Beste verrekijker 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes Voogt

Vogels kijken, vliegtuigen spotten, schepen bekijken….met een goede verrekijker kun je perfect zien wat er allemaal in de verte gebeurt. Een goede verrekijker is dan echt geen overbodige luxe. Maar wat is een goede verrekijker? Er worden veel modellen aangeboden, maar de prijs- en kwaliteitsverschillen zijn groot. Wij hebben een paar verrekijkers getest om je zo een indruk te geven van wat een goede verrekijker allemaal in huis heeft.

Hoe kies je de beste verrekijker?

Bij het kiezen van een verrekijker is het belangrijk om even na te denken over het doel waarvoor je de kijker gaat gebruiken. Van de beste verrekijker voor vogels verwacht je misschien iets anders dan de beste verrekijker voor schepen kijken. Je zult een verrekijker meestal buiten gebruiken. Waterdichtheid, stofbestendigheid en krasvaste lenzen zijn dan belangrijke dingen om op te letten.

Hoe gebruiksvriendelijk is de verrekijker?

Vergeet ook het gebruiksgemak niet. Op lange wandelingen is een compacte verrekijker nou eenmaal makkelijker mee te nemen dan een grote verrekijker. Bekijk goed welke verstelmogelijkheden er zijn en of de kijker bijvoorbeeld ook geschikt is voor brildragers. In onze Koopgids staan nog meer tips voor het kopen van een verrekijker. En zoek je nog andere leuke artikelen voor sport en vrije tijd? Kijk dan ook even hier.

 • Beste koop verrekijker - Vortex Crossfire HD 10x42
 • Best geteste verrekijker - National Geographic Binoculars 10x25
 • Beste verrekijker voor vogels - Vortex Viper HD 8x42
 • Beste monokijker - Vortex Solo 10x25
 • Beste compacte verrekijker - Steiner BluHorizons 8x22
# Product Lensdiameter (mm) Vergrotingsfactor Geschikt voor schemering
1 Vortex Crossfire HD 10x42
Beste koop verrekijker
42 10 Bekijk prijzen
2 National Geographic Binoculars 10x25
Best geteste verrekijker
25 10 Bekijk prijzen
3 Vortex Viper HD 8x42
Beste verrekijker voor vogels
42 8 Bekijk prijzen
4 Vortex Solo 10x25
Beste monokijker
22 8 Bekijk prijzen
5 Steiner BluHorizons 8x22
Beste compacte verrekijker
22 8 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 25 mei 2022
Vortex Crossfire HD 10x42 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Helder en scherp beeld – Geschikt voor schemering - Waterbestendig
 • Redelijk zwaar – Niet geschikt voor ‘s nachts – Geen afstandsmeter
Productreview:

Ben je een vogelliefhebber, dan is deze Vortex Crossfire verrekijker geschikt voor jou. Deze verrekijker heeft namelijk een vergrotingsfactor van 10, zodat je de vogels van dichtbij kunt bekijken zonder ze te storen. Je kunt ook dichterbij gaan staan, want je kunt deze verrekijker scherp stellen op 2 meter afstand. Door het hoge schemergetal van 20,5 is deze verrekijker ook geschikt om te gebruiken in de schemering, bij bewolkt weer of ’s avonds als het donker is. Deze Vortex Crossfire is helaas niet geschikt als nachtkijker.

De beste verrekijker voor slecht weer

Deze verrekijker geeft een helder en scherp beeld dankzij het HD optisch systeem en een speciale coating die op de lenzen zit. Je kunt de verrekijken makkelijk verstellen en daarmee aanpassen aan de afstand die tussen je ogen zit. Ga je ook in de regen naar buiten? Neem dan deze kijker mee, want door de afwerking met rubber hou je ‘m stevig vast. De waterdichte coating beschermt de kijker tegen nat worden. Deze Vortex Crossfire weegt 650 gram en sommige mensen vinden dat zwaar.

Kies voor deze Vortex Crossfire HD 10x42 verrekijker als je een verrekijker wilt met de volgende eigenschappen:

 • Waterdicht
 • Geschikt voor ’s avonds
 • Helder en scherp beeld
National Geographic Binoculars 10x25 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Licht van gewicht – Makkelijk instelbaar – Met speciale lenzencoating
 • Niet geschikt voor schemering – Niet waterdicht – Kleine lensdiameter
Productreview:

Deze National Geographic 10x25 verrekijker neem je makkelijk mee door de volgende eigenschappen:

 • klein formaat
 • inklapbaar
 • gewicht van 214 gram

Deze verrekijker heeft een vergroting van 10x zodat je alles wat ver weg is, lekker dichtbij kunt halen. De kijker is niet waterdicht, dus je kunt ‘m niet in de regen gebruiken. De prijs is heel gunstig waardoor dit een van de beste verrekijkers onder de 100 euro is.

De beste verrekijker voor vogels

Wil je graag naar vogels kijken, dan heb je veel aan deze National Geographic verrekijker. Zo kun je ‘m makkelijk instellen met de knop zodat je de lenzen steeds goed voor je ogen hebt zitten. De lenzen hebben ook een speciale coating waardoor je zicht nog helderder wordt. Je hoeft verder niet bang te zijn dat je bij slecht weer de verrekijker uit je handen laat vallen. Deze verrekijker is bekleed met rubber zodat je veel grip hebt. Voor gebruik in de schemering of ’s nachts is deze kijker niet zo geschikt.

Wil je graag een verrekijker die je makkelijk meeneemt? Kies dan voor deze National Geographic 10x25 verrekijker.

Vortex Viper HD 8x42 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Krasbestendige lenscoating – Stevige grip – Scherp en helder zicht
 • Niet geschikt voor schemering – Kleine scherptediepte – Geen beeldstabilisatie
Productreview:

Ga je de natuur in? Neem dan deze Vortex Viper HD 8x42 mee. Deze verrekijker met een vergroting van 8x is ideaal voor actieve vogel- en dierenspotters. De rubberen behuizing zorgt dat je de verrekijker altijd stevig kunt vastpakken en de krasbestendige coating beschermt de lenzen tegen beschadigingen. Je kunt deze kijker helaas niet ’s nachts of in de schemering gebruiken.

De beste compacte verrekijker voor brildragers

Met deze verrekijker heb je scherp zicht dankzij de HD lenzen. De scherptediepte is echter aan de kleine kant. De kijker focust dus op een vrij klein onderwerp, terwijl de omgeving wazig wordt. Je past de kijker snel aan met de knop in het midden. Draag je een bril? Dan kun je deze kijker uitstekend gebruiken. Met een oogafstand van 18 mm is de verrekijker namelijk geschikt voor brildragers.

Deze Vortex Viper heeft ook nog de volgende eigenschappen:

 • de O ringen en de gasvulling bieden bescherming tegen vocht en stof
 • close focus van 1,5 meter
 • waterbestendig

Gebruik deze Vortex Viper HD 8x42 als je bij mooi weer vogels of wilde dieren gaat bekijken.

Vortex Solo 10x25 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Klein en compact – Scherp beeld – Water- en stofbestendig
 • Niet geschikt voor schemering – 1 lens – Geen afstandsmeter
Productreview:

Met deze Vortex Solo 10x25 kun je super snel in de verte naar vogels en andere wilde dieren kijken. Deze kleine monoculair neem je makkelijk mee in je broekzak. Door de vergroting van 10x en het gezichtsveld van 104,7 meter kun je toch ontzettend veel zien. Je hoeft niet bang te zijn dat deze monoverrekijker beslaat, want de kijker is gevuld met stikstof wat condens tegenhoudt.

De beste monokijker voor scherp beeld en veel contrast

De Vortex Solo maakt gebruik van full multi-coated lenzen die zoveel mogelijk licht doorlaten, Daardoor worden vogels, reeën en everzwijnen nog beter zichtbaar als je door deze verrekijker kijkt. Deze monokijker heeft de volgende technische eigenschappen:

 • stelt scherp op 5 m afstand
 • breedte gezichtsveld is 104,7 meter op 1000 meter afstand
 • schemergetal is 15,8 en daardoor is deze kijker minder geschikt voor gebruik in de schemering

De kijker heeft geen beeldstabilisatie, dus je zult de kijker zelf stevig vast moeten houden voor het scherpste beeld.

Wil je de beste verrekijker voor vogels en zoek je een model wat je makkelijk meeneemt? Kies dan voor deze Vortex Solo 10x25 monokijker.

Steiner BluHorizons 8x22 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor brildragers – Scherp zicht, veel contrast – Compact en spatwaterdicht
 • Geen beeldstabilisatie – Geen nachtkijker – Geen lensdoppen
Productreview:

Dieren kijken in de natuur maar dan zonder vermoeide ogen? Dat kan als je deze Steiner Safari verrekijker gebruikt. Deze kijker maakt gebruik van de hoog-contrast optiek, waarbij het beeld zo natuurlijk mogelijk je oog bereikt. Samen met het maximale contrast en de hoge vergrotingsfactor ontstaat zo een haarscherp beeld wat rustig is voor je ogen.

De beste vogelkijker voor onderweg

Deze kijker is handig, licht en klein, dus je neemt ‘m makkelijk mee. De spatwaterdichte behuizing beschermt de kijker tegen vuil en vocht. Met het gezichtsveld van 125 meter kun je perfect weidse landschappen bekijken. Ideaal voor boten kijken op de rivier of vliegtuigen spotten. Wil je de scherpte snel veranderen, dan gebruik je het fast-close focus systeem. Deze kijker heeft helaas geen beeldstabilisatie maar is wel geschikt voor brildragers. Er worden helaas geen lensdoppen meegeleverd.

Wil je een kleine verrekijker die je makkelijk meeneemt? Kies dan voor deze Steiner Safari UltraSharp 8x22 verrekijker.

Verkrijgbaar bij:
Door: Agnes Voogt

Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:

LinkedIn - E-mail