Wat kan je het beste onder een trampoline leggen?

Door: Eva
Laatste update: 17 februari 2022

Stel je wilt voor je kinderen graag een trampoline kopen zodat ze met veel plezier kunnen spelen in de tuin. Daarbij is veiligheid enorm belangrijk, vooral als je de kinderen wat meer zelfstandigheid wilt bieden. Een van de zaken waar je op moet letten bij veiligheid is de ondergrond van de trampoline. Maar wat is nou de juiste ondergrond?

De juiste ondergrond bepalen voor je trampoline

Het is niet verstandig een trampoline te plaatsen op de tegels. Als de trampoline hierop staat zal dat veel lawaai maken. Toch is het belangrijk dat de ondergrond stabiel is, omdat anders de trampoline te veel gedempt zal worden en de kinderen geen leuke sprongen kunnen maken op het toestel.

Gelukkig dempt gras de sprongen van je kinderen nog niet zodanig dat het spelen niet leuk meer is. Gras is dus zeker een goede keuze als ondergrond.Je kunt er ook voor kiezen de trampoline vast te zetten. Zo staat hij niet alleen stabieler, maar is de kans dat de trampoline wegwaait veel kleiner.

Veiligheid

Een trampoline moet veilig zijn voor de kleinsten. Het springen op de trampoline zal veiliger zijn als er gras om het toestel ligt, maar er zijn ook andere dingen die je kunt doen om het springen veiliger te maken:

  • Zorg dat rondom de trampoline geen spullen staan, mochten kinderen onverhoopt van de trampoline vallen, dan kunnen ze zich niet bezeren aan een object.
  • Een veiligheidsnet rondom de trampoline voorkomt dat kinderen er vanaf kunnen vallen
  • Controleer de veren en zorg dat de trampoline een beschermrand heeft waardoor deze veren niet bloot liggen.

De trampoline ingraven

Je kunt de trampoline ook ingraven in je tuin. Daarvoor moet je natuurlijk wel een gat maken, maar het zal er wel voor zorgen dat de trampoline een stuk stabieler in de tuin staat, niet wegwaait en de kinderen op gelijke hoogte met het gras kunnen spelen. Het wordt daardoor een stuk veiliger om trampoline te springen.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer