Trampoline onderhouden

Trampoline onderhouden

De trampoline staat vaak het hele jaar door buiten. Regen, sneeuw, koude en warme dagen hebben best wel wat invloed op de trampoline. Voor veel springplezier en voor de veiligheid is het belangrijk dat je de trampoline goed onderhoud.

Trampoline onderhouden

De trampoline onderhouden is vrij simpel. Met een doek en een emmer water (zonder zeep!) maak je de trampoline regelmatig schoon. Met een droge doek, droog je de trampoline vervolgens af. In de herfst en winter is het verstandig als je de trampoline afdekt met een hoes. Zo voorkom je onnodige schade en bespaar je jezelf schoonmaakwerk. Bij trampoline onderhoud komt vooral ook veel controleren kijken. Voor de veiligheid is het belangrijk dat je de staat van de trampoline regelmatig controleert. Denk vooral aan de springmat, de veren en de rand. Hieronder leggen we dit wat uitgebreider uit.

Trampoline springmat

Controleer de springmat regelmatig op scheurtjes. Kleine scheurtjes kun je vergelijken met een sterretje in de auto. Het lijkt onschuldig, tot dat ze doorscheuren. Kleine scheurtjes kunnen eenvoudig worden gerepareerd. Zijn er te veel scheurtjes of zijn de scheuren te groot? Dan is het tijd om de springmat te vervangen.

Trampoline veren

De veren van een trampoline ondergaan door het weer en springen slijtage. Daarom gaan ze dus niet een eeuwigheid mee. Als je roest ziet, of dat de veren uitgerekt zijn of zelfs afgebroken veren, dan weet je dat het tijd is om de veren te vervangen.

Trampoline rand

De rand kan lang meegaan, als je hem goed onderhoudt. Bedek de rand met een hoes en zorg ervoor dat er geen schoenen op de trampoline komen. Het is verstandig om de rand te vervangen zodra de rand stug voelt en er scheurtjes zichtbaar worden.

BERG Ultim Champion InGround 330

De BERG Ultim Champion is een rechthoekige in-ground trampoline. De afmetingen van deze trampoline zijn van 330 x 220 cm. Het springcomfort is uitstekend. e ervaart dankzij de Airflow minder weerstand van de lucht, waardoor je hoger kunt springen.

Koop bij Bol.com
Salta Excellent Ground

Dit is een van de kleinste in-ground trampolines op de markt. Dankzij het compacte formaat past hij in bijna elke tuin. De afmetingen van de Salta Excellent Ground zijn 153 x 214 x 25 cm. Op deze trampoline kunnen 2 kinderen of 3 peuters samen springen.

Koop bij Wehkamp
EXIT InTerra Groundlevel

De EXIT InTerra Groundlevel is een grote trampoline die gelijk is aan de grond. Hierdoor is de trampoline veiliger in gebruik (geen rand waar je over kunt struikelen) en oogt deze trampoline rustig in de tuin. Hij is verkrijgbaar in het groen en grijs.

Koop bij Bol.com