Beste 5 trampolines van 2022

Laatste ge-update in door Eva

Zoals we misschien wel kunnen verwachten, is het trampoline springen allemaal ontstaan in het circus. Ondertussen worden er allerlei recordpogingen gedaan waarbij de trampoline betrokken wordt. Zo is de hoogste trampolinesprong op 1580 meter gedaan, inclusief skydivers! Wil jij je kinderen ook voor even het gevoel geven dat ze kunnen vliegen, dan helpen wij je uit de brand.

Hier vind je namelijk de beste trampolines van 2022, die we getest hebben op het binnennet, of deze corrosie werend zijn, hoeveel veren er gebruikt worden en natuurlijk de prijs. Daar is de DOMYOS 300 als beste trampoline van 2022 uit de test gekomen. Benieuwd naar andere goede trampolines? De onderstaande trampolines zijn allemaal succesvol door onze testen gekomen!

Beste koop trampoline
DOMYOS 300
Decathlon
DOMYOS 300
Best geteste trampoline
Salta Premium
Wehkamp
Salta Premium
Beste ronde trampoline
DOMYOS 420
Decathlon
DOMYOS 420
Beste vierkante trampoline
DOMYOS 520
Decathlon
DOMYOS 520
Beste inground trampoline
BERG InGround 270
Bol.com
BERG InGround 270
DOMYOS 300 Bekijk prijzen
Veiligheidsnet: Ja
Diameter: 300 cm
Aantal veren: 64 veren
Hierom zijn we fan:
Prijs
Afmeting
Beschermkussen
Trampoline met veiligheidsnet
Let hierop:
Accessoires aanschaffen
Hoogte

Geschikt voor: Ouders die hun kinderen een trampoline met uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs willen geven.

Laten we beginnen met de beste trampoline van 2022, de DOMYOS 300. De DOMYOS serie is een van de beste trampoline merken van dit moment, maar de 300 springt er toch wel bovenuit. Dit komt mede door de zeer scherpe prijs, daar de trampoline soms wel drie keer goedkoper is dan concurrenten.

Een van de beste trampoline merken

Een andere reden dat zij tot een van de beste merken behoren, is de veiligheid. Zo is er een veiligheidsnet gebruikt om te voorkomen dat kinderen vallen en zorgt de beschermrand ervoor dat de veren beschermd zijn.

Daarnaast is de afmeting van de trampoline ook erg goed. Door de diameter van maar liefst 3 meter, kun je met meerdere kinderen tegelijk op de trampoline springen. Het maximumgewicht van 130 kilogram zorgt ervoor dat verschillende kinderen tot maximaal 5 jaar op de trampoline kunnen springen.

De aandachtspunten

Er zijn een tweetal aandachtspunten die we nog willen vermelden. Het eerste is dat er standaard geen accessoires worden meegeleverd. Daarbij moet je denken aan:

 • Ladder
 • Afdekzeil
 • Verankeringsset

Hierdoor kan het zijn dat je kinderen meer moeite hebben om de trampoline op en af te komen. Daarnaast kunnen de winterse omstandigheden ervoor zorgen dat bijvoorbeeld de beschermrand gaat verweren.

Een tweede punt is de hoogte van de trampoline. Met een hoogte van 41,5 centimeter is deze prima voor kleinere kinderen. Echter, zodra ze wat groter zijn kan het dat ze de grond gaan raken als ze gaan springen. Dit kan blessures opleveren, dus hier moet je rekening mee houden.

De beste trampoline van 2022 vanwege de veiligheidsmaatregelen en de scherpe prijs!

Verkrijgbaar bij:
Salta Premium Bekijk prijzen
Veiligheidsnet: Ja
Diameter: 251 cm
Aantal veren: 54 veren
Hierom zijn we fan:
Veiligheidsnet
Stevige trampoline
Weersbestendige veiligheidsrand
Aantal veren
Let hierop:
Prijs
Springvlak

Geschikt voor: Gezinnen met jonge kinderen van maximaal 4 jaar

Onze best geteste trampoline van 2022 is de Salta Premium. Dit komt onder meer door de uitstekende veiligheidsmaatregelen die er bij deze ronde trampoline genomen zijn. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • Veiligheidsnet
 • Stevig duurzaam frame
 • Aantal veren en veiligheidsrand

Veilige trampoline

Het veiligheidsnet zorgt er allereerst voor dat je kinderen niet van de trampoline af kunnen vallen. Daarnaast zijn ook de palen omhuld met schuimstof, waardoor je kinderen geen gevaar lopen. Het duurzame frame komt zowel terug in de palen als in de poten die gebruikt zijn.

Een ander belangrijk element dat zorgt voor veel veiligheid voor je jonge kinderen, is het aantal veren dat gebruikt wordt. Met 54 veren komen je kinderen niet zo hoog, waardoor je kinderen wederom minder gevaar lopen.

Het springvlak is met een diameter van maar 183 centimeter wel aan de kleine kant. Hierdoor is de trampoline geschikt voor kleine kinderen, maar is deze minder geschikt als zij wat groter zijn. Ook het maximale gewicht van 100 kilogram is hier een bewijs van.

De prijs van de trampoline

Vergelijken we de trampoline met de hierboven genoemde DOMYOS 300, dan ligt de prijs een stuk hoger. Zeker als we zien dat de trampoline geschikt is voor kinderen tot maximaal drie jaar, is het een flinke aanschafprijs. Vinden je kinderen het leuk, dan is de kans aanwezig dat je na een paar jaar wederom een nieuwe trampoline moet kopen.

De best geteste trampoline vanwege de uitstekende veiligheidsmaatregelen en de stevige materialen die gebruikt zijn!

DOMYOS 420 Bekijk prijzen
Veiligheidsnet: Ja
Diameter: 420 cm
Aantal veren: 90 veren
Hierom zijn we fan:
Diameter
Aantal veren
Veiligheid
Let hierop:
Maximale gewicht
Afdekzeil

Geschikt voor: Mensen die al grotere kinderen hebben en hiervoor een grotere trampoline willen

Een van de beste ronde trampolines van dit moment is de DOMYOS 420. Deze trampoline is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Door de grote diameter van 4,20 meter is het mogelijk om met meerdere kinderen op de trampoline te spelen.

Gericht op grotere kinderen

Decathlon heeft zich met deze trampoline gericht op kinderen die al wat ouder zijn. Dit zien we op verschillende manieren terug:

 • De trampoline staat hoger van de grond;
 • Er worden 90 veren gebruikt
 • Diameter van de trampoline

Doordat de trampoline hoger van de grond staat, heb je vaak een trapje nodig om op de trampoline te komen of er weer af te gaan. Doordat er 90 veren worden gebruikt, zit er meer vering in en kom je ook hoger. Let er wel op dat het maximale gewicht op 100 kilogram ligt. Zeker voor meerdere grote kinderen is het dus opletten geblazen.

Let er wel op dat je niet met wandelschoenen op de trampoline gaat springen. Hierdoor kan de trampoline namelijk beschadigen. Ook als ouders hun kinderen van de trampoline willen halen is dit niet verstandig.

Een van de beste trampolines met een veiligheidsnet

Hoewel dit een degelijke trampoline is die ook aan de veiligheidsstandaarden voldoet. Er is bijvoorbeeld een beschermrand en een veiligheidsnet. Toch wordt er geen afdekzeil gebruikt. We adviseren daarom om de trampoline in de winter naar binnen te halen om verwering te voorkomen.

De beste ronde trampoline met een diameter van 4,20 meter, veiligheidsmaatregelen en maar liefst 90 veren.

Verkrijgbaar bij:
DOMYOS 520 Bekijk prijzen
Veiligheidsnet: Ja
Diameter: 520 cm
Aantal veren: 84 veren
Hierom zijn we fan:
Rechthoekige trampoline
84 veren
Makkelijk opbergen
Stevig model
Let hierop:
Prijs
Jonge kinderen

Geschikt voor: Mensen die met meerdere kinderen van de trampoline gebruik willen maken.

Wil je een grotere trampoline voor meerdere kinderen, dan is de Domyos 520 een goede keuze. Dit is de beste rechthoekige trampoline van 2022 vanwege het grote aantal veren dat gebruikt is. Met maar liefst 84 veren kunnen grote kinderen enorm hoog springen!

Rechthoekige trampoline

De rechthoekige trampoline geeft je kinderen de mogelijkheid om van links naar rechts te springen, bijvoorbeeld als ze kunstjes aan het doen zijn. Daarnaast bespaar je hiermee ook ruimte in je tuin, aangezien een ronde trampoline veel meer ruimte in beslag neemt.

De rechthoekige trampoline kun je eenvoudig weer in- en uitklappen. Door de palen in te klappen, kun je een afdekzeil te gebruiken om de trampoline in de winter te gebruiken. Ook als het hard waait is het handig om de trampoline in te klappen.

Een groot voordeel is dat de trampoline erg stevig is. Deze wordt namelijk in twee pakketten geleverd van 40 en 63 kilogram. De trampoline heeft hierdoor de volgende afmetingen:

 • Lengte: 4,07 meter
 • Breedte: 2,95 meter
 • Hoogte: 2,75 meter

De aandachtspunten

Er zijn twee aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Het eerste punt is dat de prijs erg hoog ligt. Zo is de DOMYOS 300 bijvoorbeeld meer dan 3 keer goedkoper. Zeker voor ouders met jonge kinderen kan dit erg veel zijn.

Daarnaast is deze ook niet geschikt voor jonge kinderen. Dit komt doordat er veel veren gebruikt zijn en er daardoor meer vering in de trampoline zit. Aangezien de trampoline vrij hoog is, kan dit gevaarlijk zijn voor jonge kinderen.

De beste vierkante trampoline van 2022 voor oudere kinderen met 84 veren en de mogelijkheid om deze makkelijk op te bergen.

Verkrijgbaar bij:
BERG InGround 270 Bekijk prijzen
Veiligheidsnet: Nee
Diameter: 270 cm
Aantal veren: 48 veren
Hierom zijn we fan:
Inbouw trampoline
Veilige trampoline
Ronde trampoline
Diameter
Let hierop:
Geen veiligheidsnet
Trampoline ingraven

Geschikt voor: Mensen die voor de veiligheid de voorkeur geven aan een inbouw trampoline.

De laatste trampoline die je in deze review gaat vinden is de BERG Inground 270. Het grote voordeel van deze trampoline is dat deze vrijwel gelijk is met de grond. Dit geeft je een aantal voordelen ten opzichte van een hoge trampoline:

 • Minder gevaar om te vallen;
 • Geen trapje nodig;
 • Niet inklappen bij harde wind of storm;
 • Minder zorgen voor ouders.

Ronde trampoline

De ronde trampoline heeft een diameter van 270 centimeter, waardoor deze geschikt is voor meerdere kinderen. De vorm van de trampoline zorgt ervoor dat je altijd naar het midden springt, waar je ook de meeste hoogte kunt genereren.

De veiligheid wordt verder verhoogd door de stevige rand die gebruikt is én doordat je niet onder de trampoline kunt. Hierdoor hoef je dus ook niet bang te zijn dat je huisdier of je kinderen on de trampoline terechtkomen.

Doordat dat de trampoline een stuk lager is, heeft BERG ervoor gekozen om geen veiligheidsnet te gebruiken. Als je kind veel en hoog op de trampoline springt, is het wel aan te raden om dit te gebruiken. Hierdoor moeten we dit als een klein minpuntje benoemen.

Zelf ingraven

Ga je voor deze inground trampoline, dan moet je wel zelf de trampoline ingraven. Hier gaat redelijk wat tijd in zitten, aangezien wordt aangeraden om minimaal 1 tot 1,5 meter diep te graven. Natuurlijk moet je dit helemaal zelf doen.

De beste inground trampline van 2022 vanwege het stevige model, de bescherming en de kleinere kans op ongelukken.

Product Veiligheidsnet Diameter Aantal veren
DOMYOS 300 DOMYOS 300
Beste koop trampoline
300 cm 64 veren Bekijk prijzen
Salta Premium Salta Premium
Best geteste trampoline
251 cm 54 veren Bekijk prijzen
DOMYOS 420 DOMYOS 420
Beste ronde trampoline
420 cm 90 veren Bekijk prijzen
DOMYOS 520 DOMYOS 520
Beste vierkante trampoline
520 cm 84 veren Bekijk prijzen
BERG InGround 270 BERG InGround 270
Beste inground trampoline
270 cm 48 veren Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 29 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.