Hoe veranker ik mijn trampoline?

Door: Eva
Laatste update: 17 februari 2022

Nederland is een land waar het weer zomaar om kan slaan en waar het vaak waait. Tijdens een storm waaien er regelmatig trampolines weg omdat ze niet goed vaststaan. Dat is niet alleen zonde van je trampoline omdat deze hierdoor kapot kan gaan maar het is ook gevaarlijk voor omwonenden als de trampoline bijvoorbeeld de nabijgelegen weg opwaait. De trampoline verankeren is daarom een goede oplossing maar hoe doe je dat?

image

Je trampoline verankeren

Een trampoline verankeren is eigenlijk niet heel anders dan het vastzetten van je tent op een kampeervakantie waarbij je lijnen vastzet met haringen in de grond zodat de tent stabiel staat. Je kunt echter, anders dan bij een tent, de verankeringsset apart kopen en de lijnen zijn een stuk sterker dan bij een tentlijn. Zo’n verankeringsset bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Banden om de trampoline vast te zetten
  • Grondankers die soms een spiraalvorm hebben en soms recht zijn

Andere manieren om te verankeren

Je kunt je trampoline ook op andere manieren vastzetten. Bijvoorbeeld door touwen en een betonblok. Dat is natuurlijk wel geïmproviseerd en het kan gevaarlijk zijn, imdat de kinderen zich kunnen bezeren aan het betonblok als ze van de trampoline vallen. Het is dus beter om in dat geval een veiligheidsnet te hebben. Deze methode wordt vaak gebruikt als er geen gras is, maar gelukkig zijn er ook pinnen die je in de stenen tegels kunt schroeven waardoor je een trampoline ook op tegels kunt verankeren met touwen en ankers.

Trampoline ingraven

Je ziet ook steeds vaker trampolines die ingegraven worden in de tuin. Dit is een ideale manier om te voorkomen dat de trampoline wegwaait. De wind kan natuurlijk nooit onder het lichte springdoek komen en de trampoline weg laten waaien. Het is ook een stukje veiliger omdat de trampoline tijdens het springen op grondhoogte is en je nooit van de trampoline kunt vallen.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer