Beste verspuit 2023. 5x de beste verfspuiten

Laatste ge-update in door Eva

Een verfspuit zorgt er niet alleen voor dat je verfklus makkelijker wordt, maar dat deze ook nog eens een stuk sneller uitgevoerd wordt. Binnen enkele minuten kun je grote stukken muur, schutting of ander materiaal verven. Daarom hebben we in deze review de beste verfspuit van 2023 voor je vastgesteld.

We hebben deze vergeleken op basis van de maximale spuitsnelheid van de verfspuit, de mogelijkheid om verf uit de pot aan te zuigen, verdund en onverdund spuiten en natuurlijk de prijs. Daar is uiteindelijk de Wagner W950 Flexio als beste verfspuit van 2023 uit de test gekomen. Benieuwd naar andere goed verfspuiten? Hier lees je er alles over!

Beste koop verfspuit
Wagner W 950
Bol.com
Wagner W 950
Best geteste verfspuit
Wagner W 590
Coolblue
Wagner W 590
Beste verfspuiter voor kleine klussen
Bosch PFS 2000
Bol.com
Bosch PFS 2000
Beste verfspuiter voor middelmatige klussen
Bosch PFS 5000
Bol.com
Bosch PFS 5000
Beste verfspuiter voor grote klussen
Wagner 350 R
Coolblue
Wagner 350 R
Product Spuitsnelheid Aanzuiging uit verfpot Verdund/Onverdund
Wagner W 950 Wagner W 950
Beste koop verfspuit
0,525 l/m Mogelijk Onverdund spuiten Bekijk prijzen
Wagner W 590 Wagner W 590
Best geteste verfspuit
0,5 l/m Niet mogelijk Verdund en onverdund spuiten Bekijk prijzen
Bosch PFS 2000 Bosch PFS 2000
Beste verfspuiter voor kleine klussen
- Niet mogelijk Verdund spuiten Bekijk prijzen
Bosch PFS 5000 Bosch PFS 5000
Beste verfspuiter voor middelmatige klussen
0,3 l/m Niet mogelijk Verdund en onverdund spuiten Bekijk prijzen
Wagner 350 R Wagner 350 R
Beste verfspuiter voor grote klussen
1,5 l/m Mogelijk Verdund en onverdund spuiten Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Wagner W 950 Bekijk prijzen
Spuitsnelheid: 0,525 l/m
Aanzuiging uit verfpot: Mogelijk
Verdund/Onverdund: Onverdund spuiten
Hierom zijn we fan:
Aanzuiging uit verfpot – Traploos instelbaar – Zelfreinigende functie – Lengte luchtslang
Let hierop:
Verdund spuiten - Gewicht

Laten we maar meteen beginnen met de beste verfspuit van 2022, de Wagner W 950 Flexio. Dit is volgens ons de beste verfspuit vanwege de mogelijkheid om direct vanuit de verfpot de verf aan te zuigen. Dit geeft je tijdens het klussen namelijk een aantal belangrijke voordelen:

 • Reservoir hoeft niet gevuld te worden
 • Minder kans om te knoeien met de verf
 • Je kunt sneller aan de slag

Een ander belangrijk voordeel is de lengte van de luchtslang. Deze is namelijk maar 3,5 meter lang, waardoor de kans ook een stuk minder groot is dat deze in de weg gaat zitten tijdens het verven. Helaas zitten er geen wieltjes onder de verfspuit, dus het kan zijn dat je deze wat moeilijker mee kan nemen.

Hier komt ook direct het belangrijkste nadeel naar voren. Dat is namelijk dat het gewicht met 6,6 kilogram aan de hoge kant is. Ga je grotere klussen doen, dan is dit belangrijk om mee te nemen in je keuze, aangezien je dan vaker de verfspuit moet verplaatsen. De verfspuit is daarom ook vooral geschikt voor middelgrote klussen.

De verbeterpunten

Tijdens het spuiten kun je de verfspuit traploos instellen. Hierdoor kun je precies de juiste snelheid selecteren. In tegenstelling tot een verfspuit met verschillende standen, heb je er dus geen last van dat de snelheid net tussen stand 3 en 4 ligt bijvoorbeeld. Op die manier breng je altijd de juiste hoeveelheid verf aan.

Let er wel voor op dat het niet mogelijk is om verdund te spuiten. Hoewel dit normaal gesproken gemakkelijker is en je sneller aan de gang kunt, is het verstandig om wel de juiste verf te kopen. Soms moet je de verf namelijk verdunnen voordat je deze kunt aanbrengen. Dat is met deze verfspuit niet mogelijk.

Ben je eenmaal klaar met de klus, dan is het goed om te weten dat je deze verfspuit niet zelf schoon hoeft te maken. Deze heeft namelijk een zelfreinigende functie, waardoor de verfspuit binnen enkele minuten weer brandschoon is en je aan de volgende klus kunt beginnen. Dit scheelt weer veel werk!

De beste verfspuit van 2022 vanwege de zelfreinigende functie en de directe aanzuiging uit de verfpot!

Wagner W 590 Bekijk prijzen
Spuitsnelheid: 0,5 l/m
Aanzuiging uit verfpot: Niet mogelijk
Verdund/Onverdund: Verdund en onverdund spuiten
Hierom zijn we fan:
Accessoires – Prijs – Regelbare standen – Verdund/Onverdund spuiten
Let hierop:
Aanzuiging uit verfpot - Kabellengte

Na verschillende muurtjes en tuinhekken gespoten te hebben, konden we concluderen dat deze verfspuit van Wagner als beste uit de test is gekomen. We hebben hiervoor al een concurrent voorbij zien komen, maar de Wagner W 590 Flexio verschilt op een aantal punten van de hierboven genoemde verfspuit:

 • Goedkoper
 • Verdund en onverdund spuiten
 • Niet traploos instelbaar
 • Accessoires

Laten we direct maar beginnen met de prijs, aangezien deze verfspuit de goedkoopste verfspuit uit deze review is. Ondanks dat de prijs scherp is, is het nog steeds een uitstekende verfspuit, waarbij je verschillende accessoires krijgt meegeleverd. Denk daarbij aan een mengstaaf, dichtingsring ne reservoirs voor lakken en muurverven.

Waar de 950 Flexio nog traploos instelbaar was, maakt de 590 Flexio gebruik van 9 regelbare standen. Dit geeft als grote voordeel dat je niet continu bezig bent om de verfspuit bij te stellen. Je hebt namelijk alleen de standen waar je uit kunt kiezen, daar zit verder niets tussenin.

Beste spuitpistool

Bij het spuitwerk heb je de mogelijkheid om zowel verdund als onverdund te spuiten. Hierdoor kun je meteen aan de slag, maar kun je ook kiezen voor verdund spuiten als de verf daarvoor geschikt is. Let er wel op dat de kabellengte met 150 centimeter wat kort is, zeker als je langere muren gaat verven. Een verlengsnoer is dan aan te raden.

Bij het klussen hebben we tevens ervaren dat de aanzuiging mist. Hierdoor moet je de verf eerst in het daarvoor meegeleverde reservoir overgieten. Dit geeft allereerst een kans op knoeien, maar zorgt er ook voor dat je het reservoir na gebruik weer schoon moet maken.

De best geteste verfspuit van 2022 vanwege de regelbare standen, scherpe prijs en meegeleverde accessoires!

Bosch PFS 2000 Bekijk prijzen
Spuitsnelheid: -
Aanzuiging uit verfpot: Niet mogelijk
Verdund/Onverdund: Verdund spuiten
Hierom zijn we fan:
Lichtgewicht – Schouderriem – ALLPaint - EasySelect
Let hierop:
Klein reservoir – Handleiding lezen

Wil je maar sporadisch wat dingen verven of heb je alleen maar een aantal kleine klussen die je wilt doen, dan hebben we hier het beste verfpistool dat ook nog eens zeer compact is. De Bosch FPS2000 heeft namelijk de volgende fysieke eigenschappen die het apparaat zeer handzaam maken:

 • Gewicht: 2,85 kilogram
 • Schouderriem
 • 800 ml reservoir

Daarbij valt natuurlijk direct de meegeleverde schouderriem op. Ondanks dat het apparaat enorm licht van gewicht is, hoef je deze toch niet de hele tijd vast te houden. Dit hebben we als zeer handig ervaren, aangezien je dan met twee handen de verf op de muur kunt spuiten.

Helaas is een nadeel van dit lichte gewicht dan wel weer dat het reservoir met 800 milliliter aan de kleine kant is. Vergelijken we dit met de andere verfspuiten in deze review, dan moet je hierdoor wat vaker bijvullen. Gelukkig ligt de focus hier op de kleinere klussen, dus dan maakt het kleine reservoir minder uit.

Beste elektrische verfspuit

Deze goede verfspuit heeft een aantal functionaliteiten die het gemakkelijker maken om het apparaat te gebruiken. Allereerst is dit namelijk de ALLPaint-technologie. Deze zorgt er namelijk voor dat je alle verftypes kunt gebruiken met dit apparaat. Denk daarbij aan muurverf, beits en vernis.

Ook de EasySelect functie is er eentje om met extra aandacht te benoemen. Door middel van de draaiknop op het verfpistool stel je namelijk de gewenste hoeveelheid voor het project in. Hierdoor gebruik je nooit meer te veel verf voor het oppervlak dat je gaat verven.

We raden wel ten zeerste aan om de handleiding goed door te lezen. Ondanks dat het een kleiner apparaat is, zijn we zelf toch een aantal dingen tegengekomen die wat onduidelijk waren. Zo moesten we even kijken hoe we de verfspuit het beste konden aansluiten en welk mondstuk bij welk type verf paste.

De beste verfspuit voor kleinere klussen vanwege het compacte formaat en de meegeleverde schouderriem!

Bosch PFS 5000 Bekijk prijzen
Spuitsnelheid: 0,3 l/m
Aanzuiging uit verfpot: Niet mogelijk
Verdund/Onverdund: Verdund en onverdund spuiten
Hierom zijn we fan:
Hout- en muurverf – Draagbaar systeem – Groot reservoir – Accessoires
Let hierop:
Schoonmaken – Aanzuiging uit verfpot

Heb je een middelgrote klus te doen, dan is deze Bosch PFS 5000 E die verfspuit die je in huis moet halen. Dit komt door het vrij grote reservoir dat je kunt gebruiken, waar tot wel 1 liter in past. Hierdoor kun je tot wel 10 vierkant meter schilderen, wat neerkomt op een normale muur van ongeveer vier meter.

Ondanks dat het systeem vooral geschikt is voor de middelgrote klussen, zitten er verschillende accessoires bij die de klus gemakkelijker maken. Dit is bijvoorbeeld de schouderriem, die ervoor zorgt dat je veel bewegingsvrijheid hebt. Daarnaast krijg je ook nog:

 • Mondstukken voor lakverf, lazuurverf en muurverf
 • Verffilter
 • Reinigingsborstel
 • Verfcontainer van 1 liter met deksel

Zoals je hierboven kunt zien, zijn er verschillende mondstukken die je kunt gebruiken. Deze accessoires zijn meegeleverd omdat je de verfspuit kunt gebruiken voor zowel hout- als muurverf. Daarbij moet je wel het reservoir vullen, aangezien het niet mogelijk is om direct uit de verfpot verf aan te zuigen.

Schoonmaken van de verfspuit

Waar andere verfspuiten in deze review een zelfreinigend systeem hebben, moet je deze verfspuit zelf schoonmaken. Dat is wel een nadeel, aangezien dat best een lastige klus is die veel tijd in beslag neemt. Hier hebben we een aantal tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Daarnaast is het ook lastig om de verfspuit zelf schoon te houden. Dit komt vooral doordat de nevel zich ook door de ruimte kan verplaatsen, waardoor deze ook op de verfspuit gaat zitten. Hoewel dit bij elke verfspuit lastig is, adviseren we om hier wel op te letten. Laat je dit namelijk zitten, dan wordt dit op de lange termijn alleen maar erger.

De beste latex verfspuit voor middelmatige klussen vanwege het grote reservoir en het draagbare systeem.

Wagner 350 R Bekijk prijzen
Spuitsnelheid: 1,5 l/m
Aanzuiging uit verfpot: Mogelijk
Verdund/Onverdund: Verdund en onverdund spuiten
Hierom zijn we fan:
Aanzuiging uit verfpot – Lengte luchtslang – Traploos instelbaar – HEA techniek
Let hierop:
Prijs – Instellingen

En als laatste verfspuit in deze review hebben we de Wagner Airless HEA Control Series 350R. Deze maakt gebruik van een volledig nieuwe techniek die is ontwikkeld door Wagner, de zogenaamde HEA techniek. Dit staat voor ‘High Efficiency Airless’ en geeft je de volgende voordelen:

 • Tot 50% minder nevel
 • Hogere literopbrengst
 • Verwerken van dikkere verven

Doordat er minder verf verloren gaat, kun je langer met één liter verf doen. Zelf geeft Wagner aan dat je tot wel 180 m2 in 10 minuten kunt verven. Dit maakt de verfspuit geschikt voor de grootste klussen, ideaal dus als je ZZP’er bent of vrijwel dagelijks met een verfspuit in de hand staat.

Dat deze geschikt is voor de grotere klussen, komt ook naar voren in de lengte van de luchtslang. Deze is maar liefst 15 meter, waardoor je niet telkens het apparaat hoeft te verplaatsen. Daarnaast kun je de verf direct uit de verfpot aanzuigen, wat het bijvullen van een reservoir onnodig maakt.

Beste professionele verfspuit

Bij het gebruiken van deze verfspuit moet je er wel rekening mee houden dat er enorm veel functionaliteiten zijn die je zelf moet instellen. Dit kan voor de doe het zelvers onder ons wel lastig zijn, zeker als je weinig ervaring hebt. Denk daarbij aan het verdunnen van de verf, instellen van de spuitdruk en de juiste spuittip gebruiken. Ook het traploos instellen van de snelheid behoort hiertoe.

Deze extra functionaliteiten dragen natuurlijk ook bij aan de hogere prijs ten opzichte van de andere verfspuiten in deze review. Met een prijs van bijna €600 is dit daarom vooral een apparaat dat we zouden aanraden aan professionals. Aan de doe het zelvers zouden we aanraden om voor een goedkopere en minder ingewikkelde variant te gaan.

De beste verfspuitmachine van 2022 voor de grootste klussen, mede door de 180 m2 per 10 minuten en de luchtslang van 15 meter!

Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.