Beste 5 trampolines van 2022

Laatste ge-update in door Sandra

 In beweging blijven is niet altijd even makkelijk, maar het is wel belangrijk. Soms kan het lang duren om een activiteit te vinden waar je echt van geniet. Je hoeft eigenlijk helemaal niet zo ver te zoeken voor de perfecte activiteit, want vaak moet je even terug naar de basis om te ontdekken wat voor jou geschikt is. Trampoline springen bijvoorbeeld! Zowel kinderen als volwassenen kunnen op een leuke, actieve manier hun energie kwijt met een trampoline in de tuin.

Trampoline springen is een ontzettend goede manier om aan je lichaam te werken vanuit jouw eigen veilige omgeving. Het aantal verbrandde calorieën kun je vergelijken met 10 km/u hardlopen of 22,5 km/u fietsen. Nu is het natuurlijk wel belangrijk dat je een goede trampoline hebt. Wij hebben uitgezocht wat de beste trampoline is in verschillende categorieën en bespreken hoe we tot deze conclusie zijn gekomen.

# Product Diameter Maximaal belastbaar gewicht Aantal veren
1 Trampoline met Veiligheidsnet en Ladder
Beste koop trampoline
244cm 120kg 58 Bekijk prijzen
2 Salta Premium Black Edition
Best geteste trampoline
251cm 100kg 54 Bekijk prijzen
3 BERG trampoline Favorit Inground
Beste inground trampoline
200cm 250kg 36 Bekijk prijzen
4 SPRING Trampoline
Beste kleine trampoline
140cm 75kg 40 Bekijk prijzen
5 EXIT Silhouette
Beste rechthoekige trampoline
342cm 120kg 72 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 6 oktober 2022
Trampoline met Veiligheidsnet en Ladder Bekijk prijzen
Maximaal belastbaar gewicht: 120kg
Aantal veren: 58
Diameter: 244cm

Het liefst wil je natuurlijk een trampoline die niet al te duur is, maar je wilt niet inleveren op de veiligheid. Deze trampoline met veiligheidsnet is dan ook de beste koop wegens de relatief lage prijs en toch hoge veiligheid die het te bieden heeft. Tevens is de trampoline ook voorzien van GS zegel en certificaat.

Er zijn 58 veren gebruikt om de veerkrachtigheid van de trampoline bij te staan met ieder een lengte van 14,7 mm. Daarnaast is er ook nog een veiligheidsnet aanwezig om kinderen en volwassenen op te vangen zodat er geen ernstige ongelukken gebeuren. Dit net kun je aan de binnenkant afsluiten middels een rits.

Afmetingen en gewicht van deze trampoline:

 • Diameter: 2,44 m;
 • Hoogte: 2,5 m;
 • Afmetingen trampoline:67 x 244 x 67 cm;
 • Gewicht product: 250 kg;
 • Dikte randkussen: 10 mm.

Een kleine moeite, jaren plezier

Een trampoline staat meestal gedurende het jaar in de tuin, en dan is het ook wel zo fijn als de trampoline beschermd is tegen verschillende weersomstandigheden. Deze trampoline stond bij ons in een periode met veel regen, hagel en wind en was daarna nog in een prima staat. Zolang je geen schuurmiddelen of hogedrukreiniger gebruikt, en je het net en de poten verwijderd bij sterke wind voor de zekerheid, zal deze trampoline nog jaren meegaan.

Je kunt voor de trampoline ook een zeil kopen om het te beschermen tegen regen, sneeuw, hagel enzovoorts.

Ben jij op zoek naar een simpele, maar toch stevige trampoline met bescherming voor zowel gebruiker als product, voor een niet al te grote prijs? Dan is dit de perfecte match voor jou!

Plus- en minpunten
Binnennet met ritssluiting – Corrosie werend frame – Beschermd tegen uv-stralen – Individueel gevoerde steunpalen
Niet volledig in te klappen - Zeil niet inbegrepen
Verkrijgbaar bij:
Salta Premium Black Edition Bekijk prijzen
Diameter: 251cm
Maximaal belastbaar gewicht: 100kg
Aantal veren: 54

De Salta premium was een echte uitblinker tussen de beste trampoline merken die wij hebben getest. Het heeft dan ook niet voor niets de titel best geteste trampoline gekregen. Zowel de veiligheid als het springplezier bleken allemaal tiptop in orde te zijn.

Het eerste wat je ziet wanneer je naar de trampoline loopt is het dik beschermende schuim rondom de veren met extra lange rok. Daarna valt het binnennet op. Hier kun je gemakkelijk doorheen kijken, maar het beschermt wel tegen eventuele ongelukken. Het net kun je afsluiten met een rits voor maximale bescherming. Als laatst zie je de soepele springmat.

Afmetingen en gewicht van deze trampoline:

 • Diameter: 2,51 m;
 • Hoogte: 2,5 m;
 • Afmetingen trampoline: 251 x 251 x 256 cm;
 • Gewicht product: 60 kg;
 • Dikte randkussen: 25 mm.

Des te meer zielen, des te meer vreugde

De trampoline is te gebruiken tot een maximaal gewicht van 100 kilogram. Helaas kan de veiligheid niet gegarandeerd worden boven dit gewicht omdat de materialen dit niet kunnen houden. Je kunt natuurlijk wel de yogamat in de buurt van de trampoline zetten om zo gezellig met zijn tweeën te sporten. Het is belangrijk om rondom te trampoline te zorgen voor een vrije ruimte van 2 meter. Daarnaast is het ook van belang dat er slechts één persoon tegelijk op de trampoline gaat om ongelukken te vermijden.

Een trampoline heb je normaal gesproken niet zo gemakkelijk opgezet, maar deze trampoline heb je met twee personen binnen het uur opgezet. Dat vonden met name de testers met kinderen wel fijn, want door het enthousiasme kunnen die nog wel eens ongeduldig zijn.

Wil jij de beste trampoline 2021 ook in huis hebben? Bestel hem dan vandaag nog en begin deze week nog met springen!

Plus- en minpunten
Gemakkelijk op te zetten – Kan ingegraven worden – corrosie werend – Binnennet met ritssluiting
Zeil niet inbegrepen – Niet volledig in te klappen
Verkrijgbaar bij:
BERG trampoline Favorit Inground Bekijk prijzen
Diameter: 200cm
Maximaal belastbaar gewicht: 250kg
Aantal veren: 36

Als je een trampoline in de tuin wilt hebben die makkelijk toegankelijk is, dan heb je een inground trampoline nodig. De beste inground trampoline is de BERG trampoline Favorit Inground met veiligheidsnet.

Er wordt gebruik gemaakt van Goldspring Solo veren, deze zijn langer waardoor ze ook flexibeler zijn. Goede, flexibele veren zorgen ervoor dat je meer springkracht hebt voor verschillende sprongen. Wil je graag een nieuwe sprong leren? Zoek er dan eens een paar op de tablet, maar zorg er wel voor dat je het op een veilige manier probeert. Als je klaar bent sta je zonder gedoe zo weer op het gras.

Een aantal veiligheidsregels:

 • Een persoon tegelijk om botsingen te voorkomen;
 • Geen salto’s als hier geen ervaring mee is, zo wordt nekletsel voorkomen;
 • Geen voorwerpen mee op de trampoline om beschadiging te voorkomen;
 • Schoenen uit om ongelukken te voorkomen;
 • Nooit direct van de trampoline afspringen;
 • Niet op een natte trampoline springen.

Goed onderhoud voor jaren plezier

Dit is een model die nog jaren mee kan gaan dankzij de hoge kwaliteit onderdelen waaruit het gebouwd is. Zo heeft deze trampoline Goldspring Solo veren die zowel van binnen als buiten beschermd zijn met een roestbestendige zinklaag, en is er een waterafstotende schuimlaag gebruikt als beschermrand.

Het mooie aan een inground trampoline is dat deze minder zichtbaar is in de tuin dan een hoge trampoline. Hierdoor heb je geen zichtbelemmering. Daarnaast is de trampoline hierdoor ook wat toegankelijker voor kinderen onderaan de groeilijn.

Is het voor jou belangrijk dat de trampoline goed toegankelijk is en niet te veel in het zicht staat? Dan is een inground trampoline precies waar jij naar op zoek bent!

Plus- en minpunten
Hoge kwaliteit onderdelen – Toegankelijk voor iedereen – Staat niet teveel in het zicht – Zeer geschikt voor kinderen
Niet heel belastbaar – Zonder hoes geleverd
Verkrijgbaar bij:
SPRING Trampoline Bekijk prijzen
Diameter: 140cm
Maximaal belastbaar gewicht: 75kg
Aantal veren: 40

Kinderen vinden het heerlijk om op de trampoline te spelen, maar het is niet altijd mogelijk om zo’n grote trampoline in de tuin neer te zetten. Om ouders en kinderen tegemoet te komen is er nu ook een kindertrampoline. Deze heeft een kleinere diameter waardoor kinderen nog steeds genoeg ruimte hebben, maar er minder ruimte in beslag wordt genomen.

Veiligheid staat natuurlijk voorop, zeker als het om kinderen gaat, dus het veiligheidsnet is gewoon inbegrepen. Deze kan bediend worden met een simpele rits waar kinderen geen moeite mee zullen hebben. De veren zijn ook bedekt met een veiligheidsrand voor extra bescherming. Tevens is de onderkant van de trampoline ook afgezet met een veiligheidsnet, zo kunnen er geen kinderen onbedoeld onder terecht komen terwijl erop gesprongen wordt.

Voordelen van een trampoline voor kinderen:

 • Goede manier om energie kwijt te raken;
 • Vergroot coördinatie;
 • Verbetert balans;
 • Traint de kracht;
 • Makkelijke, laagdrempelige manier om te sporten.

Door weer en wind

Je wil natuurlijk wel wat hebben aan de trampoline, daarom is het ook beschermd tegen UV-stralen en water. De poten zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal waardoor het flink stevig is en wel wat kan hebben. Het maximale belastbare gewicht is echter wel 75 kilogram, dus volwassenen moeten hier wel rekening mee houden als zij ook willen springen.

De meeste trampolines moet je bij slecht weer afdekken om te voorkomen dat de trampoline helemaal aangetast wordt. Vaak heb je daarna geen zin meer om de trampoline helemaal op te zetten of überhaupt dat zeil er weer af te halen als het straks toch weer gaat regenen. Gelukkig hoef je deze trampoline niet uit elkaar te halen bij slecht weer. Je kunt de kinderen na de regenbui – uiteraard wel eerst de trampoline droogmaken – gewoon weer laten spelen.

Heb je zelf geen interesse in trampoline springen, maar heeft jouw kind wel zin en behoefte om zijn energie erop los te laten? Ga er dan gewoon voor! Wie weet heb je wel een toekomstig professioneel trampoline springer in huis…

Plus- en minpunten
Neemt weinig ruimte in beslag – Bestand tegen slecht weer – Inclusief veiligheidsnet – Extra veilig
Niet geschikt voor gebruikersgewicht zwaarder dan 40 kilogram – Relatief weinig veren
Verkrijgbaar bij:
EXIT Silhouette Bekijk prijzen
Diameter: 342cm
Maximaal belastbaar gewicht: 120kg
Aantal veren: 72

Als je op zoek bent naar een trampoline waar je lekker veel springruimte hebt, en ook nog eens ruimte hebt om trucjes te oefenen, dan ben je op zoek naar de EXIT Silhouette trampoline. Een rechthoekige trampoline geeft net dat kleine beetje extra ruimte om de gaafste sprongen te proberen.

Het onderhoud van deze rechthoekige trampoline is erg simpel. Om de zoveel tijd reinig je het beschermend schuim met water en een mild sopje, en klaar is kees. In de winter gebruik je een afdekzeil om het springvlak te beschermen. Wanneer er sterke wind voorspeld wordt kun je het net en de poten verwijderen, maar je kunt ook een verankeringsset gebruiken.

Afmetingen en gewicht van deze trampoline:

 • Diameter: 3,42 m;
 • Hoogte: 2,5 m;
 • Afmetingen trampoline: 244 x 342 x 262 cm;
 • Gewicht product: 86 kg;
 • Dikte randkussen: 20 mm.

Op een veilige manier de leukste sprongen maken

Een trampoline wordt veelal gebruikt om de tofste trucjes en sprongen op te maken om ze naderhand vast te leggen op je smartphone, en dan is het wel belangrijk dat de trampoline dit ook kan hebben. De beste rechthoekige trampoline is speciaal gemaakt voor deze uitbundige sprongen. Extra zachte veren zorgen ervoor dat je nog hoger kan springen en dus ook meer ruimte hebt voor de trucjes.

De verkoop van trampolines is flink gestegen het afgelopen jaar, maar dat leidt ook tot meer ongelukken. Daarom is het wel fijn dat deze trampoline voorzien is van belangrijke beschermingselementen zoals beschermend schuim, een veiligheidsnet en een soepele springmat met 72 veren.

Wil jij springen en trucjes doen naar hartenlust? Dan heb je deze rechthoekige trampoline zeker weten nodig! Bestel hem vandaag nog zodat jij zo snel mogelijk al die gave trucjes onder de knie krijgt.

Plus- en minpunten
Groot diameter – Tot 120kg belastbaar – Gegalvaniseerde veren – Beschermd tegen roest
Hoes niet meegeleverd – Neemt veel ruimte in beslag
Verkrijgbaar bij:
Door: Sandra

Hi, ik ben Sandra! Producten testen en onderzoeken is ondertussen een van mijn hobby's geworden. Je maakt al gauw een miskoop, en daar was ik op een gegeven moment wel klaar mee. Samen met mijn collega's verdiep ik mij nu in verschillende producten in en rondom het huis. Mis je nog een advies? Neem dan contact met ons op!