25 mm dik - Inclusief veiligheidsnet - Verplaatsbaar
 • Maximaal belastbaar tot 50 kg - Regenwater blijft lang aanwezig
Productreview:

Deze trampoline van Salta wordt inclusief veiligheidsnet geleverd. In ruim een uurtje kan iemand hem alleen opzetten. Maar met z’n tweeën gaat makkelijker en sneller. Je kunt jezelf bij het opzetten veel tijd besparen als je ervan bewust bent dat het onderstel en veiligheidsnet geen gelijkzijdige achthoek is. Als je het veiligheidsnet er juist overheen doet, is het allemaal erg eenvoudig. Als je hem er verkeerd op doet, dan komt er te veel spanning op te staan en gaat het niet zo soepel. De diameter van deze trampoline is 244 cm. Het randkussen is 25 mm dik. Let op dat deze trampoline een officieel maximaal belastbaar gewicht van 50 kg heeft. 2-3 grote kinderen of 3-4 peuters kunnen hier samen leuk op spelen.

Na het regenen blijft water op de rand liggen. Het doek wordt nat als je na de regen direct gaat springen. Het laten opdrogen duurt lang.

Salta Junior Trampoline – 140 cm Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Inclusief veiligheidsnet - Verplaatsbaar
 • Maximaal belastbaar tot 35 kg
Productreview:

De Salta Junior is een ideale trampoline voor kinderen tot 6 jaar. Hij is voorzien van een veiligheidsnet en met een diameter van 140 cm, biedt het voldoende spring plezier terwijl het niet veel ruimte in beslag neemt. Kinderen ontwikkelen tijdens het springen hun coördinatie, balans, kracht en uithoudingsvermogen. Het springdoek is UV behandeld. De randkussens hebben een dikte van 20 mm. De trampoline is eenvoudig in elkaar te zetten en kan door een persoon gedaan worden. Al gaat het met zijn tweeën wel sneller en makkelijker.

Let er op dat deze trampoline voor kinderen tot ongeveer 6 jaar bedoeld is.

Funfit 252 cm Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Verplaatsbaar - Belastbaar tot 100 kg - Dikte randkussen 25 mm - Incl. veiligheidsnet
 • Handleiding is niet heel duidelijk
Productreview:

Met Funfit haal je een grote trampoline in huis, deze heeft een diameter van 252 cm. De randkussens zijn 25 mm dik. De Funfit trampoline wordt geleverd inclusief veiligheidsnet. De trampoline is belastbaar tot maar liefst 100 kg. Meerdere kindjes of een kindje en volwassenen kunnen er dus veilig op springen. De trampoline staat op 3 grote U-poten.

De meegeleverde handleiding is niet heel duidelijk.

Verkrijgbaar bij:
Salta Comfort Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Verplaatsbaar - Belastbaar tot 120 kg - Dikte randkussen 30 mm - Incl. veiligheidsnet
 • Ritsopening is wat laag - Bij veel gewicht kun je de veren horen
Productreview:

De Salta Comfort is een grote, stevige en relatief makkelijk op te zetten trampoline. Hij heeft een diameter van 396 cm. Net als bij alle andere trampolines is dit inclusief de randkussens. De randkussens hebben een fijne dikte van 30 mm. De trampoline is belastbaar tot 120 kg. Lees voordat je begint met opzetten de handleiding goed door, of bekijk het filmpje op de website van Salta. Dit zal je veel tijd besparen en kun je eerder springen.

De ristopening zit wat laag. Voor kleine kindjes geen probleem, grotere kinderen en volwassen moeten wat meer hun best doen om op de trampoline te komen.

Joel de Bruin
Door: Joel
Joel is verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.

Socials Joel:
LinkedIn - Instagram - Youtube - E-mail