Beste ventilator 2022 (STOP moet zoeken, wij hebben hem!)

Laatste ge-update in door Jasper

Door de opwarming van de aarde krijgen we ook in Nederland te maken met stijgende temperaturen. Een ventilator kan daarbij zorgen voor de nodige verkoeling, zonder dat het daadwerkelijk de temperatuur omlaag brengt. We kunnen daarbij onderscheidt maken tussen staande ventilatoren, hangende ventilator of een tafelventilator.

In deze review hebben we de beste ventilatoren van 2022 voor je op een rij gezet. We hebben daarbij gekeken naar het geluidsniveau, het type ventilator, het aantal standen en natuurlijk de prijs. Daar is de Dyson AM07 ventilator als beste ventilator van 2022 aangemerkt. Benieuwd naar andere goede ventilatoren? Wij vertellen je er alles over!

Dyson AM07 Bekijk bij Coolblue
Geluidsniveau: 64 dB
Aantal standen: 10
Type ventilator: Staande ventilator
Hierom zijn we fan:
Afstandsbediening - Draaiende bladen - Timer - 10 standen
Let hierop:
Geen koeling - Geluidsniveau

We trappen deze review natuurlijk af met de beste ventilator van 2022, de Dyson AM07 ventilator. Een van de grootste voordelen van deze ventilator is de meegeleverde afstandsbediening, waarmee je verschillende aspecten van de ventilator kunt veranderen. Denk daarbij aan:

 • Ventilatiestand
 • Het draaien van de ventilator
 • De timer

De timer is een van de nadere grote voordelen. Zo kun je precies instellen wanneer de ventilator uit gaat. Deze functionaliteit is vooral belangrijk als je de ventilator ook in de slaapkamer gebruikt. In dat geval gaat deze automatisch uit als je al lekker ligt te slapen!

Krachtige ventilator

Deze Dyson ventilator is daarnaast een van de meest krachtige ventilatoren van deze review. Met een vermogen van 56 Watt is deze in staat om de lucht door een groot deel van de ruimte te verplaatsen. Door de 10 verschillende standen kun je zelf instellen hoe hard de ventilator blaast.

Kies je voor de hoogste stand, dan moet je er wel direct rekening mee houden dat het geluidsniveau erg hoog ligt. Met maar liefst 64 dB is dit een van de luidste ventilatoren in deze review als deze op de hoogste stand gebruikt wordt. Ben je op zoek naar een stille ventilator, dan is de Honeywell HT900E een betere optie.

Roterende bladen

De ventilator onderscheidt zich vanwege het ontbreken van de roterende bladen. Dit zorgt niet alleen voor een prachtig design, maar zorgt er ook nog eens voor dat je kinderen of huisdieren geen risico lopen als zij aan het spelen zijn. Ze kunnen daarom niet gewond raken of zich bezeren.

We moeten daarbij wel vermelden dat de ventilator niet de temperatuur in huis verlaagd. Deze zorgt alleen voor een verkoelend effect. Ben je juist wel op zoek naar verkoeling in huis, dan is het aan te raden om een aircooler of mobiele airco aan te schaffen

De beste ventilator van 2022 vanwege de timer, de afstandsbediening en het ontbreken van de roterende bladen!

Honeywell HT900E Bekijk bij Bol.com
Geluidsniveau: 38 dB
Type ventilator: Vloerventilator
Aantal standen: 3
Hierom zijn we fan:
Prijs - Geluidsniveau - Verschillende snelheidsstanden - Compact
Let hierop:
Automatisch roteren - Luchtstroom

Met deze Honeywell HT900E heb je de best geteste ventilator van 2022 te pakken. Dit komt onder meer door de zeer voordelige prijs. In vergelijking met sommige andere ventilatoren in deze review, is deze goedkope ventilator soms wel 10 keer goedkoper dan bijvoorbeeld de hierboven genoemde Dyson ventilator.

Stille ventilator

Daarnaast is het ook de beste stille ventilator van dit moment. Met een geluidsniveau van maar 39 dB is dit een erg stille ventilator, waardoor je deze ook uitstekend kunt gebruiken als je bijvoorbeeld televisie aan het kijken bent. In vergelijking met andere ventilators in deze review scheelt dat soms wel meer dan 20 dB.

Dit lage geluidsniveau wordt bereikt door de ventilator in de laagste stand te gebruiken. Kies je namelijk voor de zwaarste stand, dan produceert deze 56 dB, wat nog steeds meer dan prima is. In totaal beschikt de ventilator over drie verschillende snelheidsstanden.

Naast dat het een geruisloze ventilator is, is het ook een erg kleine ventilator. Je kunt deze daarom eenvoudig overal neerzetten, terwijl je er ook voor kunt kiezen om de ventilator op te hangen. De ventilator heeft de volgende fysieke eigenschappen:

 • Diepte: 14,5 centimeter
 • Breedte: 26 centimeter
 • Hoogte: 28 centimeter

De verbeterpunten

Bij het testen van dit product zijn we wel op een tweetal verbeterpunten gestuit. Allereerst is dat het ontbreken van automatische rotatie. Wil je de luchtstroom goed afstemmen op de plek waar je zit, dan moet je dat handmatig doen. Hoewel dit natuurlijk een kleine moeite is, is het wel een nadeel in vergelijking met andere ventilatoren.

Daarnaast zorgt dit ook alleen voor een luchtstroom door het huis heen. Door de beperkte omvang is de luchtstroom ook minder groot dan bij andere ventilatoren, dus je zult er minder van voelen als je bijvoorbeeld op de bank zit. Toch is het een heerlijk verkoelend briesje voor kleine ruimtes.

Een goede ventilator voor kleine ruimtes vanwege het compacte design, de prijs en de verschillende snelheden!

Verkrijgbaar bij:
JAP Vancouver Bekijk bij Bol.com
Geluidsniveau: 48 dB
Aantal standen: 6
Type ventilator: Torenventilator
Hierom zijn we fan:
Oscillerende functie - Timer - Ionisator - Snelheden en standen
Let hierop:
Verkoelend effect - Plastic voetstuk

En we zijn alweer bij de nummer drie van deze review, de beste torenventilator. Dat is de JAP Vancouver, vooral vanwege een tweetal functionaliteiten die zorgen voor een schonere lucht. Dat zijn de oscillerende functie en de ionisator. De oscillerende functie zorgt ervoor dat de ventilator blijft bewegen en schone lucht door de ruimte verspreidt.

De timer zorgt er daarnaast voor dat de ventilator zich automatisch uitschakelt, een functie die met de handige afstandsbediening in te stellen is. Andere voordelen van de ventilator zijn:

 • Licht van gewicht
 • Transporthandvat
 • Automatisch uitschakelen bij oververhitting

Ionisatie functie

Daarnaast is er ook sprake van een ionisator. Bij ionisatie worden stofdeeltjes als het ware verzwaard, waardoor deze naar de grond zakken. Hierdoor blijven ze niet in de lucht zweven en kun je ze makkelijker met een stofzuiger of kruimeldief opzuigen. Hierdoor is er minder stof in huis en is de lucht dus een stuk schoner.

De ventilator heeft daarnaast drie verschillende standen waar je gebruik van kunt maken, variërend van een koel briesje tot een krachtige luchtstroom. Dit zorgt ervoor dat je afhankelijk van de temperatuur de werking van de ventilator kan aanpassen. Dit kan allemaal met de bijgeleverde afstandsbediening.

Let er wel op dat het alleen lijkt alsof er koele lucht door de ruimte wordt geblazen. In feite heeft de ventilator geen echt verkoelend effect in de ruimte, evenals de meest ventilatoren. Wil je toch verkoeling in de ruimte, dan kan een aircooler een oplossing bieden.

Het voetstuk

Als klein minpunt hebben we het plastic voetstuk dat gebruikt is. Ondanks dat deze qua design helemaal bij de ventilator past, is deze wel wat fragiel en heeft het ons wat tijd gekost om dit in elkaar te zetten. Wil je de ventilator verplaatsen, ga er dan niet mee schuiven maar til deze echt op. Doe je dit niet, dan kan het plastic voetstuk beschadigt raken.

De beste torenventilator van 2022 vanwege de ionisatie functie, de timer en de verschillende standen en snelheden!

Verkrijgbaar bij:
Fuave SV5010 Bekijk bij Coolblue
Type ventilator: Staande ventilator
Aantal standen: 3
Geluidsniveau: 64,3 dB
Hierom zijn we fan:
In hoogte verstelbaar - Kantelen - Zelfdraaiend - Stevig
Let hierop:
Timer - Afstandsbediening

In tegenstelling tot de meeste ventilatoren in deze review, is de Fuave SV5010 ook in hoogte verstelbaar. Hierdoor kun je de ventilator compleet op jouw wensen afstemmen, zowel bij het draaien van de ventilator als bij het instellen van de hoogte! En dat is nog meer één van de voordelen van het apparaat!

Kantelen en draaien

De ventilator kun je compleet op je eigen wensen afstemmen. Dat komt doordat de ventilator zowel kantelbaar en draaibaar is. In vergelijking met de andere soorten ventilatoren is dat een groot voordeel. Het kantelen doe je handmatig door met twee handen de hoek te wijzigen.

Het draaien van de ventilator gebeurt automatisch. Je kunt daarbij kiezen voor verschillende standen, waarbij je zelf de range kunt bepalen. Dat wil zeggen dat je zelf bepaalt tot aan welke hoek de ventilator kan draaien. Zit je met meerdere op de bank, dan wil je de range wat groter hebben. Zit je alleen, dan kan de range een stuk kleiner om zelf het hoofd koel te houden.

Een groot voordeel van deze krachtige ventilator is dat deze ook enorm stevig is. Dit komt onder meer door:

 • Het metalen frame dat gebruikt is
 • Het gewicht van maar liefst 7,2 kilogram
 • De stevige ronde poot

Helaas ontbreekt bij deze ventilator wel de timer, waardoor deze niet automatisch afslaat. Dit is vooral een nadeel als je deze op de slaapkamer gebruikt. In dat geval kun je beter kiezen voor een mobiele airco voor op de slaapkamer of een ventilator met timer.

Geen geruisloze ventilator

Let er daarbij wel op dat deze ventilator qua geluid produceren bovenaan staat met 64,3 dB. Hoewel dit nog steeds niet enorm hard is, zorgt dit er wel voor dat het houden van een gesprek minder soepel kan verlopen. Zoek je een echte geruisloze ventilator, dan kun je beter voor de Honeywell ventilator kiezen.

Een ander belangrijk punt is dat je geen afstandsbediening krijgt meegeleverd. In vergelijking met de verschillende soorten ventilatoren in deze review is dat wel een nadeel. Je moet dus altijd de ventilator handmatig aan en uit zetten, maar ook het verstellen van de ventilator doe je handmatig.

Deze Fuave ventilator is de beste staande ventilator van dit moment vanwege het stevige model en de verschillende standen.

LifeGoods Torenventilator Bekijk bij Bol.com
Geluidsniveau: 48 dB
Aantal standen: 3
Type ventilator: Torenventilator
Hierom zijn we fan:
Afstandsbediening - Zelfdraaiend - Stil - Verschillende modussen
Let hierop:
Korte snoer - Fragiel

En tot slot hebben we dan nog deze ventilator van LifeGoods. Deze torenventilator is de beste ventilator inclusief afstandsbediening van dit moment. Met de afstandsbediening stel je verschillende dingen in, waaronder:

 • Modus
 • Snelheid
 • Timer
 • Oscillatie

Deze oscillatiefunctie zorgt ervoor dat de frisse lucht door de gehele ruimte wordt verplaatst. Je kunt daarbij maximaal kiezen voor een hoek van 80 graden, waardoor je een groot stuk van de ruimte kunt voorzien van een lekker koel briesje.

Geluidsniveau

Kijken we naar deze ventilator, dan is deze met 48 dB stiller dan veel van de andere ventilatoren in deze review. Daarnaast is dit ook een uitstekende ventilator om voor op je kamer te gebruiken, aangezien deze een specifieke slaapmodus heeft. Hiermee wordt de blaaskracht verlaagd en neemt dit geleidelijk af tot de ingebouwde timer afloopt.

Naast de slaapmodus beschikt deze ook over een reguliere modus, waarbij de blaaskracht constant blijft. De natuurlijke modus zorgt er dan weer voor dat de snelheid varieert, evenals dat buiten ook zou gebeuren. Hierbij is de blaaskracht dus niet constant hetzelfde.

Fysieke eigenschappen

Een van de nadelen van deze ventilator is het korte snoer. Doordat deze zo kort is, moet je deze altijd vlak bij een stopcontact zetten. Het kan natuurlijk ook dat je gebruik maakt van een stekkerdoos. Daarbij valt ook op dat de ventilator een stuk fragieler is dan de concurrenten. Dit komt onder meer door het lichte gewicht, waardoor je op moet letten als je kinderen of huisdieren in huis hebt lopen.

De ventilator heeft geen verkoelende eigenschappen. Je kunt deze daarom ook niet gebruiken om de temperatuur in huis of op de slaapkamer te verlagen. Hiervoor heb je een aircooler nodig voor een kleiner temperatuurverschil of een airco voor het grotere temperatuurverschil.

De beste ventilator van 2022 met afstandsbediening, verschillende modussen en een geluidsniveau van maar 48 dB!

Verkrijgbaar bij:
Product Geluidsniveau Type ventilator Aantal standen
Dyson AM07 Dyson AM07
Beste koop ventilator
64 dB Staande ventilator 10
Honeywell HT900E Honeywell HT900E
Best geteste ventilator
38 dB Vloerventilator 3
JAP Vancouver JAP Vancouver
Beste toren ventilator
48 dB Torenventilator 6
Fuave SV5010 Fuave SV5010
Beste staande ventilator
64,3 dB Staande ventilator 3
LifeGoods Torenventilator LifeGoods Torenventilator
Beste ventilator met afstandsbediening
48 dB Torenventilator 3
Laatste prijs-update: zaterdag 28 januari 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit