Beste trilplaat 2022

Laatste ge-update in door Els

In een ideale wereld spring je vroeg uit de veren, loop je 30 minuten hard en  zit je daarna keurig gedoucht en aangekleed met je gezin aan een heerlijk gezond ontbijtje. En Voila! De dag kan beginnen.

In werkelijkheid sta je ’s ochtends al moe op en lukt het maar net om iedereen op tijd de deur uit te werken. Met je drukke baan en chaotische huishouden heb je ’s avonds ook echt geen zin meer om naar de sportschool op de hoek te gaan.

Goed nieuws: met de door ons geteste trilplaten voorkom je heel makkelijk dat je te weinig beweegt. 10 minuten per dag thuis op de trilplaat geeft hetzelfde resultaat als een uur intensief sporten!

Wij hebben voor jou verschillende trilplaten vergeleken op kwaliteit en prijs en factoren als draagvermogen, aantal programma’s en accessoires. Als beste product uit de test kwam de Rockerz Fitness® voor ons de nummer 1 uit onze top 5 beste Trilplaat. Lees hieronder snel waarom.

Best geteste trilplaat
LifeGoods
Bol.com
LifeGoods
Beste trilplaat voor thuis
Ultrathin TD006C-5
Bol.com
Ultrathin TD006C-5
Beste trilplaat voor benen
BX Fitness
Bol.com
BX Fitness
Rockerz Fitness® Bekijk prijzen
Draagvermogen: 130 kg
Programma’s: 5
Accessoires: afstandsbediening – weerstandsbanden - bluetoothspeaker
Geschikt voor: uithoudingstraining – massage
Hierom zijn we fan:
Deze multifunctionele trilplaat heeft 5 trainingsprogramma’s, 99 snelheidniveau’s en diverse accessoires waardoor het geschikt is voor het hele gezin, jong en oud!
Let hierop:
Er worden geen batterijen meegeleverd voor de afstandsbediening van deze trilplaat, zorg zelf voor 2 x AAA batterijen.

Tot beste koop trilplaat kozen wij unaniem de Rockerz Fitness® vanwege de enorme veelzijdigheid en de lage prijs in vergelijking met andere trilplaten van deze kwaliteit. Voor ons dus de absolute nummer 1!

Bij het uitpakken waren we al meteen verliefd op het strakke design. De antislip bovenplaat en de stevige antislippoten onder de trilplaat gaven ons direct een veilig gevoel.

De trilplaat weegt 8,2 kg en is licht genoeg om makkelijk op te bergen en zwaar genoeg om iemand van 130 kg te dragen.

Deze trilplaat maakt een zijwaarts schommelbeweging. Dat is wel even wennen als je er voor het eerst op gaat. In de bijgevoegde handleiding is het advies om de eerste keer zittend op een stoel alleen met je voeten erop te gaan. 

Mijn collega ging er meteen op staan en startte het programma met de afstandsbediening, heel handig. Het programma bouwde langzaam de snelheid op en dat ging prima.

Met de meegeleverde weerstandsbanden kun je ook nog extra je armen en schouders trainen. Verder kun je even lekker je voeten masseren onder het genot van een muziekje via de ingebouwde bluetoothspeaker.

Onze conclusie: een super veelzijdig apparaat met voor ieder wat wils!

Ziet er mooi uit, maakt weinig geluid en heeft verschillende programma’s. Niet afgevallen, maar voel mij wel fitter!

Verkrijgbaar bij:
LifeGoods Bekijk prijzen
Draagvermogen: 150 kg
Programma’s: 5
Accessoires: afstandsbediening - weerstandsbanden - trainingstouwen – bluetoothspeaker – workoutposter
Geschikt voor: intense fullbody workout
Hierom zijn we fan:
Deze gebruiksvriendelijke trilplaat heeft een grote diversiteit aan trainingsprogramma’s en accessoires waardoor je in korte tijd een complete intensieve work-out doet.
Let hierop:
Deze trilplaat is zwaar en ondanks de transportwieltjes, niet snel en makkelijk op te bergen.

De best geteste trilplaat is de populaire LifeGoods, omdat deze trilplaat een perfecte prijs/kwaliteitverhouding heeft. Met 5 trainingsprogramma’s en de bijgeleverde accessoires is alles aanwezig voor een complete intense fullbody-workout.

Een groot pluspunt vonden wij de extra’s die we tegenkwamen in de verpakking. Zoals het bewaartasje voor de weerstandsbanden, wat heel handig is als je vaak spullen kwijtraakt! Ook waardeerden we de oldschool poster met oefeningen. Hierdoor is de trilplaat ook toegankelijk voor iedereen die geen Youtube gebruikt.  

Deze trilplaat heeft een verticale trilling en de plaat gaat supersnel op en neer. De snelheid (intensiteit) is makkelijk in te stellen met de afstandsbediening of op het bedieningspaneel met LCD-scherm. Je kiest uit 5 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s die de intensiteit rustig voor je opbouwen.

Ondanks de wieltjes onder deze 13 kilogram wegende trilplaat is het volgens andere gebruikers niet heel handig om even snel op te bergen.

Een zwaardere trilplaat zoals deze is vaak wel weer veiliger dan een lichtere trilplaat, omdat hij makkelijker op één plek blijft staan. Het antislip platform draagt bij aan de veiligheid. Tip: Draag voor de veiligheid sportschoenen of hardloopschoenen met een niet te dikke zool op de trilplaat.

Geweldig apparaat waar je lekker los op kan gaan. Maar het lekkerste is dat je via Bluetooth je eigen liedjes kan afspelen! Kom maar door met die workouts!

Verkrijgbaar bij:
Ultrathin TD006C-5 Bekijk prijzen
Draagvermogen: 120 kg
Programma’s: 3
Accessoires: afstandsbediening - weerstandsbanden
Geschikt voor: cardio en krachttraining
Hierom zijn we fan:
Deze trilplaat is klein en licht waardoor je hem makkelijk door het huis verplaatst en snel even tussendoor kunt sporten!
Let hierop:
De trilplaat heeft een draagvermogen van maximaal 120 kg. Als je zwaarder bent is deze trilplaat niet geschikt.

De Beste trilplaat voor thuis is de Ultrathin TD006C-5, omdat het een lichtgewicht is die je makkelijk door het huis kunt verplaatsen. Zo kun je overal in huis wandelen, joggen of hardlopen! Nadeel van dit lichtgewicht is dat de trilplaat daardoor ook een kleiner draagvermogen heeft van 120 kg.

De kleine handleiding is helaas niet in het Nederlands.  Gelukkig is de  trilplaat niet moeilijk te bedienen. Met de afstandsbediening kies je uit 3 programma’s of je stelt zelf de tijd en de intensiteit in. Je leest de timer en het intensiteitslevel makkelijk af op de LED-display tijdens het sporten.

De trilplaat maakt gebruik van verticale trillingen die de bloedsomloop stimuleren en de spieren traint. De bijgeleverde weerstandsbanden maak je  vast aan de zijkant van de trilplaat en daarmee train je je armen, schouders en rugspieren. Zo kun je tegelijkertijd cardio- en krachttraining doen.

Voor dit geld dacht ik dat het weinig kon zijn, alle anderen waren veel duurder. Maar deze is echt super! Als ik er ooit nog eentje nodig heb, koop ik weer deze.

Verkrijgbaar bij:
Tunturi Cardio Fit V20 Bekijk prijzen
Draagvermogen: 150 kg
Programma’s: 3
Accessoires: afneembare stoel – afstandsbediening - weerstandsbanden – push up handvatten – Training App
Geschikt voor: full body workout/massage
Hierom zijn we fan:
Deze trilplaat heeft mega veel trainingsmogelijkheden door het 3D trilsysteem, afneembare stoel en andere handige accessoires waardoor je het maximale uit de trilplaat en jezelf kan halen en ook nog eens kan ontspannen.
Let hierop:
De stroomkabel van de trilplaat is wat aan de korte kant, grote kans dat je een verlengkabel nodig hebt.

De beste fitness trilplaat is de Tunturi Cardio Fit V20 omdat deze trilplaat mega veel afwisselende trainingsmogelijkheden heeft. Daarnaast is de prijs perfect in balans met de kwaliteit van de trilplaat en de daarbij behorende accessoires.

In de doos zat ook een stoeltje met opdruksteunen voor push ups of buikspieroefeningen. Je zet het stoeltje er makkelijk op.

Onze interesse ging meteen naar de 3 verschillende standen:

  • verticale trilling
  • zijwaartse schommelbeweging
  • een combinatie van verticale trilling en zijwaartse schommelbeweging.

De combinatie van deze drie standen creëert een driedimensionaal effect voor een uitdagende training. In tien minuten tijd had onze testpersoon 10.000 stappen op de stappenteller staan!

Verder is het een zwaargewicht trilplaat van 15 kg maar met behulp van de transportwieltjes berg je het makkelijk op. De zuignappen onder de trilplaat zorgen dat de trilplaat veilig op zijn plek blijft staan vooral bij een intensieve workout is dat een fijn idee.

De trilplaat komt met een gratis training app: de Tunturi Training, waar je ontelbaar veel oefeningen en instructies op vindt. Hier kun je ook gebruikmaken van de community of je doet mee aan een groepsles als je extra motivatie nodig hebt.

De afneembare stoel is makkelijk te verwisselen, waardoor ik makkelijk en snel van oefeningen wissel. Door de aanwezigheid van de stoel kun je meerdere oefeningen uitvoeren. Dit vind ik een absoluut pluspunt!

BX Fitness Bekijk prijzen
Draagvermogen: 150 kg
Programma’s: 8
Accessoires: afstandbediening – weerstandsbanden- instructieboekje workouts
Geschikt voor: full body workout
Hierom zijn we fan:
Deze trilplaat is door de verticale trilling perfect te gebruiken om je bloeddoorstroming te verbeteren en specifieke gebieden als benen, billen en buik te trainen.
Let hierop:
De intensiteit van de voorgeprogrammeerde standen zet je zelf tijdens het trainen hoger of lager, een te hoge intensiteit kan leiden tot rug- of gewrichtsklachten.

De beste trilplaat voor benen is de BX Fitness omdat deze trilplaat de bloeddoorstroming verbeterd en specifiek je benen, billen en buik traint.

Het is een licht en compact apparaat waardoor je het makkelijk en snel tevoorschijn haalt voor een workout. Ideaal als je thuis weinig ruimte hebt voor een hometrainer of ander groot fitnessapparaat.

Verder is deze trilplaat met verticale trilling makkelijk te bedienen met de afstandsbediening. De voorgeprogrammeerde standen kun je tijdens het trainen hoger of lager zetten. Let wel op dat je niet te snel een te hoge intensiteit gebruikt dit kan leiden tot rug- en gewrichtsklachten.

Het bijgeleverde instructieboekje met 8 verschillende trainingsprogramma’s gebruik je als je meer uitgebreid wilt trainen, zoals krachttraining voor je bovenlichaam.

De weerstandsbanden voor krachttraining van schouders en armen maken deze trilplaat geschikt voor een full body workout hierdoor hoef je niet meer de deur uit voor een intensieve training.

Je verplaatst deze trilplaat van 3,5 kg makkelijk. En geen zorgen (!) de zuignappen aan de onderkant houden de trilplaat stevig op de grond, waardoor je veilig je oefeningen kunt doen.

Mijn moeder van 70 die niet veel verstand heeft van elektrische apparaten kan deze trilplaat makkelijk bedienen. Ze voelt zich fitter na gebruik, en het geeft haar een fijn gevoel. Topplaat!

Verkrijgbaar bij:
Product Draagvermogen Programma’s Accessoires Geschikt voor
Rockerz Fitness® Rockerz Fitness®
Beste koop trilplaat
130 kg 5 afstandsbediening – weerstandsbanden - bluetoothspeaker uithoudingstraining – massage Bekijk prijzen
LifeGoods LifeGoods
Best geteste trilplaat
150 kg 5 afstandsbediening - weerstandsbanden - trainingstouwen – bluetoothspeaker – workoutposter intense fullbody workout Bekijk prijzen
Ultrathin TD006C-5 Ultrathin TD006C-5
Beste trilplaat voor thuis
120 kg 3 afstandsbediening - weerstandsbanden cardio en krachttraining Bekijk prijzen
Tunturi Cardio Fit V20 Tunturi Cardio Fit V20
Beste fitness trilplaat
150 kg 3 afneembare stoel – afstandsbediening - weerstandsbanden – push up handvatten – Training App full body workout/massage Bekijk prijzen
BX Fitness BX Fitness
Beste trilplaat voor benen
150 kg 8 afstandbediening – weerstandsbanden- instructieboekje workouts full body workout Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 3 juni 2023
Door:
Els

Els heeft ruim 6 jaar ervaring als copywriter. Ze is nieuwsgierig en duikt graag diep in een onderzoek om de beste producten naar boven te halen. Ze wordt blij als ze jou kan helpen bij keuzestress!