Beste tuinslang 2023. 5x de beste koop tuinslang

Laatste ge-update in door Jasper

Met de beste tuinslang van 2023 sproei je je tuin, vul je de drinkbak van je hond, was je je auto of hou je een watergevecht. Zo’n flexibele tuinslang kun je elke dag wel gebruiken. Wil jij een tuinslang kopen maar zoek je de beste tuinslang van 2023? Dan helpen wij je verder.

Wij helpen je namelijk om een keuze te maken uit de verschillende soorten tuinslangen die er te koop zijn. Kies je bijvoorbeeld voor een flexibele slang die je uit kunt trekken of wil je juist een stevige tuinslang die tegen een stootje kan? Met onze review wordt de keuze heel eenvoudig.

In onze top 5 staan alleen de beste tuinslangen van 2023. Daar hebben we heel kritisch naar gekeken en alle eigenschappen op een rijtje gezet. De Kärcher Slangset Basic ½ vonden wij de beste tuinslang van 2023 vanwege de goede kwaliteit en de handige accessoires.

Product Lengte Diameter Inclusief koppelstuk
Karcher Slangset Basic 1/2 Karcher Slangset Basic 1/2
Beste koop tuinslang
15 m 13 mm Bekijk prijzen
Gardena Wandslangenbox 25 RollUp M/L Gardena Wandslangenbox 25 RollUp M/L
Best geteste tuinslang
25 m 13 mm Bekijk prijzen
Gardena Textielslang Liano Set 15 m met broes Gardena Textielslang Liano Set 15 m met broes
Beste flexibele tuinslang
15 m 13 mm Bekijk prijzen
Hozelock AutoReel 40m Hozelock AutoReel 40m
Beste tuinslanghaspel/wandslangenbox
40 m 12,5 mm Bekijk prijzen
Hozelock Tricoflex Ultraflex Slang Hozelock Tricoflex Ultraflex Slang
Beste lange tuinslang
50 m 12,5 mm Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 1 april 2023
Karcher Slangset Basic 1/2 Bekijk prijzen
Lengte: 15 m
Diameter: 13 mm
Inclusief koppelstuk: Ja
Hierom zijn we fan:
Stevige tuinslang – Complete set – Regelbaar spuitpatroon
Let hierop:
Zelf oprollen – Lengte te kort voor grotere tuinen

De allereerste tuinslang die we hier onder de loep nemen is de Kärcher Slangset Basic. In de verpakking zit een complete set met daarin:

 • een losse tuinslang van 15 meter
 • een zware metalen houder
 • spuitpistool
 • kraanstuk
 • slangstuk
 • waterstop

Dit is dus een complete set waarmee je je tuinslag direct overal aan kunt sluiten.

Bij het uitpakken viel de kwaliteit van de slang positief op. Het materiaal voelt stevig, alsof het niet snel zal scheuren. Wij besloten de slang te testen met onze hogedrukreiniger die toevallig ook van Kärcher is.

Flexibele tuinslang met handige koppelstukken

Alle accessoires zaten erbij , dus we konden deze Kärcher tuinslang meteen koppelen aan de hogedrukspuit. Met een lengte van 15 meter was de slang groot genoeg voor onze tuin, maar voor een grotere tuin zal de slang wat aan de korte kant zijn.

De tuinspuit hebben we niet gebruikt, maar die zal vast goed van pas komen als je je auto gaat wassen of als je de perken wilt sproeien. De spuit heeft een regelbaar spuitpatroon wat je met één hand instelt. Zo hou je je andere hand vrij om bijvoorbeeld je auto af te sponzen.

Beste koop tuinslang 2022 met accessoires

De slang werkte prima in combinatie met onze hogedrukreiniger. De muurhouder en de accessoires zijn van goede kwaliteit. Het is wel jammer dat je de tuinslang zelf moet oprollen om hem op te kunnen hangen op de muurhouder.

Aan de andere kant is dit een hele voordelige set, met de volgende pluspunten:

 • regelbaar spuitpatroon
 • complete set met accessoires
 • inclusief waterstop

Wat ons betreft is dit de beste koop tuinslang 2022 door de goede kwaliteit, de gunstige prijs en de bijgeleverde accessoires.

Deze tuinslang moet je zelf oprollen. Er zit geen haspel bij.

Gardena Wandslangenbox 25 RollUp M/L Bekijk prijzen
Lengte: 25 m
Diameter: 13 mm
Inclusief koppelstuk: Ja
Hierom zijn we fan:
Rolt automatisch op – 180 graden zwenkbaar – Geschikt voor grotere tuinen
Let hierop:
Dure tuinslang – Zware wandbox

De tweede tuinslag die we hier reviewen is de Gardena Wandslangbox. Dit is een slang op een muurhaspel die automatisch oprolt als je klaar bent. Dat werkt dus anders dan de Kärcher slangset die we hiervoor getest hebben, want die moest je zelf oprollen.

We zagen dat deze Gardena tuinslang 25 meter lang is. Dat is 10 meter langer dan de Kärcher tuinslang en daardoor is dit een echte grote tuinen slang. Je moet wel eerst een wandhouder op je muur bevestigen, in de buurt van je buitenkraan. Daarin plaats je de wandbox met de oprolbare tuinslang.

Een van de beste tuinslangen voor grote tuinen

Toen we de slag afrolden, merkten we hoe handig is het is dat de wandbox 180 graden kan draaien. Zo kom je in alle hoeken van je tuin om je planten water te geven. Na het sproeien geef je een klein rukje aan het einde van de tuinslang, waarna de slang oprolt en niet in de knoop raakt.

Zo hoef je bij een grote tuin niet terug te lopen naar je huis om de slang op te rollen. Deze oprolbare tuinslang is overigens niet goedkoop en ruim 4x zo duur als de Kärcher tuinslang. Daarvoor krijg je wel veel gemak en een nieuwe tuinslang zonder vervelende knikken erin.

Best geteste tuinslang 2022 als complete set

Wij vonden het handig dat in de verpakking alles zat wat we nodig hadden, zelfs de pluggen en schroeven voor de wandbeugel zaten er bij. Je kunt het systeem dus meteen aan de muur ophangen. De wandbox is wel groot en zwaar, dus dat kun je beter even met z’n tweeën doen.

De pluspunten nog even op een rij:

 • De tuinslang rolt zelf op
 • Lengte 25 meter
 • Alle benodigdheden meegeleverd

Wat ons betreft is dit de best geteste tuinslang van 2022 omdat de tuinslang goed oprolt en een praktische lengte van 25 meter heeft.

De wandbox van deze tuinslang is zwaar en is dus wat lastig op te hangen.

Gardena Textielslang Liano Set 15 m met broes Bekijk prijzen
Lengte: 15 m
Diameter: 13 mm
Inclusief koppelstuk: Ja
Hierom zijn we fan:
Knikt niet – Weegt weinig – Makkelijk op te rollen
Let hierop:
Zelf oprollen – De slang van 15 meter is wat kort

De volgende tuinslang die we getest hebben is de Gardena Textielslang Liano. In de verpakking zit een uitrekbare tuinslang, een schroefkraanaansluiting, broes, slangaansluitstuk en waterstop. Je krijgt alle accessoires er dus bij en dat is handig omdat je de slang meteen kunt gebruiken.

De slang die wij getest hebben was 15 meter lang. Dat is wel wat klein voor een grote tuin. De slang is ook verkrijgbaar in een lengte van 20 of 30 meter en die zijn meer geschikt voor een grotere tuin. Wij vonden het aansluitstuk erg handig omdat je de broes of de andere accessoires er zo aan klikt.

Deze tuinslang is erg flexibel en daardoor komen er geen knikken in de slang tijdens het gebruik. We hebben onze auto gewassen met deze tuinslang. De slang kan makkelijk over de auto heen getrokken worden. De broes is makkelijk te bedienen. De slang weegt niet zo veel en is dus makkelijk in gebruik.

Je hoeft niet bang te zijn dat deze tuinslang in de winter kapot vriest of in de zomer verbleekt. Het materiaal is namelijk uv bestendig en bestand tegen vorst. Zo gaat de slang langer mee en dat vonden wij zeker een pluspunt.

Beste flexibele tuinslang die niet knikt

Wat we ook handig vonden, was de meegeleverde waterstop. Als je de waterkraan dicht draait, dan blijft de tuinslang niet nadruppelen. Deze tuinslang is trouwens ook goed te gebruiken met je hogedrukreiniger, omdat de slang niet knikt.

In vergelijking met de vorige geteste tuinslangen zijn dit de belangrijkste verschillen:

 • Deze slang is bedekt met textiel waardoor de slang niet knikt
 • Op- en afrollen moet je met de hand doen
 • Lichtgewicht

Vanwege deze pluspunten is dit wat ons betreft de beste flexibele tuinslang.

Deze tuinslang is gemaakt van uv-bestendig materiaal zodat je slang in de zomer niet verbleekt.

Hozelock AutoReel 40m Bekijk prijzen
Lengte: 40 m
Diameter: 12,5 mm
Inclusief koppelstuk: Ja
Hierom zijn we fan:
Lengte van 40 meter – Rolt automatisch op - Goede kwaliteit tuinslang
Let hierop:
Wandbox niet afneembaar – Dure tuinslang

De volgende tuinslang uit deze review is weer zo’n handige oprolbare slang, net als de Gardena Wandslangenbox 25 RollUp. Beide tuinslangen werken met een automatisch oprolsysteem en een wandhouder aan de muur. We waren dus benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen.

Een groot verschil is de lengte van de slang. Deze lange tuinslang is 15 meter langer dan de Gardena tuinslang. Het is dus een goede tuinslang voor een grote tuin. Een ander verschil is de wandbox, die niet afneembaar is. Dat is een nadeel als het gaat vriezen, want dan bevriest de slang heel snel.

Flexibele slang die je makkelijk afrolt

Wij vonden het handig dat ook hier alle accessoires, hulpstukken en schroeven worden meegeleverd. Zo konden we de wandbox meteen ophangen en aansluiten. Net als bij de Gardena slang is de wandbox 180 graden draaibaar. Wij vonden ook deze wandbox zwaar en daardoor wat lastig op te tillen.

We hebben met het bijgeleverde spuitstuk onze auto gewassen en dat ging goed. Je kunt kiezen voor een krachtige waterstraal of een wat zachtere waterstraal. De slang zelf is gemaakt van hoogwaardig PVC , maar of het materiaal UV bestendig is, dat konden we nergens vinden.

Beste tuinslanghaspel/wandslangenbox met oprolbare tuinslang

We hadden geen moeite om deze flexibele tuinslang uit te rollen. Net als bij de Gardena tuinslang moet je na afloop een klein rukje aan de slang geven, waarna de slang automatisch oprolt. Door dit systeem kost deze tuinslang wel wat meer dan de Kärcher slangenset.

De positieve eigenschappen nog even samengevat:

 • Slang rolt automatisch op en af
 • Tuinslang van 40 meter lengte
 • Gemaakt van stevig materiaal

Wij beoordelen deze Hozelock AutoReel als de beste tuinslanghaspel/wandslangenbox vanwege de lengte van 40 meter en het automatisch oprollen van de slang.

De wandslangenbox is niet afneembaar. Je kunt de tuinslang dus niet binnen opslaan als het gaat vriezen.

Verkrijgbaar bij:
Hozelock Tricoflex Ultraflex Slang Bekijk prijzen
Lengte: 50 m
Diameter: 12,5 mm
Inclusief koppelstuk: Nee
Hierom zijn we fan:
Hoogwaardig PVC – UV-bestendig – Knikt en draait niet
Let hierop:
Geen koppelstukken meegeleverd – Rolt niet automatisch op.

Als laatste hebben we de Hozelock Tricoflex Ultraflex tuinslang getest. Qua lengte is dit de kampioen van deze review, want de slang is maar liefst 50 meter lang. Dat is dus ideaal als je een grote tuin hebt of als je een groot erf hebt rondom je huis.

Toen we de slang uitpakten, zagen we dat er alleen een tuinslang in de verpakking zat. De koppelstukken moet je er dus zelf bij kopen, of je gebruikt de koppelstukken van je oude tuinslang. Dit verschilt van de Kärcher tuinslang , die met een complete set accessoires werd geleverd.

De flexibele slang van kwalitatief hoogwaardig materiaal

Als je vaak knikken in je tuinslang hebt, dan is deze flexibele tuinslang echt een grote opluchting. We rolden de slang moeiteloos uit tot ver achter in de tuin. Dit is zo’n tuinslang die niet knikt als je de tuinslang draait terwijl je bijvoorbeeld de opblaasbare jacuzzi vult. Ideaal.

Een pluspunt is dat de tuinslang UV bestendig is en dus niet snel zal verkleuren. De slang is gemaakt van 5-laags kwalitatief hoogwaardig materiaal met een wapening. We verwachten dus dat deze slang niet snel lek zal raken

Beste lange tuinslang van 50 meter

Met een lengte van 50 meter is dit een perfecte slang om bijvoorbeeld een vlotterdrinkbak in een weiland aan te sluiten of om je auto te wassen op de oprit. Het is wel jammer dat je de slang zelf moet oprollen. Dit gebeurt niet automatisch, zoals bij de Hozelock AutoReel en de Gardena Wandslangenbox.

Dit vinden wij de belangrijkste pluspunten:

 • Knikt of draait niet
 • Stevig materiaal
 • UV-bestendig

Wat ons betreft is dit de beste lange tuinslang die we hier hebben getest, door het stevige 5-laags materiaal en de royale lengte van 50 meter.

Deze slang heeft geen automatisch oprolsysteem, je moet hem dus zelf oprollen.

Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit