Ronde of rechthoekige trampoline – welke vorm past bij mij?

BERG trampoline

Er zijn veel soorten trampolines verkrijgbaar, een van de eerste keuzes die je moet maken is of je een ronde of een rechthoekige trampoline wilt. Grotendeels hangt de keuze tussen rond en rechthoekig af van de grootte van je tuin. Maar mocht je ruimte hebben voor beide vormen, dan is het goed om te weten dat er verschil zit in de springervaring tussen ronde en rechthoekige trampolines. Wat is het verschil en wat zijn de voor- en nadelen van ronde en rechthoekige trampolines? Dat leggen we je hier uit.

Rechthoekige trampolines

Van een rechthoekige trampoline kun je de gehele springmat goed gebruiken. Je zult al snel hoger kunnen springen en bovendien heb je meer controle over je sprongen. De rechthoekige trampoline is vooral interessant voor oudere en ervaren kinderen. Op een rechthoekige trampoline kun je namelijk betere en gecompliceerdere sprongen maken. Een rechthoekige trampoline past beter vaak ook beter in kleine tuinen. Een rechthoekige trampoline is compact en past vaak wel in een hoek, zodat het niet onnodige veel ruimte in beslag neemt.

Ronde trampolines

Een ronde trampoline is veiliger in gebruik, vooral voor kleine kinderen. Dit komt omdat de springer constant naar het midden wordt geleid. De veren van een ronde trampoline zijn overal even strak gespannen, waardoor in het midden springen als het ware vanzelf gebeurt. De kans om van de trampoline af te springen is op een ronde trampoline ook veel kleiner dan op een rechthoekige trampoline. Een ronde trampoline neemt echter wel veel ruimte in beslag. Hij moet dus wel in je tuin passen.

Beste trampolines van dit moment

Voor zowel een ronde als een rechthoekige trampoline geldt: hoe groter de trampoline, hoe meer springcomfort, wat gelijk staat aan meer springplezier. Kies bij twijfel dus liever voor een grotere trampoline. Ben je nog op zoek naar een trampoline? Laat je dan inspireren door de 10 beste trampolines van dit moment!

BERG Ultim Champion InGround 330

De BERG Ultim Champion is een rechthoekige in-ground trampoline. De afmetingen van deze trampoline zijn van 330 x 220 cm. Het springcomfort is uitstekend. e ervaart dankzij de Airflow minder weerstand van de lucht, waardoor je hoger kunt springen.

Koop bij Bol.com
EXIT InTerra Groundlevel

De EXIT InTerra Groundlevel is een grote trampoline die gelijk is aan de grond. Hierdoor is de trampoline veiliger in gebruik (geen rand waar je over kunt struikelen) en oogt deze trampoline rustig in de tuin. Hij is verkrijgbaar in het groen en grijs.

Koop bij Bol.com
Salta Comfort

De Salta Comfort is een grote, stevige en relatief makkelijk op te zetten trampoline. Hij heeft een diameter van 396 cm. Net als bij alle andere trampolines is dit inclusief de randkussens. De randkussens hebben een dikte van 30 mm. Belastbaar tot 120 kg.

Koop bij Wehkamp